Шта урадити кад "пукне" брак

На твоје (кмечање, не кмекање ло) не твом, са почетка, не од почетка...

Кад се фолираш, фолирај се :)
Има чича детектор лол...Огроман детектор :)

Kmekas, kmecis i krmecis - ma sve ti pristaje!
Cica, usmeri detektor ka sebi, mozda ti se negde krije truncica mozga i samopostovanja. Izblamirao si se za Ginisa, od pocetka teme!

kad covek ima ograniceni intelekt, onda ne moze da shvati materiju..o cemu god da se radi..
nekome intelekt citavog zivota ostane na nivou deteta predskolskog uzrasta koje je u negativnoj fazi..
ni to nije strasno..jednostavno tolike su mu mogucnosti..sta da se radi..
strasno je sto taj neko pokusava sebe da prikaze onakvim kakav nije..
i onda se pojave supljine koje nista ne moze da pokrije..
iz boca se dise vazduh..koji u sebi sadrzi odredjen procenat kisonika..
tvoje mogucnosti shvatanja su da kada procitas gas, po automatizmu podrazumevas kisonik.
za tvoju informaciju, kiseonik je toksican.
kad se jos poveze sa udisanjem pod odredjenim pritiskom postaje smrtonosan.
ronioci udisu odredjeni procenat kiseonika u vazduhu u odnosu na dubine na kojima rone i veremena koje provedu na tim dubinama..i ta mesavina se zove nitrox..i ona je procentualno razlicita.
nadam se da sam ti oko ovoga razjasnila zabludu u kojoj si bio.
ali ovo je mrvica.
na isti ovakav nacin iskrivljeno vidis i sve ostalo o cemu si pisao, pa si sebe sam sveo na malog pericu koji ne zna sta je 300kila..
a ne zna ni mnogo sto sta drugo.
Шта је то "интелект детета у негативној фази", интелект се не губи са фазама и променама расположења.
Не, пошто ја нисам у заблуди јер постоје и апарати са 100% кисеоника у виду гаса за дисање и то је додатна боца

u bocama se ne nalazi kiseonik..
Ово си ти рекла, а не ја :)))))
Знаш по ком принципу раде сви гасни апарати - на основу Хенријевог закона о пристиску и односу гаса и течности.
Даље си сад исправила, у односу на први пост тврдњу о кисеонику :)

И шта је овде на тему из уводног поста?
Опет ништа.
Гомила глупости.

A sto bi ovde neko hteo da Obren nesto uradi protiv zene i sina, gde ti to vidis Razvigore?
Ja bogami ne vidim vec se ljudi trude da daju savet isto kao sto ti radis s tim sto ti mislis da si jedini kompetentan za to a sve ostale ucesnike na temi omalovazavas i prepucavas se s njima umesto da se fokusiras na Obrenov slucaj.

Mozda je on smesten u oba nika...tako zvuci na momente i to objasnjava mnogo toga (ne)izrecenog. :roll:

Па ти је криво што се ја бламирам или што си детектована? лол...

Шта те жуља?

Najvise to sto si tako lep! :D Lepo si ispao na tvojoj fotki, priznajem.
9836_vest_siptari%5B1%5D.jpg

Lepo je kad covek spoji nik i lik!

Poslednja izmena:
Шта је то "интелект детета у негативној фази", интелект се не губи са фазама и променама расположења.
Не, пошто ја нисам у заблуди јер постоје и апарати са 100% кисеоника у виду гаса за дисање и то је додатна боца

Ово си ти рекла, а не ја :)))))
Знаш по ком принципу раде сви гасни апарати - на основу Хенријевог закона о пристиску и односу гаса и течности.
Даље си сад исправила, у односу на први пост тврдњу о кисеонику :)

И шта је овде на тему из уводног поста?
Опет ништа.
Гомила глупости.

dugo ti je trebalo da izguglas.
i opet ti kazem da to nisu boce iz kojih ronioci direktno disu, nego su stejdzevi.
u bocama iz kojih ronioci disu nalazi se iskljucivo vazduh!
ali ti to opet ne mozes da shvatis.

ako si vec cituckao stiva koja nisu samo zuta stampa, i ako imas decu, znao bi da deca do polaska u skolu prolaze dve negativne faze.
prva ja oko prve i po godine, druga oko trece.
eto, cak ni tu napisanu recenicu u kojoj se ta negativna faza spominje nisi umeo da procitas sa razumevanjem.
protiv tebe nemam nista.
kad imam visak vremena, nemam cak nista protiv ni da udjem u polemiku..
jedino sto ja volim konstuktivnu polemiku, a ti si sposoban da vodis samo onu naprimitivniju, prizemnu..
zasto je to tako, to ti najbolje znas.
a ja sam sigurna da bi pravi savet kako sa tim da se izboris mogao da ti da neko ko se edukovao za to.
neko ko se bavi ljudskom psihom.

