kanarinka
Elita
- Poruka
- 16.443
Moje nerviranje traje mesecima,ali danas je kulminiralo!
Naime,otac mi je ziveo i radio u Nemackoj.Nema zene,zivi sam.Ima brata koji zivi oko 35km od njega.Pre 4 god,otac mi je operisao tumor na mozgu,i tada je ovlastio brata da u slucaju njegove smrti,moze da podigne njegovu ustedjevinu,uz obavezu da njegove posmrtne ostatke prenese u Srbiju i da organizuje sahranu!U to vreme,ja sam bila u drugom stanju,pa je otac smatrao,da je bolje brata da angazuje za tako nesto,upravo zbog moje trudnoce.Uglavnom,operacija je prosla odlicno,on se oporavio,sto se tumora tice!Ali napale ga druge bolesti u medjuvremenu,dijabet i visok krvni pritisak i u decembru prosle god padne po 4.put na ulici,pa je bio u bolnici,pa u januaru opet je pao,pa opet u bolnicu i taj poslednji put je bio 3 meseca hospitalizovan.Ja kontaktiram strica,te bolje je,izaci ce iz bolnice za 5 dana,kad prodje to vreme,produzili mu jos,te u drugoj je bolnici itd!Kada je prebacen u banju,mislila sam da mu je bolje i planirala sam da ode kad izadje,pa da ga dovedem ovamo!Medjutim,stric me odvraca od mog dolaska,te 650km je odatle,ja pitam kako se zove banja,on ne zna,saznce,i tako 3 nedelje!Na kraju se pokupim i odem,saznam od ocevog poznanika koja je banja,inace 45km od njega!Lekar zahteva da donesem iz notarijata potvrdu da sam njegov staratelj,jer mi je otac dementan,i samog ga pustiti nece!Tu se pojavljuje stric,koji mog oca za tri meseca nijedanput nije obisao,jer radi i dan i noc,pa ne stize
Odlazim sa njim i njegovom cerkom u notarijat.Moje znanje nemackog nije toliko da se mogu lepo sa notarom ispricati,dosta razumem,ali mi je komunikacija slaba,pa racunam sestra ce pomoci,jer je rodjena u Nemackoj!Kazem da ga vodim za Srbiju i da cu ja biti dovoljan staratelj svom ocu,ali sestra mi objasnjava da i njen otac mora biti staratelj,da bi sudija bila sigurna da ce neko brinuti o njemu ako ipak ostane u Nemackoj!Dijagnoza mu je takva,da mora imati nekog uz sebe 24h.Ali kada ga odvedem u Srbiju,da posaljem dokaz(fotokopiju pasosa sa pecatom da je usao u Srbiju)i da ce tada stric biti oslobodjen obaveze oko starateljstva!Inace,za svo vreme ocevog boravka u bolnici,lekari su(to sam u otpusnim listama procitala)trazili od strica,kao najblizeg srodnika da im kaze sta ce sa mojim ocem,i on je odlucio,a da mene nije obavestio,da ga iz banje smeste u staracki dom!Zato me je i odvracao da ne dolazim!
Uredno sam im poslala dokaz da moj otac vise nije u Nemackoj i mislila sam da se stric odrekao svog starateljstva!Medjutim,on je u medjuvremenu,tako kazu potpisao jos neki papir,pa mi sad saopstava da cu sipak podici i jedan evro od oceve penzije!Ja u soku,zovem opet,javi se strina i izvredja me na mrtvo ime i mene i moju majku,pa joj ja posle soka,i pokusaja da mi da strica na tel.da mi objasni o cemu se radi i ko su oni da mom ocu ospore njegovu penziju,ipak uzvratim istom merom!Da bih kasnije dobila poruke od njene cerke,kako treba da me je stid,da zena u mojim godinama kaze njenoj majci tako sto!
Pa sta sam trebala reci?"Da strina,ja i moja majka smo k..ve,u pravu si!A ja cu doci da te molim da mi odobris koliko moj tata sme da potrosi od svoje penzije!
Izvinjavam se zbog duzine posta,ali nije moglo krace!Predpostavljam,a to cu proveriti kada odem za Nemacku da su podizali neki novac sa ocevog racuna,pa im nikako nije odgovaralo da se pojavljujem,vec sam trebala strpljivo da cekam da mi otac umre,i da se samo pojavim na sahrani!

