Sta vas je danas iznerviralo

Moja ćerka nije dobila Vukovu diplomu, iako ima sve petice, jer nije dobila ni jednu posebnu diplomu. Takođe još njih tri iz odeljenja, od petnaestoro odličnih :eek:.U njenom ni jedan, u susednom devet. Svaka čast Nastavničkom veću.:mrgreen:

То не зависи од Наставничког већа, већ годинама важи тај закон по коме се Вукова диплома може добити само ако је ученик, уз скроз одличан успех, освојио и неко место најмање на општинском нивоу, на било ком такмичењу које је организовало Министарство просвете!

То знају и деца и родитељи од почетка школовања....

Moja ćerka nije dobila Vukovu diplomu, iako ima sve petice, jer nije dobila ni jednu posebnu diplomu. Takođe još njih tri iz odeljenja, od petnaestoro odličnih :eek:.U njenom ni jedan, u susednom devet. Svaka čast Nastavničkom veću.:mrgreen:

Moj sin nije dobio ni Vukovu, a ni jednu drugu specijalnu diplomu zbog vrlodobrog vladanja u šestom razredu.Ocena iz vladanja je smanjena zbog 14 neopravdanih časova zaradjenih zbog kašnjenja na prvi čas kada idu za 8. Inače je trebao dobiti 5 specijalnih diploma jer je došao do republičkog nivoa takmičenja.Na moje gundjanje da sam nemajka jer sam trebala da idem u školu da lažem , umesto da ga učim pameti da mora sam da ustaje na vreme-on je odgovorio: kevo, opušteno, moju pamet ne može mi uzeti nikakav glupi pravilnik.
Ljubi ga majka!:heart:

То не зависи од Наставничког већа, већ годинама важи тај закон по коме се Вукова диплома може добити само ако је ученик, уз скроз одличан успех, освојио и неко место најмање на општинском нивоу, на било ком такмичењу које је организовало Министарство просвете!

То знају и деца и родитељи од почетка школовања....

Nije neko, već jedno od prva tri. Sad uzmite veliki grad i neku malu opštinu. Gde je lakše biti prvi, drugi ili treći?
I ja radim u školi 20 godina, i x puta smo pravili vukovce poklanjajući im ocene svake godine. Kad izostane rezultat na takmičenjima, dajemo im posebne diplome iz predmeta iz kojih nisu organizovana takmičenja. Ali, nema veze. Ona je meni moralni vukovac, jer joj nikada nije poklonjena ni jedna ocena. Ipak mi je nekako dođe žao, kada znam da su slabiji od nje vukovci. Sve je do razrednog starešine i njegovog umeća.
A što se vladanja tiče, nama su po novom zakonu svi učenici primerni. Procedura je ko u Hagu, a oni mogu čak 35 neopravdanih izostanaka da imaju. Niko neće da se bakće. Još veća je nebuloza da im vladanje ulazi u uspeh. Kakav blam.
Nešto loše u školi može da se desi jedino nastavniku. A učenici sve slabiji i slabiji. Sreća moja da pamtim i lepše dane, inače bih se, da sam početnik, jako razočarala u profesiju.

Što ja nisam išla u školu kad je trebalo 35 izostanaka za četvorku... :mrgreen:

edit:
zar ne idu đaci osmog razreda na takmičenje iz tehničkog? Tako je bilo u mojoj opštini, svi koji imaju sve petice a nisu se nikad takmičili ili nisu nikad ništa osvojili idu na takmičenje iz tehničkog i pošto ima, čini mi se, more nekih disciplina, niko ne ode kući bez diplome.

...u mojoj skoli su kad je bilo bombardovanje zakljucili za kraj ocene sa tromesecja pa je bilo mnogo onih koji zbog toga nisu mogli da budu vukovci

Smatram da vukovac mora i na tromesečju da ima petice, ako ne sve, a ono bar skoro sve. Problem je što neki "vukovci" sebi dozvole na polugođu čak vrlo dobar uspeh. E, zbog takvih mi je žao moje ćerke. To najbolje znaju profesori u srednjoj školi. Moja škola uvek dobije statistiku iz Gimnazije posle prvog polugodišta o uspehu učenika I godine, bivših osmaka iz svih škola u opštini. Odlični učenici neretko imaju i po nekoliko jedinica. Ali, to je samo statistika, bez imena i prezimena.

rado moji mama i tata, da se to meni desilo, ne bi bili na mojoj strani i krivili sistem...rekli bi nesto u stilu - to ti je zivotna skola... nekad sam ih mrzela zbog toga ( u toj igri profesor - ucenik uvek su bili na strani profesora) ...moja do tad najbolja drugarica, koja zbog tih ocena sa tromesecja nije mogla da bude vukovac, sav svoj bes usmerila je na mene - trebalo mi je 3 godine da to shvatim i da je precrtam kao drugaricu

Back