Sta Vama znaci ljubav?

Најлепша ствар коју човек може да осети али се права-искрена љубав нажалост виђа и ствара ређе него двадесетчетворокаратно злато а то је последица људи и то је реалност.

volim da bih živela :rumenko:

Živim da bih voleo. Živim da svoju ljubav dam, i da mi se uzvrati, ako je to moguće. Davao sam je i kada nije bilo moguće da dobijem bilo šta zauzvrat, dajem je i sada kada mi je uzvraćena, davaću je uvek, dokle god je ona bude želela... Bez zahteva, bez ograničenja, bez zadnjih namera, dajem je zbog toga što je imam i što želim da je i ona ima, dajem je zato što volim da volim i volim da budem voljen.

Živim da bih voleo. Živim da svoju ljubav dam, i da mi se uzvrati, ako je to moguće. Davao sam je i kada nije bilo moguće da dobijem bilo šta zauzvrat, dajem je i sada kada mi je uzvraćena, davaću je uvek, dokle god je ona bude želela... Bez zahteva, bez ograničenja, bez zadnjih namera, dajem je zbog toga što je imam i što želim da je i ona ima, dajem je zato što volim da volim i volim da budem voljen.

pa blago tebi,
šta da ti kažem

VoliMeNeVoliME
i tako do kraja

ps. to je onaj cvet što još uvek ne prodaju
nego raste sam u šumi i po livadama divljim

Ono što je najlepše na iskrenoj i dubokoj ljubavi na kojoj je sve lepo,Muvanje
to je da u odnosu prema onome koga volimo nijedna naša mana ne dolazi
do izraza. Mnogo šta što je zlo u nama izcezava, a ono što je dobro
ustostrucuje se.
Andric
muvanje.gif

Sasvim sam slucajno naisla na ovu temu...
Ustvari nije bilo slucajnu, trazila sam neki sastav na temu LJ U B A V.... to je sastav za moga sina koji zavrsava IV godinu srednje skole, njegov maturski rad.
Htjela sam sama da mu to napisem (nekada sam odlicno pisala sastave iz srpskog jezika) ,pa sam odustala i pomislila kako bi bilo mnogo jednostavnije pronaci nesto po forumima, jer mislim da moje saznanje ljubavi i njegovih 18 godina nikako ne mogu da nadju zajednicku rijec.
Ali nakon iscitavanja ove teme i komentara, poruka, pjesama i citata koje sam procitala, moram priznati da sam se razocarala u samu sebe...
Pitam se da li je moguce, da sam zaboravila da pisem i razmisljam na ovu temu.... da li surovost zivota unustila iliziju ljubavi...

Sasvim sam slucajno naisla na ovu temu...
Ustvari nije bilo slucajnu, trazila sam neki sastav na temu LJ U B A V.... to je sastav za moga sina koji zavrsava IV godinu srednje skole, njegov maturski rad.
Htjela sam sama da mu to napisem (nekada sam odlicno pisala sastave iz srpskog jezika) ,pa sam odustala i pomislila kako bi bilo mnogo jednostavnije pronaci nesto po forumima, jer mislim da moje saznanje ljubavi i njegovih 18 godina nikako ne mogu da nadju zajednicku rijec.
Ali nakon iscitavanja ove teme i komentara, poruka, pjesama i citata koje sam procitala, moram priznati da sam se razocarala u samu sebe...
Pitam se da li je moguce, da sam zaboravila da pisem i razmisljam na ovu temu.... da li surovost zivota unustila iliziju ljubavi...

Prvo nisam hteo, a onda sam ipak morao da nešto kažem, jednostavno ovo me je povuklo. Zašto si rekla da je surovost života uništila iluziju ljubavi ? Ovako ne bi trebalo niko da kaže, trebalo bi da bude da je ljubav ispunila ovu našu iluziju života, jedino tako i jedino zbog toga i treba živeti, samo tako život ima bar malo smisla i mnogo lepote. I još nešto, niko ne treba da bude razočaran u sebe zbog toga što misli da je "zarđao" i da u njemu nema više ljubavi, ona je tu, sigurno, i samo čeka pravi momenat i pravu osobu da iz pepela koji izgleda kao da je potpuno hladan ponovo bukne u vatru koja može još dugo goreti.

Prvo nisam hteo, a onda sam ipak morao da nešto kažem, jednostavno ovo me je povuklo. Zašto si rekla da je surovost života uništila iluziju ljubavi ? Ovako ne bi trebalo niko da kaže, trebalo bi da bude da je ljubav ispunila ovu našu iluziju života, jedino tako i jedino zbog toga i treba živeti, samo tako život ima bar malo smisla i mnogo lepote. I još nešto, niko ne treba da bude razočaran u sebe zbog toga što misli da je "zarđao" i da u njemu nema više ljubavi, ona je tu, sigurno, i samo čeka pravi momenat i pravu osobu da iz pepela koji izgleda kao da je potpuno hladan ponovo bukne u vatru koja može još dugo goreti.
U pravu si...i kada mislimo da u nama vise nema snage ni volje, pojavi se neka iskra u ocima, bar samo iskra koja nam daje nade da ljubav nije zaboravila na nas...Uvek je vreme za ljubav...nisu vazne godine, samo treba, a to je najtezi zadatak sudbine, pronaci osobu koja nas zasluzuje...Ali, u tome je draz ljubavi...ona se pojavi nenadano, iznenada kao u ovim mojim stihovima:

OKRENUO SE IZNENADA
TOLIKO NAGLO
DA NISAM STIGLA
UKLONITI LJUBAV IZ POGLEDA...:heart::)

Evo obećavam da neću više da budem pesimista...
Samo sam malo bila razočarana u to što sam zaboravila da je ljubav ta koja nas pokreće i onda kada je najteže, ljubav je ta koja mi je dala snaga da nastavim dalje i onda kada sam mislila da dalje ne postoji...
Zaboravila sam da bez ljubavi nebi bilo ni života, jer upravo je ona ta koja nas je dovela na ovaj svijet!