Мљодести, читај ми потпис и..знаш већ....То су твоја браћа, комшије, пријатељи :)
И ту нема даље и нешто посебно ново да се напише.
20 твој пост који нема везе са темом.

A sto bi ovde neko hteo da Obren nesto uradi protiv zene i sina, gde ti to vidis Razvigore?
Ja bogami ne vidim vec se ljudi trude da daju savet isto kao sto ti radis s tim sto ti mislis da si jedini kompetentan za to a sve ostale ucesnike na temi omalovazavas i prepucavas se s

njima umesto da se fokusiras na Obrenov slucaj.

Где то пише? Ја то нисам написао - УРАДИ, него "ЗАШТО ВАМ ЈЕ ЖАО ШТО ОБРЕН НИШТА НИЈЕ УРАДИО..."
Мора капс да би видео или поново прочитао то што си учитао да сам ја написао.

Од почетка теме иде осуђивање Обрена, Музјак је тврдио да је он сигурно тукао жену, на пример, остали оно што сам већ написао, нема потребе да се вртимо у круг.
Хелен се ухватила за једну реченицу у којој је Обрен рекао за себе да сигурно није био зрео са 30. А онда је Обрен објаснио да је ово 4. пут да она одлази. Разлоге не знамо.
Нико није поменуо посесивност мајке, која би могла да буде патолошка. Модљести је устврдила да је посесивност океј ако не прелази границе, у чему има истине, а ако је тачно оно што Обрен каже, та посесивност није безазлена.

dugo ti je trebalo da izguglas.
i opet ti kazem da to nisu boce iz kojih ronioci direktno disu, nego su stejdzevi.
u bocama iz kojih ronioci disu nalazi se iskljucivo vazduh!
ali ti to opet ne mozes da shvatis.

ako si vec cituckao stiva koja nisu samo zuta stampa, i ako imas decu, znao bi da deca do polaska u skolu prolaze dve negativne faze.
prva ja oko prve i po godine, druga oko trece.
eto, cak ni tu napisanu recenicu u kojoj se ta negativna faza spominje nisi umeo da procitas sa razumevanjem.
protiv tebe nemam nista.
kad imam visak vremena, nemam cak nista protiv ni da udjem u polemiku..
jedino sto ja volim konstuktivnu polemiku, a ti si sposoban da vodis samo onu naprimitivniju, prizemnu..
zasto je to tako, to ti najbolje znas.
a ja sam sigurna da bi pravi savet kako sa tim da se izboris mogao da ti da neko ko se edukovao za to.
neko ko se bavi ljudskom psihom.

Какву конструктивну полемику, о твом мужу, ја од тебе никад нисам видео неко конструктивно размишљање, заправо не ни логичко.
Никад немаш ни један пост као целину да не поменеш 10 ддругих ствари, ако причаш о кајмајку, поменућеш и роњење или секс или цеће, уопште небитно.
Е, то би била негатвна фаза, која се не зове тако него фаза негативизма у одрастању деце, али сад капирам шта си покушала да кажеш.
Немам ни ја ништа против тебе, осим што си безгранично неинтересантна особа...домаћички смор од типа личности лол..

И, где је овде опет тема? Опет нема.

Vidim ja dobro a i cujem, ne moras da vices.
Procitao sam sve sto su drugi pisali pazljivo ko i tebe.
Obren je pomenuo posesivnost majke ali upravo je on taj koji je njoj dozvolio da drzi uzde u svojim rukama i prepustio majci glavnu brigu i dominaciju u vaspitanju deteta.
Sto tome nije na vreme stao na put i preuzeo aktivniju ulogu?

