- Poruka
- 122.077
Idem do raifazena u ponedeljak na razgovor, sad me zvali, aj da vidimo sta nude... Da l ce neki normalan ugovor ili opet neko zajebavanje
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Pa lepo, ako ništa drugo bar su ozbiljna kompanija.Idem do raifazena u ponedeljak na razgovor, sad me zvali, aj da vidimo sta nude... Da l ce neki normalan ugovor ili opet neko zajebavanje
Ma jok, pretvara se u mastiSa druge strane, sva ta mast (većina) se u sledećih 5-6 časova kroz metabolizam, opet pretvara u UH.
Dobar deo masnoća ide u UH, to je poznata stvar. Zato recimo insulinske pumpe imaju mod da deo ubrizgaju nakon nekoliko časova, da regulišu taj šećer nastao iz masti.Ma jok, pretvara se u masti![]()

to moze ako se bogato udam 
Ma lupas, masti i uh se razlicito razlazu. Jedino u slucaju glukoneogeneza moze da se desi pretvaranje glicerola u glukozu a to ako nema dovoljno uh.Dobar deo masnoća ide u UH, to je poznata stvar. Zato recimo insulinske pumpe imaju mod da deo ubrizgaju nakon nekoliko časova, da regulišu taj šećer nastao iz masti.
Ali za zdrave svejedno, lepi se za doope.![]()
Ako ja lupetam, onda su proizvođaći insulinskih pumpi u zabludi.Ma lupas, masti i uh se razlicito razlazu. Jedino u slucaju glukoneogeneza moze da se desi pretvaranje glicerola u glukozu a to ako nema dovoljno uh.
Ne znam sta je taj insulin. Meni su kikiriki i ta sranja zapravo preporucena ishrana, zdrave masti. Nema spajka, zapravo kad hocu da pojedem jabuku mimo obroka, pojedem saku orasastog voca pa onda jabukuAko ja lupetam, onda su proizvođaći insulinskih pumpi u zabludi.![]()
"Medtronic MiniMed dual mode" can refer to the
Dual Wave™ bolus, which delivers insulin in two phases for meals high in fat, or to the dual-mode function of the pump, which can switch between an automated "auto mode" and a "manual mode"
Uvek možeš i da proveriš, najedi se kikirikaj i izmeri glikemiju posle 2 sata i onda posle 4-5 sati, pa ćeš da vidiš čuda.
- When to use it: Ideal for meals high in fat or protein, which are digested slowly.
- How it works: The first portion of the insulin is delivered immediately, and the rest is delivered gradually over a set period.

Pa mnogo se jede junk food, peciva, hleb. Kad se znacajno umanje ugljeni hidrati u ishrani, gubitak kg je ogroman. A junk food ne treba jesti zbog holesterola i nepotrebnog secera.
Idem do raifazena u ponedeljak na razgovor, sad me zvali, aj da vidimo sta nude... Da l ce neki normalan ugovor ili opet neko zajebavanje
Ja bih da ostanem ovde ali da nema zene i da imam uslova za rad tj da nabavi novu radnu stanicu. Nece se desiti ni jedna ni druga stvar. A lep poslic za mene p dim... Steta... Aj videcemo sta cu....
Ja bih ako moze da radim u ps al da mogu da oteram u k sve koje ocuto moze ako se bogato udam
![]()
Ni meni nije uticalo na kg, nikada nisam ni imala viska, ali sam smrsala kad sam ih reduciralaZavisi i od organizma. Meni recimo ugljeni hidrati ne prave razliku. Jedino vezano za njih što utiče kod mene jeste hleb i to ne toliko na kilažu, koliko se naduvam. Testa mogu da jedem do prekosutra i ništa da se ne desi.
Obrnuto, uh se pretvaraju u secer, glukozu, koja je gorivo za mozakSve se pretvara u uh dok se obradjuje,
Za kol centar al ne znam koji tacno department, ne secam se za sta sam poslala prijavuKoja pozicija?

Uh = secerObrnuto, uh se pretvaraju u secer, glukozu, koja je gorivo za mozak

Nije krompir secer nego se pretvara, razlaze u secer - glukozuUh = secer
Nije "gorivo za mozak" nego je glukoza gorivo za SVE celije
I deco, ako ocete da caskamo o biohemiji morate casove da uzmete, evo ja cu za 20e ti drzim![]()
Naucicu to u skoli, tek sam pocela, ali imacu i vidu ako zaskripaevo ja cu za 20e ti drzim![]()
Dodji u NemackyZa kol centar al ne znam koji tacno department, ne secam se za sta sam poslala prijavu![]()
Krompir je pun skroba, skrob je secer, skrob se pri varenju razlaze i "pretvara" u glukozuNije krompir secer nego se pretvara, razlaze u secer - glukozu
E za tebe iz de casovi biohemije 50Dodji u Nemacky![]()
ja zaboravila da si gastos. I spremi sobu stizem 
A dobro, ipak sam nesto tacno reklaKrompir je pun skroba, skrob je secer, skrob se pri varenju razlaze i "pretvara" u glukozu
Glukoza je samo jedan od gomile oblika secera u prirodi, ali je onaj koji nase celije najvise koriste, zato se svi ostali seceri obradom u organizmu "pretvaraju" u nju
Ugnjeni hidrati (uh) su seceri, to je maltene sinonim u klasifikaciji
Glavna zvrcka je koji ces secer da uneses i u kom obliku, zbog duzine obrade u organizmu do glukoze... Neki oblici se brze razgradjuju do glukoze a neki sporije
Već je -8, spremi seE za tebe iz de casovi biohemije 50ja zaboravila da si gastos. I spremi sobu stizem
![]()