Quantcast

Sta Vama znaci ljubav?

Maha-maja

Poznat
Poruka
7.254


Test je prevashodno namenjen zenama za resavanje, ali i muskarcima radi boljeg razumevanja i spoznavanja zenske cudi. Prepustite se novom istrazivanju svojih skrivenih strana licnosti ili zabavi, jer uvek postoje pitanja na koja ne znate i ne mozete da odgovorite ili ste nesigurni.

Osnovna pitanja koja se uvek ponavljaju su:
Sta je za zenu ljubav?
Sta je za zenu vaznije avantura, iznenadni dogadjaj ili poverenje?
Otkrijte kom tipu zene Vi pripadate i kakav je Vas tip idealnog muskarca?
POSTUPAK ZA RESAVANJE TESTA:
Odgovorite redom na postavljena pitanja, tako sto cete odabrati jednu od tri ponudjene mogucnosti koja najvise zadovoljava Vas stav. Na kraju, pogedajte REZULTATE testa.


PITANJA:

1. Potrebno je da raspremite dnevni boravak. Od cega cete poceti?
a) stola
b) lezaja
c) lustera


2. Za njegov rodjendan poklanjate mu sat, koji cete izabrati?
a) budilnik za put
b) sat sa kukavicom
c) sat na lancicu


3. Od tri slavne zene na koju biste Vi voleli da licite?
a) Mirija Kiri
b) Djokonda
c) Koko Sanel


4. Kojom prilikom biste obukli vecernju haljinu sa slepom?
a) prijem na dvoru
b) vece za dvoje
c) koncert


5. Za ludu ljubavnu noc, sta cete odabrati da obucete?
a) svilu boje mesea
b) crni cipkasti neglize
c) japanski kimono


6. Nalazite se na Olimpu, koju boginju cete odabrati za svoju najbolju prijateljicu?
a) Veneru
b) Minervu
c) Dijanu


7. Sta Vam se najvise dopada?
a) beli kasmir
b) romanticni film
c) ljubavno pismo


8. "Sutra je novi dan", je poznata recenica koju je izgovorila Skarlet O�Hara, za Vas to znaci?
a) nadu
b) cekanje
c) revans ili osvetu


9. "Par" za Vas znaci?
a) dvoje
b) oboje
c) loto bubanj
REZULTATI TESTA:

Najvise odgovora pod "a", "b" ili "c" Vas svrstava u odredjeni profil i tip osobe.

TIP "A" - HARMONICNA OSOBA

Za Vas je najvaznije kada se nalazite u vezi sa muskarcem da zivite u miru i harmoniji. Poznato Vam je nacelo da, kada postujete zivot i misli onog drugog, ustvari cinite dobro za oboje. Mislite da odnos koji duze traje moze da se izgradi strpljenjem i realnim planovima. Za Vas biti zajedno sa nekim, takodje znaci i mnogo zajednickih interesa. Vi uzivate da ih podelite sa osobom sa kojom ste u vezi, zajednici ili braku. Upravo ove Vase karakteristike o sposobnosti da budete u harmoniji, cak i ako imate razlicita misljenja su glavni oslonac Vase veze, zajednice ili braka. Svidja Vam se da predstavite drugima svoju harmoniju koja je bazirana na razlicitostima. Pre svega, zato sto ne preferirate odnos u kome je sve predstavljeno kao idealna slika, samo za druge i radi poze. Ali, i zato sto smatrate da prevelika bliskost i kontrola dovodi do smanjenja slobode. Dopadalo bi Vam se da delite posao sa svojim partnerom ili cak, da radite zajedno. Iako to nije lako, ali smanjuje rivalstvo i na takav nacin mozete staviti pod vecu kontrolu razlicite neprijanosti. Vasa zamisljena idealna zajednica je recimo, spoj pevaca i balerine ili muzicara i glumice, gde oboje uzivaju u muzici i osecaju harmoniju zbog toga, ili u nekoj drugoj srodnoj profesiji. Naravno, uz sve varijacije osecanja harmonije koje donose zivotne situacije.

