Sta Vama znaci ljubav?

ljubav-1.jpg

Savrseno :heart:

Jednoga dana mladic je stajao u sredistu grada
razmisljajuci kako on ima najlepse srce
u celoj dolini. Prosla je velika povorka i svi su oni priznali
kako je njegovo srce savrseno.
Nije bilo crtice ni zareza u njemu.
Da, svi su se slozili da je njegovo srce najlepse koje su ikad videli.
Mladic je bio jako ponosan i jos se vise
i glasnije hvalio svojim prelepim srcem.

Iznenada, jedan stari covek pojavio se ispred povorke i rekao:
"Tvoje srce nije priblizno lepo kao moje”
Povorka i mladic pogledali su u to starcevo srce.
Udaralo je snazno, ali prepuno oziljaka,
bilo je mesta gde su komadici bili premesteni
i onih koji su bili stavljeni, ali nisu potpuno odgovarali
i bilo je nekoliko ostecenih strana(ivica).
Ustvari, bilo je puno mesta gde su celi komadi nedostajali.

Narod je zapoceo - kako moze reci da mu je srce lepse nego sto on misli?
Mladic je pogledao u starcevo srce i video njegovo stanje, i nasmejao se.
„Mora da se salis, rekao je. Uporedi svoje srce s mojim,
moje je savrseno a tvoje je prepuno oziljaka i suza.

”Da, rekao je starac, tvoje izgleda savrseno ali nikad se ne bih menjao s tobom.

Vidis, svaki oziljak predstavlja osobu kojoj sam dao svoje ljubavi - izvadim komadic srca i dam je toj osobi, i cesto mi ta osoba uzvrati deo od svog srca koje se uklapa u prazni deo mog srca, ali buduci da delovi nisu jednaki, ja imam nekih grubih zavrsetaka koje delim, jer me podsecaju na ljubav koju delimo.

Ponekad dam delove srca, ali mi osobe ne vrate svoj komadic srca.
To su ti prazni delovi - davanje ljubavi je rizikovanje.

Ovi oziljci su bolni, otvoreni su,
podsecaju me na ljubav koju dadoh ljudima takodje,
i nadam se da se oni mogu vratiti jednog dana
i popuniti prazne prostore na koje cekam."

NrpwyZSFqC.gif

Nekada davno u jednoj zemlji daleko, daleko odavde... Pređoh se, desilo se to meni, zamalo da ispričam pogrešnu priču. Ljubav mi se desila, i desila se dva puta za redom, što znači da sam imao dvostruko više sreće nego što čoveku sleduje, plašim se samo cene koju ću verovatno morati za to da platim jer jednostavno nisam navikao da išta bude besplatno. Prvi put je ljubav došla lagano i neslućeno, uzela mi srce onako kako lopov uzima biser, u tami i bez zvuka, i nisam ni znao šta me je snašlo dok je već nisam izgubio i prepustio nekom drugom. Za tu ljubav sam platio cenu, veću nego što sam mislio da mogu da je platim, platio sam je sa sedam meseci tuge, onakve kakva sam mislio da ne postoji. Druga je došla onda kada sam pomislio da više nema šanse da nekome poklonim srce, došla je burno i silovito a zatim se pretvorila u stalnu sreću, koja traje. Ne znam da li ću morati da platim cenu i za nju, ne znam kolika će ona biti, ali znam jedno - kolika god da bude - vredi...

Ljubav mi znači sve, znači mi osmeh na licu, znači mi radost u srcu, znači mi toliko da prekrije lepotom svaki ožiljak koji nosim na srcu, stare i nove, beznačajne i duboke, ma baš sve. Lepota koju mi je dala nova ljubav je prekrila ceo moj svet i uspela da vrati sve ono što je lepo u moje misli i moje postupke. Možda i ne bi bila toliko značajna,mada je ljubav uvek značajna, da me nije izvukla iz takve tuge kakva nisam mislio da postoji, što joj ne oduzima ništa, naprotiv, dodaje joj još veću lepotu i značaj.

Ljubav je jedna od najvećih životnih tajni.
Nemoguće je objasniti osećaj koji prati iskustvo ljubavi. Same reči ne mogu opisati intenzitet emocija koje vas obuhvati kada se mentalno i fizički povežete s nekim drugim ljudskim bićem. Kako izraziti neopisivo osećanje koje doživljavate dok prvi put u naručje uzimate svoje dete? Carstvo ljubavi je neobjašnjivo.

Kao ni prijateljstvo, ni ljubav ne možete prihvatiti i dobiti ako prethodno niste spremni da je date.

Ljubav uvek uključuje rizik. Kada je poklonite nekome, to činite s nadom da će biti prihvaćena i uzvraćena jednakom merom. Ali, ako niste spremni da vi prvi date ljubav, male su šanse da ćete upoznati radost koja prati prihvaćanje velikodušne ljubavi drugog bića. Ako budete voljeli previše, može se dogoditi da budete povređeni, ali ako budete voleli premalo, živet ćete u očajanju.

Ljubav je uvek odgovor, jer ljubav je sve što postoji.Ljubav je najdivnija stvar na svetu i ljubav pokreće svet.
.

Ljubav privlaći ljubav

Sretno! Želim vam svu ljubav ovoga sveta!