Не. Страшно је рећи да неко овде жели да Обрен учини нешто лоше жени и детету.
Значи - стоп, то нико није овде рекао :) Али јесте оно што сам написао...
Обрен нас је "само" навео на погрешан "траг" у почетном посту да су се ствари одиграле "изненада".
Мене је то интересовало, као и прича о маминој и теткиној комуни, иначе не бих запратио тему.
Неке ствари које су важне не знамо, али Обрен и делује као толерантан и добронамеран лик..Када штуро говори о сину, то је тај пресликани модел темперамента код обојице.
Види, Обрен је рекао и то да је она само пренела посесивност са њега на сина. Рођењем детета, почела је да га доживљава као конкурента, са којим треба да дели његову љубав. Посесивност укључује и љубомору, обе стварају озбиљне проблеме. Негде сам прочитао да је посесивност заправо одраз страха од смрти и пролазности, зато и мислим да је изјава: нећу да ми дете оде у други град, нисам га ја родила да останем сама..изјава неког ко је, можда, патолошки посесиван.
Е, то је посао за психолога. И о томе не знам ништа, како се то "лечи".
Обрен није човек који пресеца и ломи преко колена, он је и сада несигуран шта учинити.
А опет трезвен је и разборит.
Да имамо обе приче, можда бисмо знали.
Обрен није тип који би заузео активнију улогу, није такав тип личности.
Када неког волиш, а он је и мајка твог детета, и пре рођења детета си био превише "трпељив" према неким хировима мајке, тада неки мушкарци иду линијом незамерања, неуношења зле крви у породицу, повлађивањ, па чак и заузимању сасвим пасивне улоге. Јер сваки супротан акт мужа се тумачи као непријатељство и избијају конфликти. Лако је рећи и да је Обрен био манипулативан према детету јер је требало да ствари постави на своје место. Да, тербало је, али није...
Друго ја не знам да ли та жена ради, да ли је запослена, шта ако је Обренова жеља била да она не ради. Битно је и то јер је докон ум ђавоље игралиште.
Доминантна фигура у породици јесте та жена и мајка и Обрену ће требати, не помоћ психолога, него ово о чему говори: више одлучности да усмерава свог сина.
А то ће доћи само по себи, само би било глупо да се деси када момак буде имао 30.
Не могу да гађам ту сада празном пушком, једино што знам да ће се однос отац-син временом учвршћивати и да син неће бити проблематичан.

o tome ti pricam.
nemas ti dovoljno potencijala da napisano procitas sa razumevanjem.
Онда научи да артикулишеш једну мисао када пишеш. Једно да разрадиш. Може у томе психолог да ти помогне, кад скупиш средства, јесте криза, али можда те приме у ДЗ?
У чему си ти потенцијал, само ти знаш...

Постоји и још једна врста посесивност, патолошке и трајне. Према супружнику.
Није честа, али у тим поремећеним улогама муж је тај који је трајно на првом месту мајкама-женама, не деца.
Такви бракови се не разводе, али и таква деца су проблематична. Наизглед, у тваквим браковима све функционише без трзавица.

Zar ti ne izgleda tako?! Meni da!

Е, нисам ово видео.
Па, ово је сјајно.
Толико о вашим добрим намерама према Обрену :)

Одох, мишеви....мљодести, ај не фолирај више, теби је остао само запис од деда - запис од хоџе што се тиче предака. .... :)
Чуј од деде, знаш у ком веку је уопште била 1917, а додуше можда имаш изм. 70-100 година, реално...шћипирипи, леблебије, семенке и кикирики..лоллоло... И немој Солун гласно да призиваш и Србију хахах

Poslednja izmena:
Е, нисам ово видео.
Па, ово је сјајно.
Толико о вашим добрим намерама према Обрену :)

Одох, мишеви....мљодести, ај не фолирај више, теби је остао само запис од деда - запис од хоџе што се тиче предака. .... :)
Чуј од деде, знаш у ком веку је уопште била 1917, а додуше можда имаш изм. 70-100 година, реално...шћипирипи, леблебије, семенке и кикирики..лоллоло... И немој Солун гласно да призиваш и Србију хахах

Jadniji si sve vise i vise. Polemises na sopstvenoj bolesnoj pretpostavci da (ni)sam odavde ili odande. Prosti covece, ja sam iz Srbije, jadniku jadni. Ovde sam danas, kao sto cu sutra mozda biti u Rusiji ili na marsu, na pr.
Sve sto jesam ili nisam, se ne razlikuje u mom realnom zivotu od onog sto cu pod nikom da kazem i pokazem bilo gde. Posto si frustrirani jadnik do srzi, manipulises sitnicama koje je tvoj skvrceni mozak uspeo da ulovi na forumskim temama. Od noktiju, do...znas ti najbolje sta te tacno i gde zabolelo, pa si dovuko bes upravo na ovoj temi. Cekao si u zasedi kao svaka kukavica. Mogao si odmah da kazes svuda sve sto si imao, ali za to treba imati...nesto.
Upropastio si temu samo ti.
p.s. za majmune, leblebije, kikiriki i semenke oduvek sam kupovala u velikim kolicinima. Tako, ne brini, neces ostati gladan, bedo.