TIP "B" - KREATIVNA OSOBA

Vi ste vrlo vitalni i radoznali po svojoj prirodi. Takodje ste i veliki optimista i mislite da je avantura (ne u smislu prevare) kao novo i poucno iskustvo u zivotu. I najcesce ste spremni da trazite nove podsticaje ili avanture u razlicitim zivotnim prilikama. To se redovno odnosi i na svakodnevicu, koja moze biti dosadna, jer za Vas trenutak kreativnosti pocinje od pokreta i malih rituala sve do predmeta koji Vas cine sentimentalnim, ali kojima cesto menjate mesto. Verujete da u ljubavnim odnosima sve moze da se ispravi i isproba: cak i jedna teska ljubavna epizoda moze da se transformise u svoju suprotnost, kao novu priliku da se sve obnovi na dobar ili idealan nacin. Vi se ne predajete lako i za Vas nista nije unapred izgubljeno. Veza sa Vasim partnerom je odnos koji se produbljuje iz dana u dan, bilo da imate lepe ili ruznjikave periode slaganja. Takodje i zajednicke svadje dozivljavate sa avanturistickim duhom, kao hazarder. Spremni ste da branite svoje misljenje, ali i da trazite kompromis ako shvatite da ste preterali, da bi zatim sve to lako zaboravili i krenuli ispocetka. Takodje, na prakticnom planu spremni ste da lako menjate razlicite stvari: kucu, grad, posao, kao i da uvek da idete u korak sa svojim partnerom. Vas zivot udvoje je spoj romanticno-avanturistickog para, koji voli da zivi u znaku strasti i avanture.

TIP "C" - ZIVAHNA I ZAVODLJIVA OSOBA

Moze se reci da za Vas zivot predstavlja niz izazova kroz razlicite forme "igre", ali i zadovoljstva ili radosti koje ona nosi. Mozda zato sto umete bolje od drugih da u sebi sacuvate mladalacki duh (devojcice). Ako bi Vas definisali kao dobrog stratega, to bi cesto odgovaralo istini. U ljubavnim odnosima nikada niste direktni. Smatrate da su najintenzivnije veze one u kojima ostane nesto ne doreceno, skriveno, odnosi koje ispunjavaju suptilne misli i neocekivani dogadjaji. Ne volite direktno da se suocavate sa problemom, iako kada to zelite mozete biti vrlo energicni. Ipak, vise volite da ti problemi i odredjeni dogadjaji sami dodju u susret, da biste imali vremena da smislite pravu strategiju ili da imate dovoljno vremena da reagujete. Vi ste velika zavodnica i volite da zadivljujete svog partnera, bilo recima ili delima. Impresionirani ste teatralnoscu i volite fikcije, te se sa velikim zadovoljstvom i cesto njima sluzite. Uglavnom se ponasate na takav nacin da Vas partner bude oprezan, da ne zna sta da ocekuje ili kako cete reagovati u razlicitim situacijama. Ali, volite da sacuvate konstantnost, odredjena pravila ili principe zajednickog zivota, veze ili braka. Duboko u sebi volite iznenadjenja, promene i cari avanutra, i smatrate da su ona divan nacin da zajednicki uzivate u vezi sa svojim partnerom.
 

Bretagne

Primećen član
Poruka
757
nemam sad vremen aza test samo sma htela da napisem u vooj temi da meni ljubav znaci sve i kada bi mi ponuldili pola sveta a rekli da se odreknem ljubavi ja bih odbila. isto tako ljubav je u svemu, cvetu, prijateljima, zivotinjama, decici Ko j eBlagosloven pa ih ima, ljubav j eu odnosima muskaraca i zene nama najinteresantija, ali i u sunacanom danu i svakom poslu koji s ljubavlju obavljamo,

ljubav ah ljubav.

sretni bili svi koji umete da je osetitie i u njoj uizvat ebez nepotrebnih zahteva i podpitanja.

