Не. Страшно је рећи да неко овде жели да Обрен учини нешто лоше жени и детету.
Значи - стоп, то нико није овде рекао

Али јесте оно што сам написао...
Обрен нас је "само" навео на погрешан "траг" у почетном посту да су се ствари одиграле "изненада".
Мене је то интересовало, као и прича о маминој и теткиној комуни, иначе не бих запратио тему.
Неке ствари које су важне не знамо, али Обрен и делује као толерантан и добронамеран лик..Када штуро говори о сину, то је тај пресликани модел темперамента код обојице.
Види, Обрен је рекао и то да је она само пренела посесивност са њега на сина. Рођењем детета, почела је да га доживљава као конкурента, са којим треба да дели његову љубав. Посесивност укључује и љубомору, обе стварају озбиљне проблеме. Негде сам прочитао да је посесивност заправо одраз страха од смрти и пролазности, зато и мислим да је изјава: нећу да ми дете оде у други град, нисам га ја родила да останем
сама..изјава неког ко је, можда, патолошки посесиван.
Е, то је посао за психолога. И о томе не знам ништа, како се то "лечи".
Обрен није човек који пресеца и ломи преко колена, он је и сада несигуран шта учинити.
А опет трезвен је и разборит.
Да имамо обе приче, можда бисмо знали.
Обрен није тип који би заузео активнију улогу, није такав тип личности.
Када неког волиш, а он је и мајка твог детета, и пре рођења детета си био превише "трпељив" према неким хировима мајке, тада неки мушкарци иду линијом незамерања, неуношења зле крви у породицу, повлађивањ, па чак и заузимању сасвим пасивне улоге. Јер сваки супротан акт мужа се тумачи као непријатељство и избијају конфликти. Лако је рећи и да је Обрен био манипулативан према детету јер је требало да ствари постави на своје место. Да, тербало је, али није...
Друго ја не знам да ли та жена ради, да ли је запослена, шта ако је Обренова жеља била да она не ради. Битно је и то јер је докон ум ђавоље игралиште.
Доминантна фигура у породици јесте та жена и мајка и Обрену ће требати, не помоћ психолога, него ово о чему говори: више одлучности да усмерава свог сина.
А то ће доћи само по себи, само би било глупо да се деси када момак буде имао 30.
Не могу да гађам ту сада празном пушком, једино што знам да ће се однос отац-син временом учвршћивати и да син неће бити проблематичан.