Не. Страшно је рећи да неко овде жели да Обрен учини нешто лоше жени и детету.
Значи - стоп, то нико није овде рекао :) Али јесте оно што сам написао...
Обрен нас је "само" навео на погрешан "траг" у почетном посту да су се ствари одиграле "изненада".
Мене је то интересовало, као и прича о маминој и теткиној комуни, иначе не бих запратио тему.
Неке ствари које су важне не знамо, али Обрен и делује као толерантан и добронамеран лик..Када штуро говори о сину, то је тај пресликани модел темперамента код обојице.
Види, Обрен је рекао и то да је она само пренела посесивност са њега на сина. Рођењем детета, почела је да га доживљава као конкурента, са којим треба да дели његову љубав. Посесивност укључује и љубомору, обе стварају озбиљне проблеме. Негде сам прочитао да је посесивност заправо одраз страха од смрти и пролазности, зато и мислим да је изјава: нећу да ми дете оде у други град, нисам га ја родила да останем сама..изјава неког ко је, можда, патолошки посесиван.
Е, то је посао за психолога. И о томе не знам ништа, како се то "лечи".
Обрен није човек који пресеца и ломи преко колена, он је и сада несигуран шта учинити.
А опет трезвен је и разборит.
Да имамо обе приче, можда бисмо знали.
Обрен није тип који би заузео активнију улогу, није такав тип личности.
Када неког волиш, а он је и мајка твог детета, и пре рођења детета си био превише "трпељив" према неким хировима мајке, тада неки мушкарци иду линијом незамерања, неуношења зле крви у породицу, повлађивањ, па чак и заузимању сасвим пасивне улоге. Јер сваки супротан акт мужа се тумачи као непријатељство и избијају конфликти. Лако је рећи и да је Обрен био манипулативан према детету јер је требало да ствари постави на своје место. Да, тербало је, али није...
Друго ја не знам да ли та жена ради, да ли је запослена, шта ако је Обренова жеља била да она не ради. Битно је и то јер је докон ум ђавоље игралиште.
Доминантна фигура у породици јесте та жена и мајка и Обрену ће требати, не помоћ психолога, него ово о чему говори: више одлучности да усмерава свог сина.
А то ће доћи само по себи, само би било глупо да се деси када момак буде имао 30.
Не могу да гађам ту сада празном пушком, једино што знам да ће се однос отац-син временом учвршћивати и да син неће бити проблематичан.
I na mene je Obren ostavio utisak dobronamernog i tolerantnog coveka, stavise i previse tolerantnog cim je zeni istolerisao i dozvolio joj da se vraca cetiri puta, razumem da treba dati sansu ali ne toliko puta kad vidis da se nista ne menja ici linijom manjeg otpora i zabijati glavu u pesak.
Tako da i njegova prica da je sve odjednom puklo ne pije vodu, Obren jeste dao sture informacije pa su na osnovu tih sturih informacija i reakcije nekih ucesnika na boardu bile neadekvatne. Po meni ako trazis savet treba sto bolje i iskrenije opisati situaciju da se ne puca praznom puskom kad se daju saveti koji su po mom misljenju bili mahom dobronamerni jer su diskutantni ulozili i paznju i vreme da pomognu coveku onako kako najbolje umeju.
Ako je neko savetovao razvod ili odlazak kod psihologa to nije bilo iz zle namere.
Sto se tice posesivnosti tu mogu da se slozim s tobom, po onome sto je Obren napisao stice se utisak da je posesivnost njegove zene prema sinu zaista patoloska.
I jeste ona prenela tu posesivnost sa njega na sina sto znaci da je uvek takva bila a on je poznavajuci je to znao.
Znao je da je u braku sa izuzetno posesivnom zenom.
Pristao je da u braku zauzme marginalnu ulogu i kao suprug i kao otac a to je velika greska.
Zbog svega toga ni njegov sin vise nije u ocu mogao da nadje oslonac i cvrstinu koja mu je trebala u razvoju i sta mu je drugo preostalo nego da se okrene majci i veze za nju.
Sin mozda nece biti problematican ali ce imati problema sa zenama, onaj ko odraste uz dominantnu posesivnu majku i pored oca koji je slab kao ocinska figura tesko ce moci u buducnosti da u partnerstvu sa zenom pokaze cvrstinu i odlucnost, preuzece verovatno ocev model ponasanja i traziti sebi dominantnu zenu koja ce donositi glavne odluke kao njegova majka.
Ti kazes da ce Obrenu trebati vise odlucnosti da usmerava sina ubuduce, slazem se, no kako preko noci da postane odlucan onaj koji to nikad nije bio.
Ja bih mu zeleo da smogne snage da jednostavno jednom presece neke stvari, tu mislim na odnos sa zenom koja se nece menjati a samim tim ce se vrteti unedogled u istom krugu.
Samo na taj nacin po meni Obren ima sanse da sa sinom izgradi mnogo kvalitetniji odnos nego sto ga je imao i samo kad se on sam oslobodi moze biti u stanju da svom sinu pruzi podrsku i pravi oslonac koji momak zasluzuje.