Naime,otac mi je ziveo i radio u Nemackoj.Nema zene,zivi sam.Ima brata koji zivi oko 35km od njega.Pre 4 god,otac mi je operisao tumor na mozgu,i tada je ovlastio brata da u slucaju njegove smrti,moze da podigne njegovu ustedjevinu,uz obavezu da njegove posmrtne ostatke prenese u Srbiju i da organizuje sahranu!U to vreme,ja sam bila u drugom stanju,pa je otac smatrao,da je bolje brata da angazuje za tako nesto,upravo zbog moje trudnoce.Uglavnom,operacija je prosla odlicno,on se oporavio,sto se tumora tice!Ali napale ga druge bolesti u medjuvremenu,dijabet i visok krvni pritisak i u decembru prosle god padne po 4.put na ulici,pa je bio u bolnici,pa u januaru opet je pao,pa opet u bolnicu i taj poslednji put je bio 3 meseca hospitalizovan.Ja kontaktiram strica,te bolje je,izaci ce iz bolnice za 5 dana,kad prodje to vreme,produzili mu jos,te u drugoj je bolnici itd!Kada je prebacen u banju,mislila sam da mu je bolje i planirala sam da ode kad izadje,pa da ga dovedem ovamo!Medjutim,stric me odvraca od mog dolaska,te 650km je odatle,ja pitam kako se zove banja,on ne zna,saznce,i tako 3 nedelje!Na kraju se pokupim i odem,saznam od ocevog poznanika koja je banja,inace 45km od njega!Lekar zahteva da donesem iz notarijata potvrdu da sam njegov staratelj,jer mi je otac dementan,i samog ga pustiti nece!Tu se pojavljuje stric,koji mog oca za tri meseca nijedanput nije obisao,jer radi i dan i noc,pa ne stize
Odlazim sa njim i njegovom cerkom u notarijat.Moje znanje nemackog nije toliko da se mogu lepo sa notarom ispricati,dosta razumem,ali mi je komunikacija slaba,pa racunam sestra ce pomoci,jer je rodjena u Nemackoj!Kazem da ga vodim za Srbiju i da cu ja biti dovoljan staratelj svom ocu,ali sestra mi objasnjava da i njen otac mora biti staratelj,da bi sudija bila sigurna da ce neko brinuti o njemu ako ipak ostane u Nemackoj!Dijagnoza mu je takva,da mora imati nekog uz sebe 24h.Ali kada ga odvedem u Srbiju,da posaljem dokaz(fotokopiju pasosa sa pecatom da je usao u Srbiju)i da ce tada stric biti oslobodjen obaveze oko starateljstva!Inace,za svo vreme ocevog boravka u bolnici,lekari su(to sam u otpusnim listama procitala)trazili od strica,kao najblizeg srodnika da im kaze sta ce sa mojim ocem,i on je odlucio,a da mene nije obavestio,da ga iz banje smeste u staracki dom!Zato me je i odvracao da ne dolazim!Uredno sam im poslala dokaz da moj otac vise nije u Nemackoj i mislila sam da se stric odrekao svog starateljstva!Medjutim,on je u medjuvremenu,tako kazu potpisao jos neki papir,pa mi sad saopstava da cu sipak podici i jedan evro od oceve penzije!Ja u soku,zovem opet,javi se strina i izvredja me na mrtvo ime i mene i moju majku,pa joj ja posle soka,i pokusaja da mi da strica na tel.da mi objasni o cemu se radi i ko su oni da mom ocu ospore njegovu penziju,ipak uzvratim istom merom!Da bih kasnije dobila poruke od njene cerke,kako treba da me je stid,da zena u mojim godinama kaze njenoj majci tako sto!
Pa sta sam trebala reci?"Da strina,ja i moja majka smo k..ve,u pravu si!A ja cu doci da te molim da mi odobris koliko moj tata sme da potrosi od svoje penzije!Izvinjavam se zbog duzine posta,ali nije moglo krace!Predpostavljam,a to cu proveriti kada odem za Nemacku da su podizali neki novac sa ocevog racuna,pa im nikako nije odgovaralo da se pojavljujem,vec sam trebala strpljivo da cekam da mi otac umre,i da se samo pojavim na sahrani!

...
Ja pitam gde je ona, a baba kaze nije jos dosla, ja pogledam na sat ono 7:00
U 9h opet uz monolog: Zar ne mozes da ucinis nesto za mene? Svaki dan spavas do podne... Ja kazem ako je toliko gladna neka ode da kupi, ima noge, a pekara je prekoputa kuce...
Gora je od svake svekrve...