Poslednja izmena:
Ljubav je jedna od najvećih životnih tajni.
Nemoguće je objasniti osećaj koji prati iskustvo ljubavi. Same reči ne mogu opisati intenzitet emocija koje vas obuhvati kada se mentalno i fizički povežete s nekim drugim ljudskim bićem. Kako izraziti neopisivo osećanje koje doživljavate dok prvi put u naručje uzimate svoje dete? Carstvo ljubavi je neobjašnjivo.

Kao ni prijateljstvo, ni ljubav ne možete prihvatiti i dobiti ako prethodno niste spremni da je date.

Ljubav uvek uključuje rizik. Kada je poklonite nekome, to činite s nadom da će biti prihvaćena i uzvraćena jednakom merom. Ali, ako niste spremni da vi prvi date ljubav, male su šanse da ćete upoznati radost koja prati prihvaćanje velikodušne ljubavi drugog bića. Ako budete voljeli previše, može se dogoditi da budete povređeni, ali ako budete voleli premalo, živet ćete u očajanju.

Ljubav je uvek odgovor, jer ljubav je sve što postoji.Ljubav je najdivnija stvar na svetu i ljubav pokreće svet.
.

Ljubav privlaći ljubav

Sretno! Želim vam svu ljubav ovoga sveta!

Senka

Zbog svega što smo najlepše hteli
hoću uz mene noćas da kreneš.
Ma bili svetovi crni, il beli,
ma bili putevi hladni, il vreli...
Hoću da držiš moju ruku,
da se ne bojiš vetra i mraka,
uspavana i kad kiše tuku,
jednako krhka, jednako jaka...
Hoću uz mene da se sviješ,
korake moje da uhvatiš,
pa sa mnom bol i smeh da piješ
i da ne želiš da se vratiš...
Da sa mnom ispod crnog neba
pronađeš hleba komadić beli,
pronađeš sunca komadić vreli,
pronađeš života komadić zreli.
makar i umrli, ako treba, zbog
svega što smo najlepše hteli.

LJUBAV...Toliko velika...nedokuciva...raskosna i blistava...tako dobra i nepristrasna...milosrdna i velicanstvena u svoj svojoj skromnosti...mocna i neustrasiva...celicna i vatrena...obazriva...nezna...mirna...brizna i cedna...osobodjena zavisti i svakog zrna zla i porocnosti...tako strpljiva i velikodusna...obasjava nas i zaslepljuje...daje nam zivot...htenje...motivaciju i snagu...jaca nas i bodri...dok se probijamo kroz guste bedeme mraka koji zarobljavaju ovaj svet koji vesto krije zamke opasne po nasu dusu...cuva nas od straha tame i daje nam hrabrost da uhvatimo liniju njene beskonacnosti ne bi li njena iskra u nama postala jaka i snazna i zavladala nasom dusom i tako nas ucinila vecnima...
Ona je uvek tu da obasja put poplocan krvlju...suzama i strahom...izbavlja nasu dusu iz uranjanja u ocaj i beznadje...uvek iznova bori se za nas i kada izgubimo nadu pomaze nam da ponovo pronadjemo smisao i daje nam nadnaravnu snagu da istrajemo u iskusenjima zla...nikada nas ne napusta...hrani nasu dusu...neguje je i voli...osim ako je mi ne napustimo i prepustimo se mraku nistavila koji nas vuce nazad duboko razarajuci nas iz iznutra a i tada nas ne ostavlja...uvek iznova zauzumajuci se da dotakne svoju iskru u nasoj dusi ne bi li je ozivela i izlecila...Bez nje smo odavno mrtvi iako zivi u sopstvenoj zabludi bezumno se opiruci njenoj vokaciji neosetljivoscu prevrtljivog srca
kome je zgazena vera kroz dodir sa realnoscu...izlecimo ga i pripremimo za poziv njene milosti jer ona zeli da nam pokloni deo svog savrsenstva cineci nas plemenitima i dostojnima njene savrsene dobrote...koja nas zeli odvesti preko puta neizvesnosti kojim hodamo verom obasjavajuci nas svetlom svoje duse na put vecnosti spajajuci nas sa iskrom nase duse i cineci nas tako savrsenima i vecnima u svu vecnost njenog velicanstva.

Izlišno je razgovarati o ljubavi,

kad ona ima svoj vlastiti glas i govori sama za sebe.

Ljubav je uvek nova. Nije važno da li volimo jednom, dvaput,

deset puta u životu – jer se suočavamo sa situacijom koju ne poznajemo.
Ljubav nas može odvesti u pakao ili u raj, ali uvek nas nekud odvede.
Treba je prihvatiti, jer je ona hrana našeg postojanja.

Ako je uskratimo sebi, umrećemo od gladi gledajući žudno u drvo života,

a nećemo imati smelosti da pružimo ruku i uberemo plodove.

Treba tražiti ljubav, čak i onda kada to podrazumeva sate, dane,

nedelje razočarenja i tuge. Jer onog časa kada krenemo u potragu za ljubavlju,

i ljubav takođe polazi nama u susret. I spasava nas

Ljubav ne postavlja suvišna pitanja, jer ako počnemo da mislimo,

počinjemo i da se plašimo. To je neki neobjašnjivi strah

i ne vredi ni da ga prevodimo u reči. Možda je to strah od prezira,

od neprihvatanja, strah da se ne prekine čarolija.

Izgleda smešno, ali je tako. Zato se takve stvari ne pitaju nego rade.

Treba okušati sreću.

(Paulo Koeljo)

Back