Каква превентивна психологија одраслих? лололол...
Обрен и Обренов син немају проблема са насиљем према вршњацима, пишкењем у кревету, цртањем или ударањем главом у зид и неконтролисаним понашањем хахах.. Обрен испољава емоције, комуницира, обавља све послове које је и раније радио, уз додатак кућних послова за које је рекао да му не падају тешко. Није у депресији, како и каже "лепо је расположен". Не показује никакве социопатске и суицидалне карактеристике и тежње. Рационализује, размишља о материјалном аспекту, о упису на факултет свог сина. Психологија нпр. тугу карактерише као сасвим нормално стање,
Посао за психолога би, евентуално, била мајчина посесивност.

Ти ни не знаш ништа, па ништа не можеш ни да тврдиш осим да си жену водио код психијатра и децу код психолога. Интересантно је то "водио", како си их ти све водио лол..А себе што си водио? :)

Ја сам цар који себи дозвољава да дискутује са лицима - нарколептичарима лол..

Šta sam imao da kažem o tvojim ličnim karakteristikama - rekao sam.
I u ovom postu se iščiđavaš nadmeno i samouvereno, a pojma nemaš.

Ovde se ne radi o pojedicima i problemu koji pojedinci imaju sa samim sobom, već u međusonim odnosima. Ovde se radi o organizmu koji se zove porodica. I da bi porodica funkcionisala, članovi moraju da se uklope ako je to moguće. Zato posoje neki tamo koji te odnose sagledaju i pokušaju da pomognu. A pojedinačno svaki član za sebe ne bi imao nikakve potrebe da ide kod psihologa zbog samog sebe. Ako niko u porodici ne pokrene inicijativu da se nešto preduzme i reši, ništa se i neće rešiti u njihovim odnosima. Bez obzira da li će da nastave zajedno ili ne, imaju dodirnih tačaka preko deteta. Ako im dete nije bitno, već samo svoje dupe, ne znam zašto su i pravili dete. Ako hoće nešto da preduzmu neka preduzmu. Ja sam ih podsetio šta im stoji na raspolaganju. A ima i nadristručnjaka koji sve znaju i leče sve bolesti. Ne moraš da mi dokazuješ da si ti taj. Čim sam te spazio odmah sam te prepoznao.

A u tvome komentaru se vidi elementarno nepoznavanje, ne same psihologije, već ni zašto se uopšte ide u takve ustanove. U kojoj su tebe šumi uhvatili?

Šta sam imao da kažem o tvojim ličnim karakteristikama - rekao sam.
I u ovom postu se iščiđavaš nadmeno i samouvereno, a pojma nemaš.

Ovde se ne radi o pojedicima i problemu koji pojedinci imaju sa samim sobom, već u međusonim odnosima. Ovde se radi o organizmu koji se zove porodica. I da bi porodica funkcionisala, članovi moraju da se uklope ako je to moguće. Zato posoje neki tamo koji te odnose sagledaju i pokušaju da pomognu. A pojedinačno svaki član za sebe ne bi imao nikakve potrebe da ide kod psihologa zbog samog sebe. Ako niko u porodici ne pokrene inicijativu da se nešto preduzme i reši, ništa se i neće rešiti u njihovim odnosima. Bez obzira da li će da nastave zajedno ili ne, imaju dodirnih tačaka preko deteta. Ako im dete nije bitno, već samo svoje dupe, ne znam zašto su i pravili dete. Ako hoće nešto da preduzmu neka preduzmu. Ja sam ih podsetio šta im stoji na raspolaganju. A ima i nadristručnjaka koji sve znaju i leče sve bolesti. Ne moraš da mi dokazuješ da si ti taj. Čim sam te spazio odmah sam te prepoznao.

A u tvome komentaru se vidi elementarno nepoznavanje, ne same psihologije, već ni zašto se uopšte ide u takve ustanove. U kojoj su tebe šumi uhvatili?

