Sta upisujete???

Ljudi...znam da imam jos jednu celu godinu da razmisljam, ali upisala sam najgori smer na svetu/poslovni administrator, i nemam osnovu ni za jedan fakultet, jer smo mi sve ucili po malo iz svakog predmeta.... i sada se kajem i ne znam sta da upisem.... sta mislite da li da planiram da upisem PRAVO ili EKONOMIJU ili da srecu nadjem na nekom drugom faxu :) ? please help

Da pitam vas.... Da li bi ste vi pre dali pare i isli na Singidunum ili dali te iste pare i bili samofinansirajuci student na drzavnom ekonomskom......jer stvarno ne znam sta da radim.... izvinite ako je neko postavio slicno pitanje mrzi me da citam:neutral:

sad posle puno premisljanja (cak toliko da su ljudi oko mene poceli da mi se smeju jer ja svake nedelje ''upisem i ispisem se sa nekog fakulteta'') odlucila sam se za ekonomski u Nisu. Sad me zanima sta mi vi preporucujete koji smre (ja sam sad 4. god srednje ekonomske opsti smer) :confused:

@Sany_91
Imas vremena da upises i nesto drugu, ako odlucis da to ne bude ni ekonomija ni pravo. Mozes na letnjem raspustu da prikupis sve sto ti je potrebno da naucis (sto je neko u gimn. ucio 4godine ili manje) i da se organizujes. Sto se tice prava i ekonomije, po mom misljenju ekonomija je bolja.

@k2nigA
pre bih bila na drzavnom. Najbolje bi bilo da ti odgovori neko ko zeli da upise isto kao ti :D

Poslednja izmena:
Ljudi...znam da imam jos jednu celu godinu da razmisljam, ali upisala sam najgori smer na svetu/poslovni administrator, i nemam osnovu ni za jedan fakultet, jer smo mi sve ucili po malo iz svakog predmeta.... i sada se kajem i ne znam sta da upisem.... sta mislite da li da planiram da upisem PRAVO ili EKONOMIJU ili da srecu nadjem na nekom drugom faxu :) ? please help

Nemoj uopste da se brines,moja drugarica je zavrsila ekonomsku, upisala psihologiju i sad rastura! ako nesto zelis,nista nije prepreka :)

Posle godinu dana na filoloskom, na katedri za madjarski, bezim glavom bez obzira odatle. Defektoloski. Za ologofrenologa.:lol: I jedva cekam.
Jedan savet - ako iko planira da upise madjarski, a verujem da je takvih jako malo, razmislite dobro. Ukoliko vec ne znate madjarski ovde ga necete ni nauciti, a lektorka ce se ponasati prema vama kao da ste niko i nista. I naravno, nece joj pasti na pamet da vas zainteresuje za taj jezik.:thumbdown:

Ko hoce da upise biohemiju na PMF-u neka se dobro raspita o mogucnosti zaposlenja nakon diplomirnja. Smer je super, ali postoje velike teskoce prilikom trazenja zaposlenja. I da , sa ovom diplomom se ne moze raditi i zdravstvenom sektoru, za:dontunderstand:ci zaposlenje u klinickim laboratorijama bilo kog tipa nije moguce. Barem trenutno.
POZDRa!V:dontunderstand:

Iako imam josh jednu godinu da chamim u srednjoj, hvata me panika... Inache sam turistichka shkola, ali me turizam vec smorio, mada volim i to... Ne mogu reci shta me najvishe privlachi jer volim dosta oblasti: geografiju, istoriju, engleski, nemachki, psihologiju... Ja stvarno nemam ideju shta da studiram... Prvo sam zeleo psihologiju, a onda sam chuo da je prenaporan i mnogo ljudi se razocharalo, pa je preshlo na neki drugi smer... Inache sam odlichan uchenik i, ako Bog da, bicu i Vukovac... Tako da bih voleo da mi predlozite neshto shto bih mogao studirati... Hvala... :D

Upravo! Ja sam drustveni smer u gimnaziji, a hocu da upisem matematiku. Ako nesto zelis i trudis se, uspeces!

Ne bih da te obeshrabrim ali ne znam koliko ti je to pametno da kao drustvenjak upisujes matematiku....
Gledam sta rade nasi drustenjaci a sta raimo mi iz matisa:confused:
Mada ako volis to i znas imas piliku da naucis...
Ne znam ttte kao osobu pa ne mogu nista vise od ovoga da tvrdim ali mislim da ti to ne bi bila najpametija ideja....

Da pitam vas.... Da li bi ste vi pre dali pare i isli na Singidunum ili dali te iste pare i bili samofinansirajuci student na drzavnom ekonomskom......jer stvarno ne znam sta da radim.... izvinite ako je neko postavio slicno pitanje mrzi me da citam:neutral:

Sta god da ti pricaju, uvek je bolje studirati drzavni fakultet... Iz mnogo razloga... I danas gomila ljudi ne ceni diplome sa privatnih fakulteta jer je tamo dovoljno samo da ides, i zavrsices ga sigurno... Znam mnogo primera gde profe sa drzavnih predaju i na privatnim fakultetima i na privatnim bukvalno kazu sta ce biti za ispit, ili cak se ispit zavrsi sa dva seminarska rada... Na privatnom ces lakse proci, ali ces duplo manje nauciti... To znaju i svi poslodavci, tako da ces posao mnogo lakse naci sa diplomom drzavnog fakulteta... Da ne govorim za slucaj da zelis da odes negde u inostranstvo i da nostrifikujes tu diplomu...

Ovo je samo moje misljenje koje je zasnovano na poprilicno dobrom poznavanju ovih prilika...

Pozdrav.

ekonomiju....Mozda veca prolaznost!

Back