lep dan zsvima zurim,

sory za slovne greske majo i kao sma omasila temu

bilo je s ljubavlju i za LJUBAV
 

Maha-maja

Poznat
Poruka
7.254
Bretagne:
nemam sad vremen aza test samo sma htela da napisem u vooj temi da meni ljubav znaci sve i kada bi mi ponuldili pola sveta a rekli da se odreknem ljubavi ja bih odbila. isto tako ljubav je u svemu, cvetu, prijateljima, zivotinjama, decici Ko j eBlagosloven pa ih ima, ljubav j eu odnosima muskaraca i zene nama najinteresantija, ali i u sunacanom danu i svakom poslu koji s ljubavlju obavljamo,

ljubav ah ljubav.

sretni bili svi koji umete da je osetitie i u njoj uizvat ebez nepotrebnih zahteva i podpitanja.

lep dan zsvima zurim,

sory za slovne greske majo i kao sma omasila temu

bilo je s ljubavlju i za LJUBAV
Hvala Bret na postovanju, nisi omasila temu, naprotiv...
tema je bez obzira na test otvorena za licne stavove i vidjenja.
Kiss tebe tvoja Maha :-D
 

tanja_bg?

Zainteresovan član
Poruka
143
pre mnogo, mnogo godina - ne smem da kazem koliko
jer ce pola foruma odmah zbrisati :)
polagala sam na faksu politicku ekonomiju...
dobijem pitanje: marksizam...
krenem ja: marksizam je ideologija radnicke klase...
(pisalo tako u knjizi, casna rec)
taman sam uhvatila vazduh, kad presece me ruka
strogog profesora:
- ne koleginice, marksizam je sve oko nas:
cvet, sunce, novi dan, cak i ovaj amfiteatar...

covek je nabrajao dobra 3 minuta,
sta god je video i cega se setio...
valjda ga uhvatila inspiracija

a ja ostah za sledeci ispitni rok
da utvrdim gradivo

tvoja tema me je podsetila na
tu peticu u indeksu
:)

ljubav je za mene bukvalno sve
u cemu uzivam


samo svaka od njih ima svoje ime,
ljubav prema...

prezime cemo u drugom postu
:)
 

bobanap

Domaćin
Poruka
4.479
Kamo si odlutala Djevojko čarobnog pogleda?
Kome Djevojko, vladarice Riječi?

Niz litice sive i tmurne grada imenom Prošlost
raspustila si kose.
Siva kao napuštena tvrđa, nevidljiva, sklopljenih vjeđa
miluješ Lunu.

Miriše jesen, mirišu sjećanja ...

Kaplja zaustavljena u padu...
Zaboravljena suza ovlaš obrisana rukom...


„Pusti,
zalud pokušavaš,
poput rijeke poteći će riječi,
preko napukle brane ..."

Vizija strasti


Krenuo sam jednim osmjehom
U potrazi za tobom
Tražeći tvoju strast
Pogledom te dodirivao
Vidio te u svojim vizijama
Potaknut ničim
Sam bez objašnjenja
Tražio tvoj predivni osmjeh
I opet vizija
Pogođen jednom riječju
Pokleknuo sam
Radostan što postojiš
Barem u mislima.
"Ljubav je kratka riječ, ali u sebi sadrži sve: ona znači tijelo, dušu, život, cijelo biće."

Guy de Maupassant
uradila sam test :-D :-D :-D
sjajno sam prosla...... :-D :-D
 

JA-OPIJUM

Primećen član
Poruka
802
Maho, tema je odlicna, uradila test, jeeeeee ;)

Samo jedna cinjenica moze opravdati nas dolazak na svet-a to je ljubav. Ako neko ne zeli da voli i da se uci ljubavi, onda stvarno ne znam u cemu se sastoji njegov zivot na Zemlji!?
Za mene citavo postojanje-skola je ljubavi. Ja se osecam polaznikom te skole i to smatram svojim jedinim jedinim pravim zanimanjem.
Ali sta je ljubav? Gotovo sve je sa njom u nekoj vezi. Stoga bismo bismo mogli reci da je ljubav nas odnos prema voljenom bicu ali i sire-prema clanovima nase porodice, prema prijateljima, poznanicima i uopste , svim stvorenjima i svoj tvari.
Ljubav je najveca i najozbiljnija nauka na svetu, najpotrebnije znanje, smisao naseg zivota i kruna svih nasih iskustava i proucavanja.
Nevena Natosevic