Музјак, никако да прихватиш да ти се Обрен захвалио на савету. Одјебао те са све апотеком лол
Најпре си му преписивао лекове за лечење анксиозности, антидепресиве и којекакве небулозе, говорио да жена у њему не види ауторитет и да због тога мора да ангажује стручно лице и ауторитет којег ће послушати. Онда да ти, наводно, мислиш, чуј мислиш, да се не ради о болести. Онда иде сад труба о одласку у породично саветовалиште, тако се то зове што си напсао.. У принципу, твоја прича да си ишао код психијатра и психолога са женом је типа као кад отворе тему овде са "моја другарица има проблем".
Тамо где је мушко у породици миш, неспособни очајник који сам не може да се избори са проблемом, он води породицу по ауторитет, који у нашим условима то ретко када и јесте. Код психијатра се не иде рекреативно и тек по савет. Иде се по дијагнозу и лек. Ако је у неку од посета укључена породица, онда она иде да би се упознала директно о психичким проблемима, менталном болешћу, зависи о ч чему се ради, њеног члана и разумела његове промене понашања.
Код психолога Обрен такође нема потребе да иде из горе поменутих, у више наврата, разлога.
Не знам како си бистро закључио да Обрена и његову жену "боли дупе за дете"?
Зато што не иду код психхолога и не води жену код психијатра? лол...Какав си ти празноглави кловн.
Зар нисте усагласили мишљење да његов син није више дете? Ниси ти баш сигуран ни шта пишеш, ни шта тврдиш, ни који је дан данас.
Тотално си анестезиран седативима лол.

Poslednja izmena:
Sto se tice posesivnosti tu mogu da se slozim s tobom, po onome sto je Obren napisao stice se utisak da je posesivnost njegove zene prema sinu zaista patoloska.
I jeste ona prenela tu posesivnost sa njega na sina sto znaci da je uvek takva bila a on je poznavajuci je to znao.
Znao je da je u braku sa izuzetno posesivnom zenom.
Pristao je da u braku zauzme marginalnu ulogu i kao suprug i kao otac a to je velika greska.
Zbog svega toga ni njegov sin vise nije u ocu mogao da nadje oslonac i cvrstinu koja mu je trebala u razvoju i sta mu je drugo preostalo nego da se okrene majci i veze za nju.
Sin mozda nece biti problematican ali ce imati problema sa zenama, onaj ko odraste uz dominantnu posesivnu majku i pored oca koji je slab kao ocinska figura tesko ce moci u buducnosti da u partnerstvu sa zenom pokaze cvrstinu i odlucnost, preuzece verovatno ocev model ponasanja i traziti sebi dominantnu zenu koja ce donositi glavne odluke kao njegova majka.
Ti kazes da ce Obrenu trebati vise odlucnosti da usmerava sina ubuduce, slazem se, no kako preko noci da postane odlucan onaj koji to nikad nije bio.
Ja bih mu zeleo da smogne snage da jednostavno jednom presece neke stvari, tu mislim na odnos sa zenom koja se nece menjati a samim tim ce se vrteti unedogled u istom krugu.
Samo na taj nacin po meni Obren ima sanse da sa sinom izgradi mnogo kvalitetniji odnos nego sto ga je imao i samo kad se on sam oslobodi moze biti u stanju da svom sinu pruzi podrsku i pravi oslonac koji momak zasluzuje.
Врло је једноставно рећи да су ствари црне или беле и како би неко, ко са стране посматра ствари и не дотичу га, очас посла решио ствар.
Ствари су компликованије ако у самом односу мужа и жене постоји нека искривљена емоционалност, која не може тек тако да се препозна.
Није тачно да је син одлучио да оде код "јачег ослонца", он је отишао тамо где је емотивно уцењен посесивношћу, а и одговара му слобода у смислу да не мора да полаже рачуне за то што га један родитељ не форсира да упише факултет, има обавезе, довољно је да је поред мајке јер она то тако жели. Њен утицај је само већи и она игра на карту да без њега не може, што њему сада одговара.
Интересантна је и та улога ујака финансијера који својим сестрама помаже, а родитељи осуђују понашање своје ћерке.
Затим те гласине да ће се "можда" вратити и некакво испитивање могућности. Прилично неозбиљни људи? Па, рекло би се, али ми их не познајемо...
Однос са сином Обрен ће градити без обзира на то да ли ће остати у браку. Што се тиче модела породице, не мора да значи да ће бити усвојен тај из примарне. Гомилу људи знам који су сада озбиљни, породични људи, а који су одрасли у породицама у којима су брачни односи били озбиљно поремећени, где су очеви прокоцкали пола имовине, у којима је мајка та која је напустила дете, имам и једну бившу колегиницу којој се отац није јављао чак ни када се сретну у граду...Често деца из таквих породица стварају нове моделе, тако да није правило. А што се тиче односа са женама, ту се слажем.