Ljubav.....cesto je mesamo sa zaljubljenoscu.U ljubavi nema mesta opsesiji niti zaljubljenosti.Ljubav nastaje tek onda kada se pocetne strasti ugase....ona ustvari moze tada nastati-ako osobe jedno na drugo gledaju zrelije...Ako ne-veza se raskida i svako ide na svoju stranu.Ljubav nastaje tek nakon zaljubljenosti.Ona je tu kada osecamo da nam je ta druga osoba jako draga,a ne znamo pravi razlog za takvo osecanje.Kada znamo da mozemo da zivimo i bez te osobe,ali smo ipak sa njom.Ljubav je kada tezimo da duhovno uticemo na osobu koju volimo.
Retko kada se i voli, a kada volimo onda ni ne znamo da smo u ljubavi.
Ljubav se moze osetiti,moze se i videti-u ocima,ali ne i objektivno objasniti..mora se prvo osetiti i izneti subjektivno osecanje ljubavi.......Oci nikad ne lazu("pogledaj me,pogledaj me ocima deteta").
Postoje vise vrsta ljubavi...kada volimo oca,majku,brata....kada volimo zivot,sunce,prirodu...Zamislite to,pa se zapitajte zasto to sve volite?Da li na taj nacin volite vama jako blisku osobu?To je ljubav.

Da sam te ukrao
i legao pored tebe
da li bi leto zamirisalo
kao što tvoja kosa miriše
da li bi pisalo u mojim pesmama
ono što sad ne piše
kad sam žedan tvojih uspomena
tvojih godina prije mene
ljubomoran na sve one
koji su s tobom delili
sve ono što nisam ja
da sam te ukrao
i legao pored tebe
i ljubio tvoje lepe prste
tebe bih isto napravio
od ljubavi čvrste
nežnu
s nebom u očima
da me pratiš
i vratiš s neba do sebe
da sam te ukrao
možda ne bih imao ništa
ali bih imao tebe.

2nhi1jd.jpg

Ljubav mi znaci...mnogo.Voleti,za mene znaci ziveti.A nista lepse na ovom svetu nema od uzvracene ljubavi,kad znas da neko stalno misli na tebe isto kao i ti na njega...:heart:\kad znas da jedva ceka ponovni susret...:heart:kad znas da si mu prva misao ujutro...i poslednja uvece,pre nego sto pocne da te sanja...:heart:

Baci pogled preko ramena kad podjes kad po meni ko po suhom liscu prodjes
pa me makar laktom u grudi pogodi makar grub tvoj dodir bio jos mi godi
Baci osmjeh ispod uvojaka barem da u tvoje misli bar na kratko stanem
ko u usporenom filmu se spotakni preko mojih nogu ruku mi dotakni

Pratim te, sve u korak svaku stopu poljubim
svaku suzu, svaki uzdah osjetim
tu sam da ti nadu vratim ako padnes da te uhvatim

Pratim te, i kad ne gledam po koraku te znam
svaki drhtaj tvoga tijela osjecam
tu sam da ti nadu vratim ako padnes da te uhvatim
srcaci7.png

Pricaj mi o sreci,
pricaj mi lo ljubavi,
pricaj mi bajku
kako smo se voljeli mi...

Pricaj mi o smijehu,
pricaj mi o radosti,
i o danima
gdje zajedno smo mi...

Pricaj mi...
k'o malom djetetu
pricu pred spavanje...
Pricaj mi...
ali promijeni kraj,
izostavi moje stradanje...

Kada sam,
kao da razumem nemam,
voljela te ja...
Kada sam,
bez straha i stida,
ljubila te ja...

Pricaj mi bajku
gdje smo glavna lica mi,
pricu za laku noc,
pricu o ljubavi...

Pricaj mi o sreci,
pricaj mi o ljudima
koji sada dijele
sto smo imali ti i ja...

Pricaj mi polako
da nista ne propustim,
da jos na trenutak
sve opet osjetim...

I opet je zal u dusi,
za daleko vise smeha..
i necijom blizinom -
u bas svakom podarenom trenutku..
I snagom zbog divnog osecaja pripadanja.
I toplinom ostvarenog sna.
Samo sto je ovo prolece,
bolnije nego sva moja proleca.
I samo mi se place –
A to je previse suza
za izmuceno srce,
za grudi koje odaju samo uzdahe..

A, zaiskre na tren
neka lepa secanja..
I, mada me i ona navode na plac,
cuvaju u meni
jos zrnce srece i topline..

I onda razmisljam…
Kako je i to “puno”
od ovog sveta,
u kome nas izdaju uvek najblizi.
Jer, radije nego u ljubav,
veruju da su ljudi koji ih vole
krugovi.
Koji ih u nekom trenutku
negde dotaknu.
Da bi posle,
na trenutak (nikako ne na duze!)
ukrstenih puteva,
Ti sto (ne)veruju
nastavili dalje -
u suprotnom pravcu!

ali, ipak...:heart::heart::heart:

Danas sam videla ljubav u tvojim ocima.Danas smo spoznali savrsenstvo ljubavi,savrsenstvo jednog trenutka.Pozelela sam da vreme stane,jer takvi savrseni trenutci su retki.Tisina,samo cvrkut ptica,vetric,nasa tela priljubljena jedno uz drugo...cutimo...reci su suvisne....nasa tela su vec rekla sve....rekla su da nam ljubav znaci sve na svetu......:heart:

Back