Šta trenutno razmišljaš 2

U dokumentima poput rodnog lista ili u kompletnoj dokumentaciji gdje se trazi dodatni podatak?
Poput zdravstvene knjizice, djacke knjizice, indeksa.
Kod nas se samo u maticnoj knjizi pice djevojacko prezime majke.
Piše u zdravstvenoj knjižici, to znam sigurno. U ličnoj karti, poreskoj kartici. Sad sam pogledala. Za đačke knjižice se već ne sećam kako je bilo.

И ово његово презиме ми ништа не значи. Лепо је, има лепо порекло, али су они изроди. Обичне цвале, без славе и части. Ја бих најрадије узела бакино, мамине маме- ем је предивно ем ретко ем све жене и нема наследника. Али ми је и то као да овима нешто терам инат, као да ме дотичу па ми бзвз.

Код нас важи и она- оданде си одакле ти је жена :lol:
То када је жена права жена, она се некако наметне и кроз темперамент и кроз кухињу и кроз васпитање... Дом мирише на њу.
Pa tako je. Meni bilo smešno kad sam čula muškarca da kritikuje ženin recept nekog jela, jer zaboga, pa u to jelo se ne stavlja grašak! U njegovoj kući, u tom jelu, nema da bude graška. Ako ga ipak ima, drugačije će da ga nazivaju! :rotf:

Pa tako je. Meni bilo smešno kad sam čula muškarca da kritikuje ženin recept nekog jela, jer zaboga, pa u to jelo se ne stavlja grašak! U njegovoj kući, u tom jelu, nema da bude graška. Ako ga ipak ima, drugačije će da ga nazivaju! :rotf:
Мој деда није могао да смисли соса и меса, а после је обожавао.
Има да једеш, мајчин сине, и да тражиш још! Само док малчице навикнеш :lol:

Da, znaci dio i formalnog i obicajnog.
Ruska imana mi se dopadaju, mnogo vise nego spanska varijanta i ovo sta Lunasa napisa za norvezane.

Ovo je iz čisto praktičnih razloga i mislim da je karakterističnije za zapadnu obalu nego za jug, okolinu Osla.
I mislim da je to bio njihov način da se izbore sa inbridingom. Jer ako svakome znaju 4 imena i roditeljska 4 imena kao i roditelja roditelja, manja je šansa da upadneš u brak u srodstvu i ostvariš takvo potomstvo.

Ima na ulazu u Manastir Sv.Naum Ohridski jedan monah koji naplaćuje ulaz iz neke male prostorije.
Prošle godine, kada sam stigla na red, tražila sveće, dva Krstića i da platim ulaz, rekao je da za nas dvoje ne treba da se plati ulaz (a mm nije bio pored mene). I dao mi je treći Krstić rekavši da znam kome treba da ga dam (i jesam)
E sad, ove godine čekamo oboje u redu da platimo ulaz. On me ladno pita kada sam bila ovde prošli put...reko, pre godinu dana. Kaže ,čekaj i nešto preturi po kutiji i da nam dve ikonice plastificirane. Posle sam tek videla da je na poleđini molitva za vozače.
Kao da ga znam odnekud...čudnu komunikaciju imamo. I kao da zna da smo oboje svaki dan za volanom više sati nego prosečni vozači.

Ima na ulazu u Manastir Sv.Naum Ohridski jedan monah koji naplaćuje ulaz iz neke male prostorije.
Prošle godine, kada sam stigla na red, tražila sveće, dva Krstića i da platim ulaz, rekao je da za nas dvoje ne treba da se plati ulaz (a mm nije bio pored mene). I dao mi je treći Krstić rekavši da znam kome treba da ga dam (i jesam)
E sad, ove godine čekamo oboje u redu da platimo ulaz. On me ladno pita kada sam bila ovde prošli put...reko, pre godinu dana. Kaže ,čekaj i nešto preturi po kutiji i da nam dve ikonice plastificirane. Posle sam tek videla da je na poleđini molitva za vozače.
Kao da ga znam odnekud...čudnu komunikaciju imamo. I kao da zna da smo oboje svaki dan za volanom više sati nego prosečni vozači.
Ja se ne sjecam da sam placala ulaz.A mozda i jesam,ne znam.🤔
Jesi li cula otkucaje srca sv.Nauma?
Ja nisam.

Ja se ne sjecam da sam placala ulaz.A mozda i jesam,ne znam.🤔
Jesi li cula otkucaje srca sv.Nauma?
Ja nisam.
Plaća se 150 denara po osobi. Kad sam ušla poplava emocija i suza, i osećaj kao da gubim težinu tela. Mm je čuo dva otkucaja, ja sebe ne smatram dostojnom da pokušam da čujem. Jesam došla do moštiju i dodirnula pokrov i to je bilo jako burno po mene.