Poslednja izmena od moderatora:
Музјак, никако да прихватиш да ти се Обрен захвалио на савету. Одјебао те са све апотеком лол
Најпре си му преписивао лекове за лечење анксиозности, антидепресиве и којекакве небулозе, говорио да жена у њему не види ауторитет и да због тога мора да ангажује стручно лице и ауторитет којег ће послушати. Онда да ти, наводно, мислиш, чуј мислиш, да се не ради о болести. Онда иде сад труба о одласку у породично саветовалиште, тако се то зове што си напсао.. У принципу, твоја прича да си ишао код психијатра и психолога са женом је типа као кад отворе тему овде са "моја другарица има проблем".
Тамо где је мушко у породици миш, неспособни очајник који сам не може да се избори са проблемом, он води породицу по ауторитет, који у нашим условима то ретко када и јесте. Код психијатра се не иде рекреативно и тек по савет. Иде се по дијагнозу и лек. Ако је у неку од посета укључена породица, онда она иде да би се упознала директно о психичким проблемима, менталном болешћу, зависи о ч чему се ради, њеног члана и разумела његове промене понашања.
Код психолога Обрен такође нема потребе да иде из горе поменутих, у више наврата, разлога.
Зато што не иду код психхолога и не води жену код психијатра? лол...Какав си ти празноглави кловн.
Зар нисте усагласили мишљење да његов син није више дете? Ниси ти баш сигуран ни шта пишеш, ни шта тврдиш, ни који је дан данас.
Тотално си анестезиран седативима лол.

Pa vredno da ti odgovorim pametnjakoviću.
Ono što sam napisao stoji u mome postu i nije potrebno tvoje parafraziranje i tendenciozno tumačenje. Ili možda dokazuješ svoju nepismenost. A možda postaješ dementan pa bi možda trebalo da posetiš psihijatra. Verujem da ti ovo nije prihvatljivo, tim pre što to primete osobe iz tvoje okoline, tako da i nisi svestan šta te snašlo.
Kad budeš citirao ono što sam napisao i to komentarisao, onda dijalog može da ima smisla.

Ovde mogu da komentarišem tvoje stavove (koje uredno citiram).

Тамо где је мушко у породици миш, неспособни очајник који сам не може да се избори са проблемом, он води породицу по ауторитет, који у нашим условима то ретко када и јесте.
Nemam reči koliko je ovo izlupavanje po više onova.
Kao prvo šta znači biti miš, a šta ne biti? Jesi li ovo pročitao u stručnoj literaturi? Je li ovo tvoje shvatanje psihologije i odnosa u braku?
Objasni čovek u dve reči složene odnose u bračnoj zajednici. Kakav genije!!!

Nema ovde ni prostora ni vremena da ti objašnjavam šta je brak i porodica. Uopšte nije bitno ko je autoritet, već kako zajednica funkcioniše.

Drugo, nije žena ničije vlasništvo i nemaš prava da je prisiljavaš ni na šta. Kako misliš da nametneš autoritet? U kom ti veku živiš?
U sporu dve osobe koje ne mogu da se slože, jedna drugoj u tom slučaju ne mogu biti autoritet jer svako misli za sebe da je u pravi. Znači potreban je arbitar koji bi trebalo da bude autoritet oboma.

Treće, u ovom slučaju priča o autoritetu u braku je zakasnela jer više nema prave bračne zajednice (sem možda na papiru), ali ima porodičnih odnosa vezano za sina i raznih problema (da ne navodim sada onima koji su dementni).
Код психијатра се не иде рекреативно и тек по савет. Иде се по дијагнозу и лек. Ако је у неку од посета укључена породица, онда она иде да би се упознала директно о психичким проблемима, менталном болешћу, зависи о ч чему се ради, њеног члана и разумела његове промене понашања.
Da ne bi svaka budala nagađala i davala savete, najjednostavnije je da se ode u zdravstvenu ustanovu i pita.