Ne bih nista dodala, znas vec moja razmisljanja o ljubavi i koliko verujem u ljubav (zato sam i imala svoju temu-SNAGA LJUBAVI :D
 

JA-OPIJUM

Primećen član
Poruka
802
Ipak cu jos ovo preneti na tvoju temu, pisala takodje - Nevena Vitosevic

Veliki broj ljudi ljubav veoma pojednostavljuje, o njoj cak i ne razmislja ili je shvata usko i stoga, ne razume njenu slozenost i ogromnu vaznost. Trazeci ljubav tamo gde je nema, prirodno je sto mnogi poveruju da ona i ne postoji ili da je nesto sasvim obicno, daleko od svake lepote i uzvisenosti.

Ljubav je nas svetionik kroz zivot :D

Nasa duga i magija, ljubav je zivot i zivot je ljubav.............
 

Sanja92

Domaćin
Banovan
Poruka
3.582
Maha-maja:


Test je prevashodno namenjen zenama za resavanje, ali i muskarcima radi boljeg razumevanja i spoznavanja zenske cudi. Prepustite se novom istrazivanju svojih skrivenih strana licnosti ili zabavi, jer uvek postoje pitanja na koja ne znate i ne mozete da odgovorite ili ste nesigurni.

Osnovna pitanja koja se uvek ponavljaju su:
Sta je za zenu ljubav?
Sta je za zenu vaznije avantura, iznenadni dogadjaj ili poverenje?
Otkrijte kom tipu zene Vi pripadate i kakav je Vas tip idealnog muskarca?
POSTUPAK ZA RESAVANJE TESTA:
Odgovorite redom na postavljena pitanja, tako sto cete odabrati jednu od tri ponudjene mogucnosti koja najvise zadovoljava Vas stav. Na kraju, pogedajte REZULTATE testa.


PITANJA:

1. Potrebno je da raspremite dnevni boravak. Od cega cete poceti?
b) lezaja


2. Za njegov rodjendan poklanjate mu sat, koji cete izabrati?
c) sat na lancicu


3. Od tri slavne zene na koju biste Vi voleli da licite?
a) Mirija Kiri


4. Kojom prilikom biste obukli vecernju haljinu sa slepom?
a) prijem na dvoru


5. Za ludu ljubavnu noc, sta cete odabrati da obucete?
a) svilu boje mesea


6. Nalazite se na Olimpu, koju boginju cete odabrati za svoju najbolju prijateljicu?
a) Veneru

7. Sta Vam se najvise dopada?
a) beli kasmir


8. "Sutra je novi dan", je poznata recenica koju je izgovorila Skarlet O�Hara, za Vas to znaci?
b) cekanje9. "Par" za Vas znaci?
b) oboje

REZULTATI TESTA:

Najvise odgovora pod "a", "b" ili "c" Vas svrstava u odredjeni profil i tip osobe.

TIP "A" - HARMONICNA OSOBA

Za Vas je najvaznije kada se nalazite u vezi sa muskarcem da zivite u miru i harmoniji. Poznato Vam je nacelo da, kada postujete zivot i misli onog drugog, ustvari cinite dobro za oboje. Mislite da odnos koji duze traje moze da se izgradi strpljenjem i realnim planovima. Za Vas biti zajedno sa nekim, takodje znaci i mnogo zajednickih interesa. Vi uzivate da ih podelite sa osobom sa kojom ste u vezi, zajednici ili braku. Upravo ove Vase karakteristike o sposobnosti da budete u harmoniji, cak i ako imate razlicita misljenja su glavni oslonac Vase veze, zajednice ili braka. Svidja Vam se da predstavite drugima svoju harmoniju koja je bazirana na razlicitostima. Pre svega, zato sto ne preferirate odnos u kome je sve predstavljeno kao idealna slika, samo za druge i radi poze. Ali, i zato sto smatrate da prevelika bliskost i kontrola dovodi do smanjenja slobode. Dopadalo bi Vam se da delite posao sa svojim partnerom ili cak, da radite zajedno. Iako to nije lako, ali smanjuje rivalstvo i na takav nacin mozete staviti pod vecu kontrolu razlicite neprijanosti. Vasa zamisljena idealna zajednica je recimo, spoj pevaca i balerine ili muzicara i glumice, gde oboje uzivaju u muzici i osecaju harmoniju zbog toga, ili u nekoj drugoj srodnoj profesiji. Naravno, uz sve varijacije osecanja harmonije koje donose zivotne situacije.
 