Plaća se 150 denara po osobi. Kad sam ušla poplava emocija i suza, i osećaj kao da gubim težinu tela. Mm je čuo dva otkucaja, ja sebe ne smatram dostojnom da pokušam da čujem. Jesam došla do moštiju i dodirnula pokrov i to je bilo jako burno po mene.
Nisam sigurna,ali mislim da sam negdje citala da je to pogresan pristup sebe smatrati nedostojnim.Valjda ako bi tako posmatrali niko ne bi bio dostojan.Zapravo,pogresno je npr.ne ici u crkvu jer sebe smatras nedostojnim...Sad sam se zapetljala sa objasnjenjem,mozda neko bolje poznaje teologiju,da objasni.
U svakom slucaju,mislim da nije pogresno pokusati.A svi smo gresni.

Nisam sigurna,ali mislim da sam negdje citala da je to pogresan pristup sebe smatrati nedostojnim.Valjda ako bi tako posmatrali niko ne bi bio dostojan.Zapravo,pogresno je npr.ne ici u crkvu jer sebe smatras nedostojnim...Sad sam se zapetljala sa objasnjenjem,mozda neko bolje poznaje teologiju,da objasni.
U svakom slucaju,mislim da nije pogresno pokusati.A svi smo gresni.
Planiram sledeće godine u ovo vreme. Inače ni u jednom manastiru ili crkvi nisam imala sličan doživljaj i mislila sam da je prošle godine bilo slučajno. A ove godine kad sam ušla, propustila čoveka kojeg su dve žene između sebe dovukle unutra jer ne može da hoda i pomislila da je i moja majka tako bolesna, počeo je da zvoni telefon, sa broja koji je mogao doneti jako lošu vest o mojoj majci. Izašla sam, obavila razgovor i vratila se.
To je bio razlog da odustanem ovaj put.

Planiram sledeće godine u ovo vreme. Inače ni u jednom manastiru ili crkvi nisam imala sličan doživljaj i mislila sam da je prošle godine bilo slučajno. A ove godine kad sam ušla, propustila čoveka kojeg su dve žene između sebe dovukle unutra jer ne može da hoda i pomislila da je i moja majka tako bolesna, počeo je da zvoni telefon, sa broja koji je mogao doneti jako lošu vest o mojoj majci. Izašla sam, obavila razgovor i vratila se.
To je bio razlog da odustanem ovaj put.
Onda ima neka narocita povezanost tebe sa tim svecem.
Inace,nama je vodic objasnjavao da su tu dolazili da se lijece oni koji su bolovali od nekih psihickih bolesti.
Okolina manastira zaista odise nekim mirom i spokojem.I bas sam pomislila da to mjesto ima "nesto" sto lijeci dusu.

Onda ima neka narocita povezanost tebe sa tim svecem.
Inace,nama je vodic objasnjavao da su tu dolazili da se lijece oni koji su bolovali od nekih psihickih bolesti.
Okolina manastira zaista odise nekim mirom i spokojem.I bas sam pomislila da to mjesto ima "nesto" sto lijeci dusu.
Da majka je dugogodišnji psihički bolesnik... A ćerka, koju smo dobili neplanski 17 godina nakon rođenja sina, je trebala da se rodi na svetac kojem je Naum posvetio crkvu koju je gradio (Arhangel Gavrilo) i ona se zbog toga zove Anđela.
To su stvari koje smo prošle godine povezali.

Šta izaziva visok donji pritisak...ništa konkretno ne mogu da nađem na netu.
Не можеш га одвајати од 'горњег'.
Повишен доњи је сигуран знак хипертензије.
А шта га изазива?
Некад је притисак третиран као симптом пренапрегнуте психе, за почетак. Данас као оболење за себе. У сваком случају, треба га лечити пуцањем из свих оружја.

Не можеш га одвајати од 'горњег'.
Повишен доњи је сигуран знак хипертензије.
А шта га изазива?
Некад је притисак третиран као симптом пренапрегнуте психе, за почетак. Данас као оболење за себе. У сваком случају, треба га лечити пуцањем из свих оружја.
Ok zakazaću mu lekara, gledam nalaze lekarskog za posao (laboratorije) od pre par dana i sve je u granicama normale. Moraće neko kome je to posao da vidi šta mu je, a ne dr Google.

Već par dana trećom brzinom u naseljenom, četvrtom van naseljenog mesta a petom samo na autoputu...pa i nije baš teško. Jedino me onih 30 u zoni škole muči. To ne mogu da ispoštujem, valjda ću se navići. A i mislim da to ne važi kad nije nastava, ujutru oko 6 kad najčešće vozim i uveče posle 20.

Ограничење око школа важи увек.
За време летњег распуста ту им је жетва.
Дакле, ограничење је ограничење, нема временског трајања.

Back