Ide se po savet kod psihijatra (neobavešteni čoveče), po uputu lekara opšte prakse i ne znači da će se uvek dobiti lekovi. I ne navodim celu proceduru jer se zna gde se prvo ide, a ko neko ne zna, rećićemu već na šlteru.
Tim koji u ovom slučaju pomaže sačinjen je od psihijatra, psihologa i socijalnog radnika (a u tvom slučaju bi verovatno trebala i policija). Pošto ti nisi "miš".
A kako si ti zaključio da sam ja zaključio ono što navodiš?
Moja rečenica glasi - "Ako im dete nije bitno, već samo svoje dupe, ne znam zašto su i pravili dete."
Ovo je uslovna rečenica (ako znaš šta je to, a vidim da ne znaš), a ne tvrdnja.
I ko je sad praznoglavi klovn? I ne samo praznoglav već i sujetan. Oni koji su neobrazovani i sujetni, gade se na znanje i stručnost.
"Prostoti i gluposti ništa nije sveto što nije prosto i glupo" - Niče

A odlazak u medicinsku ustanovu i na mesto gde je i namenjeno u ovakvim slučajevima otići, shvataš kao odlazak na streljanje.
Dok se ovde palamudilo, mogao je već da preduzme neke korake i pita kompetentne osobe, a ne da čita palamuđenja kojekave individue.

Ахахха, која спрдачина...

Ја sam sa svojom decom išao kod psihologa. A sa ženom i kod psihijatra i kod psihologa (i pomoglo je). Ne znači da će svima da pomogne, jer nikoga ne možeš na silu da nateraš da ode i posluša savet. A naterao sam je tako što sam hteo da se razvedem
....и има још о томе како си их водио, како су проблеми били мали.. А јел их вежеш испред ординације или тебе вежу? Ово друго лол...
Како ли ти прихваташ уопште било какво различито размишљање својих укућана када не можеш да прихватиш да на неком форуму, човек који је отворио тему мисли о твом савету да је обична ****жа?

Психолошка подршка - псхолог. Потребан кад човек не може сам. И само тада. Лупање срца, психофиз. манифестације, неконтеролисана понашања, лечење анксиозности, депресије путем лекова - психијатар - је лекар медицине гране психијатрија. Савети да не уносиш антидепресиве анално, већ само орално нису психолошка подршка, може да те храбри и разговара,, али то психијатрима није струка, ако нису истовремено и психотерапаути. Посао псих је и да пацијента пошаље, ако нађе за сходно, и код неуропсихијатра, не би било лоше мало да те прегледа, предложи му. Значи и псх и псих. могу бити психотерапеуити, као и соц. радник. Ти можеш само да говориш о личним проблемима које си имао у породици, прво о свом браку, па и пропустима које си као родитељ имао са децом и које ниси умео да решиш без помоћи трећег. Није ти брак пуцао по шаву због једног него због више проблема. Ни најмањи проблем, као миш, ниси успео да решиш, па си уцењивао и крпио што се крпити може.
Са закрпама не можеш да говориш ти ни о каквим ауторитетима, ти ниси то ни деци, а са женом ваљда људи имају партнерски однос, равноправан, а не уцењивачки и ауторитаран.
Ово су односи које ти негујеш...
Zašto je važan da odete kod psihologa? Zato što ti nisi autoritet koga će ona da posluša. Kada joj psiholog bude rekao svoje mišljenje neće moći da se spori sa tobom već će morati da razmisli o sebi
Ахаха..страшно, еботе, који су то односи.

Ти о блиским, партнерским односима ништа не знаш и зато је форма заједништва само форма коју крпиш, и у правом смислу си отац и супруг миш - који не уме да сагледа своју породицу и сваког понаособ, да има комуникацију, а кад реалан проблем настане, и реални проблеми те рукавицом опале по њушци јер не знаш шта ти се дешава у породици док не исплива, онда уцењујеш разводом да би форма опстала, када деца имаују проблеме мора да ти се црта вероватно јер немаш добру комуникацију и тада наврат-нанос, трчиш панично по упуте за психолошку и медицинску помоћ...Зато што си неспособан и не познајеш оне који би требло да ти буду најближи.

Ne očekujem reputaciju, ali mi se sviđaju komentari. A to može i na PP. Kada ne bi ograničili broj reputacija a izbacili one brojeve, bilo bi super.
Теби је баш добро, вожња до лудила и назад. Јел ти јасно што си миш? Ако није - купи огледало :)

Dok se ovde palamudilo, mogao je već da preduzme neke korake i pita kompetentne osobe, a ne da čita palamuđenja kojekave individue.

Ма ај што паламудимо, него ти још финансирамо лечење и инвалидску из буџета, индивидуо хахахах...

Неће да иде по психолошку подршку, не треба му, јел ти тешко што неће? НЕ-ЋЕ. Много ти је тешко, а да разговараш о томе исто при следећој сеанси са стр. лицем?

Poslednja izmena:

Back