Maha-maja

Poznat
Poruka
7.254
LJUBAV je tajna skrivena u nasim dusama i LJUBAV je tajanstvena moc koja pokrece dusu coveka, svet, planetu i kosmos. Srecni su Oni koji svet oko sebe posmatraju zaljubljenim pogledom ili ocima ljubavi. Srecni su Oni koji svoju srecu poklanjaju i dele sa drugima. Uvek postoje "zvezde padalice" i "zvezde radosnice", ali Vi nemojte dozvoliti da se svetlost ugasi u Vasim ocima. Zagledajte se u Ljubavno nebo, u osobu koju volite, u svoju dusu ... i videcete svoj svetlosni put!


 

j-a-c-a

Primećen član
Poruka
525
[B]LJubav je samo rec

LJubav je samo rec i nista vise
ljubav se uvek isto cita i pise
ruka u ruci je vec nesto drugo
i sapat neznih reci uz kapi kise

LJubav je samo rec i nista vise
obicna slova svakog lista papira
tajna i strepnja su vec nesto drugo
i sapat neznih reci uz kapi kise


Ponekad je samo pogled
uzrok bezbroj budnih noci
uzalud se nekad moli
to je ljubav,to se voli

i kad oci suze vlaze
i nevesto kad se laze
ili kada telo gori
to je ljubav,to se voli

E pa draga Majo ja mislim da ova pesma govori dovoljno,sta meni znaci ljubav.
a onaj post od juce sam povukla mozda neko nebi to razumeo pa da nebi bilo zabune.ja sklonila,jer ljudi su ponekad bukvalni pa shvate sve to tako kako pise....
zato mislim da je ovo dovoljno i lepo receno!

a da test kao sto sam vec rekla ja uradila(extra).
 

Prilozi

JA-OPIJUM

Primećen član
Poruka
802
Lola Novakovic - Kap veselja

Necu dar,necu nakit
nemoj hteti, sjajnim zlatom,pustim novcem
da me kupis
Samo kap veselja trazim
samo malo,malo smeha
vedri osmeh oka tvog
Ovu noc,ako zelis,tebi dajem
ja ti nudim pesmu,igru,price,snove,a za sve
samo kap veselja trazim,samo malo,malo smeha
ako hoces,nadji radost
mene podari sa njom...
Necu laz,necu vecnost
nemoj hteti laznom nadom da me kupis,sjajnim zlatom
Samo kap veselja trazim...mesec sija,nadji radost,mene podari sa njom...

Zivot, ljubav.........radost.........veselje :D
 

JA-OPIJUM

Primećen član
Poruka
802

Vecna i divna pesma, meni isto jedna od drazih, Bret, ima jos neko ko voli ovu pesmu :D

I ovu pesmu volim cesto da slusam.....


Arsen Dedić - Tvoje njezne godine

Tvoje njezne godine , sto mi mogu dati,
tvoje srce dugo znam, nece da me shvati,
Tvoje oci pune sna, kako da me slijede
Moje pjesme tuzne su, za te jos ne vrijede
Ti bi htjela zauvijek sto sam davno dao
Tebi zivot nudi sve, ja sam ljubav krao
Svoje njezne godine ti ces dati drugom,
jer ja bih tvoje poljupce ispunio tugom.

