Морам. Јер ти не знаш. Није он имао никакве личне тегобе, осим осећања туге која је нормално, емоционално испољавање човека. И знао како са тиме да се носи, лепо ти здрав човек каже: имао сам потребу да причам, причам, причам..... Твој савет да "омах пређе" па си навео тачно антидепресив је кретенизам. НИКАД нисам написао да само пи-чке иду код психијатра. Рекао сам теби лично, па си цмољкао код административног комуналног органа овог форума, оно што Шербеџија каже у филму: вагина је ж. полни орган, а пи-чка каракатерна особина

Никад нисам
могао да кажем да само п. иду код психијатра јер би тиме читаву армију људи која има здравствене проблеме психороганске природе, душевне болеснике, пацијенте са нападима страха, панике, стреса, фобичаре, све са психичким поремећајима, болесне људе тако окарактерисао. Тако бих окарактерисао на пример и анорексичаре, а и њима, између осталих је потербан психијатар. И многим другим људима треба медицинска брига и заштита. Психологија није грана медицине и да не објашњавам..никад нећеш запамтити....Онима којима треба психолошка подршка да превазиђу губитке, психолошка превирања, а нису у стању да их сами реше и трају неко изврсно време, свакако да би требало да се обрате добром психологу који је и психотерапеут. Јес запамтио сад? Е видиш, овде то није у питању и јопет сам у праву. Обрен је јако брзо изашао из почетног нормалног, сасвим уобичајеног осећања туге, као што ће и друге ствари да препроди сам, корак по корак..
Ti verovatno bolje od mene znaš šta ja znam a šta ne. Ti sve bolje znaš.
Ti bolje znaš i šta Obrenu treba. Verovatno te je ovlastio kao zastupnika. Ili si ti sam Obren?
On da je imao probleme koje može sam da prevaziđe ne bi ovde in postavljao pitanja.
U početnoj fazi se osećao drugačije, a sada je ta kriza prošla.
Da si čitao šta sam pisao ne bi se sad tu izlupavao. Dakle, nisam mu prepisivao nikakav antidepresiv. Nisam mu ni rekao da odmah ode kod psihijatra već u slučaju da kriza potraje. Ja ne procenjujem ovde ničiji psihički odziv na određeni stres. A to gde sam mu prepisivao ti citiraj. Eto ti zabave.
"а пи-чка каракатерна особина"
Toliko o tvome poznavanju psihologije. Ovim je Obrenu trebalo da skreneš pažnju da ako ode kod psihijatra onda je pi-čka. A ti kao vidovit si odmah znao da će on to sam prevazići.
Svako ko se ne složi sa tobom je pi-čka. Uzgred, od tebe mi nije potrebna zaštita administracije foruma, niti od bilo koga. Tim pre što nema ni od čega da me štiti. Ti i ne shvataš kakve gluposti pišeš i koliko se blamiraš. Tebe jedino mogu da štite od samog sebe. A ti si mi interesantan koliko si zatucan i necivilizovan i dođeš mi kao zabava.
Музјак, ти би стално нешто млатио? Мало-мало имаш тај порив..крш и лом, а? Јел волиш ти да млатиш жене, јеси претукао неку? Није моја жена дебил да не зна за промене у климактеријуму и да морам да је негде водим да нам објасне хахаха...Наравно да ниси знао да је депресија који је могућа манифестација лудовања хормона и мислим да је у питању пад естрогена, нешто што је уобичајено. Али бато, није ваљда да си због тога хтео да се разведеш? лололо... Наравно да је третирана лековима против депресије ако је дијагноза била таква.
Е, озбиљно ти кажем, разговарај са стр. лицем о томе зашто узимаш за трагично, што неко непознат са друштвене мреже неће код психолога...
Има ту материјала код тебе за разматрање иха-хај.
Nisam ni napisa da ti je žena debil, o tebi sam pisao i tvome stavu. Naravno da ti ne moraš da je vodiš kod stručnog lica, kad si ti stručniji. Ti najbolje znaš šta je za nju dobro i ti si joj autoritet. To je tebi i najvažnije.
Kao što si ovde napisao "...и јопет сам у праву".
Obično koji se ljudi u životu ni za šta ne pitaju, jako im je stalo da budu u pravu i priznati.
Mogu da razumem taj poriv kod tebe, ali treba imati granice kada su neki saveti u pitanju, i želja za tim da se bude u pravu.
Ja ne mislim da sam toliko pametan, pa tražim stručnu pomoći. Ne spadam u one koje je blam da priznaju da ne znaju nešto što se u struci uči i usavršava godinama i da hoće, ako ništa drugo, bar da proveri svoje stavove.
Ja nisam onaj koji izbegava da ode kod stručnih lica na procenu i da se ako treba suoči sa smim sobom, tako da je tvoja preporuka da odem tamo izlišna.
Ali ti si taj "miš" koji ne sme da se suoči sa samim sobom i ode kod psihića. Lakše ti je da se suočiš sa bilo kome drugim, samo ne sa sobom. U sobi živiš, spavaš, kako da se suočiš sa sobom?
Zamisli odeš tamo i čekaš ispred vrata kod psihića a drugi te gledaju kao ludaka.

Jao koji blam.
Dobro je da si se u međuvremenu informisao šta radi psiholog i psihijatar. Sad se hvališ sa naučenim gradivom. Eto neke koristi i za tebe od ovoga. I kao da je bitno da li je psihologija grana medicine. Psihijatar i psiholog sarađuju tako što psihijatar šalje kod psihologa pacijenta na psihološku procenu - psihološki test. Za pacijenta to nije bitno da zna jer će biti upućen tamo gde bude trebalo. Ali kad si ti tu, nema potreba ni za medicinom ni za psihologijom.
A znaš li šta je psihopatija? Ajde malo i to izguglaj, možda se prepoznaš, mada psihopata sebe uglavnom ne vidi u tom kontekstu niti smatra da mu je pomoć potrebna, takva je odlika psihopatije (za razliku od neuroze). I iskreno da ti kažem - ličiš mi.
I javi se opet, da vidimo šta si novo naučio. Ko zna, možda od tebe i bude nešto.