Sta upisujete???

Hej, da li neko planira da upise srpski jezik i lingvistiku?
Mislim da neće biti tog smera ove godine (ako misliš na primenjenu lingvistiku, smera srpski jezik i književnost s opštom lingvistikom nema već par godina), fakultet prolazi kroz neku gomilu promena.
Ako možeš, idi 6. juna na faks, biće kao neki Dan otvorenih vrata, pa saznaj šta je novo.

Akademske studije organizuju se i izvode kao:
Osnovne akademske studije
Traju tri do četiri godine, i čijim se završetkom stiče od 180 do 240 ESPB bodova. Student koji završi osnovne akademske studije, ostvarivši najmanje 180 ESPB bodova, stiče stručni naziv sa naznakom zvanja prvog stepena akademskih studija iz odgovarajuće oblasti (na engleskom jeziku: bachelor ). Student koji završi osnovne akademske studije, ostvarivši najmanje 240 ESPB bodova, stiče stručni naziv „diplomirani“ sa naznakom zvanja prvog stepena akademskih studija iz odgovarajuće oblasti (na engleskom jeziku: bachelor with honours ).

Diplomske akademske studije (master)
Traju jednu do dve godine, i čijim se završetkom stiče od 60 do 120 ESPB bodova (ukupno 300 ESPB). Student koji završi diplomske akademske studije stiče akademski naziv "diplomirani" sa naznakom zvanja drugog stepena diplomskih akademskih studija iz odgovarajuće oblasti – master

Specijalističke akademske studije
Traju najmanje godinu dana, i čijim se završetkom stiče najmanje 60 ESPB bodova (ukupno 360 ESPB). Student koji završi specijalističke akademske studije stiče stručni naziv "specijalista" sa naznakom zvanja drugog stepena akademskih studija iz odgovarajuće oblasti.

Doktorske akademske studije
Traju najmanje tri godine, i čijim se završetkom stiče najmanje 180 ESPB bodova (ukupno 480 ESPB). Student koji završi doktorske akademske studije trećeg stepena stiče naučni naziv "doktor nauka" sa naznakom oblasti – Ph. D. , Dr. sci. , odnosno Dr. juris.

Akademski studijski programi iz medicinskih nauka organizuju se integrisano u okviru osnovnih i diplomskih akademskih studija, tako da se njihovim završetkom stiče 360 ESPB bodova. Student koji završi integrisane osnovne i diplomske akademske studije iz medicinskih nauka stiče akademski naziv "doktor medicine", "doktor stomatologije" i sl.

Strukovne studije organizuju se i izvode kao:
Osnovne strukovne studije
Traju tri godine, i čijim se završetkom stiče 180 ESPB bodova. Student koji završi osnovne strukovne studije stiče stručni naziv sa naznakom zvanja prvog stepena strukovnih studija iz odgovarajuće oblasti – bachelor appl.

Specijalističke strukovne studije
Traju najmanje godinu dana, i čijim se završetkom stiče najmanje 60 ESPB bodova. Student koji završi specijalističke strukovne studije stiče stručni naziv "specijalista" sa naznakom zvanja drugog stepena strukovnih studija iz odgovarajuće oblasti – professional master.

Poslednja izmena:
Mislim da neće biti tog smera ove godine (ako misliš na primenjenu lingvistiku, smera srpski jezik i književnost s opštom lingvistikom nema već par godina), fakultet prolazi kroz neku gomilu promena.
Ako možeš, idi 6. juna na faks, biće kao neki Dan otvorenih vrata, pa saznaj šta je novo.

Smer se zove Srpska filologija; Srpski jezik i knjizevnost...to je to ;)

:hahaha: Sumnjam. :P

Hihihi, salim se, ali mi nisu bas jasni ovi ponudjeni odgovori. Je l' ima bese negativnih poena na prijemnom iz biologije? Posto ovde ne bih znala sta da zaokruzim. :D :D

hahah nema :d de de, naucio tu biologiju, pitaju uvek u neke sitnice. uzas. :d, mada nije da necesh upasti na budzet.

Nikad necu da zaboravim kada sam doshao na vash faxic i kada su mi 2 tete sa standa sa hemijskom posudjem govorile:

Dusho, dusho, hocesh epruvetu

Oficijelno ovo je

moja prva upotreba spojlera

I am a Jew! :D

Poslednja izmena:

Back