Ne budi, ne budi se mala,
ti ne znas ni dobro ni zlo
Ne budi, ne budi se mila,
jer nije jos vrijeme za to

Tvoje ruke malene, kako da me grle,
Jer dok moje traze mir, tvoje nekud hrle
Tvoje njezne godine, njezne misli tvoje
mogu da nas razdvoje , prije nego spoje

Ne budi,ne budi se mila,
ti ne znas ni dobro ni zlo,
Ne budi , ne budi se mila,
jer nije jos vrijeme za to

Tvoje ruke malene.....
 

JA-OPIJUM

Primećen član
Poruka
802
Ta ljubav cela celcata
Jos toliko ziva
A sva ozarena
To je tvoja ljubav
To je moja ljubav
Ona koja je bila
To osecanje je uvek novo
I nije se izmenilo.......


da nije ljubavi.....ne bi svita bilo.........da nije ljubavi....

.......ne bi bilo nas...

ljubav je kao tropska oluja.......uzbudljiva, nepredvidiva.........ona nam ispunjava dusu, telo......ona nas oplemenjuje i cini srecnim ........ljubav je jedinstvena i neunistiva......

da nije ljubavi.......

.....sta bi mi sada radili.....

...kome bi pesme posvetili....

...jer ljubav pokrece svet..
"...tajne su zato da ih neko nasluti
postoji rec koja vredi tek kad se ocuti..."

Ljubav je lepa, nepredvidiva,bolna........iznenada isklizne iz naseg zagrljaja..........ali vera u ljubav i njenu snagu.........ponovo je dovedu u nas zagrljaj...........i ona-ljubav......vecno ostaje u nama........
 

Maha-maja

Poznat
Poruka
7.254
Jednom jako, jako davno postojalo je jedno ostrvo gde su zivjeli svi osecaji:
Sreca :) , Tuga :cry: , Znanje :idea: , Tastina 8-) ... ukljucujuci Ljubav :D .
Jednog dana su saznali da ce ostrvo potonuti, pa su se svi krenuli spasavati.
Ljubav je zelela ostati do zadnjeg trenutka, verna i odana svom ostrvcu, no kada je ono gotovo nestao, ipak je odlucila zatraziti pomoc :roll:
Bogatstvo je upravo prolazilo kraj nje u svom velikom, luksuznom brodu i Ljubav ga zapita moze li je povesti sa sobom. Bogatstvo ljutito odgovori da ne moze, jer nema mesta za nju obzirom da mu je brod ispunjen zlatnicima.
Ljubav je odlucila zamoliti za pomoc Tastinu, koja je upravo prolazila kraj nje u prelepom brodicu: "Tastino, molim te pomozi mi!" zavapila je Ljubav na sto joj je Tastina odgovorila: "Ne mogu ti pomoci, Ljubavi, sva si mokra i mogla bi mi unistiti brod".
Tuga je bila u blizini i Ljubav ju je odlucila zamoliti za pomoc. "Molim te, povedi me sa sobom" tiho je zatrazila Ljubav. "Oh... Ljubavi, toliko sam tuzna i zelim biti sama" odvrati Tuga i odjedri sama dalje.
Sreca je takoder prolazila kraj Ljubavi no kako je bila presretna nije ni cula njezin poziv u pomoc.
Odjednom se zacu glas :"Dodi Ljubavi, ja cu te povesti". Bio je to starac kojga je Ljubav, ushicena i presretna, zaboravila pitati za ime.
Kada stigose na kopno, starac je posao svojim putem pre no sto ga je Ljubav mogla pitati ko je. Znajuci koliko duguje starcu, Ljubav se obratila Znanju, mudrom starcu, za pomoc otkrivanja identiteta dobrog starca .
Znanje joj je odgovorilo "Vreme".
Ljubav je zastala u cudu i pitala zasto joj je Vreme pomoglo, na sto se Znanje nasmeja mudrim smeskom i odgovori :"Samo Vreme moze shvatiti koliko je velika i snazna prava Ljubav".
 
Top