Šta trenutno radiš XX

A da li si imala neki kontakt sa drugim radnicima, imaš li informaciju ,makar između redova, šta bi moglo značiti takvo njegovo ponašanje. Baš je čudno, znam da si bila na probnom radu i da je sve bio ok, a sad nešto smrdi.
Pa sustinski meni je ceo mesec probni rad, bilo je dogovoreno da radim sa ugovorom o radu na odredjeno, mesec dana, pa ako sve bude ok onda se produzava.
A onda su se desile neke nedogovorene stvari, prijavio me na 30 umesto na 40h, i sad ja imam ugovor koji njega obavezuje da mi plati 46 000 za 30 sati. A mi smo dogovorili puno radno vreme 40h za odredjenu sumu, od toga minimalac na racun (kolik je sad oko 60 000?) a ostatak na ruke. E sad posto je ugovor drugaciji od dogovora ja nisam stigla da vidim sa njim je l on misli da mi da dogovoren iznos ili samo ovih 46 po ugovoru. To ocu da pricam kad odem tamo, samo da me puste da odem tamo :lol:
Onda se desava ova fora sa radom od kuce toboze zbog bolesti svi ce pocrkamo i jer nema mesta (ovo da nema mesta je tacno al onda sto si trazio radnika)
Ima jos dva radnika u radionici sa njim, ja sam sa njima za ona tri dana sto sam bila samo prozborila dobar dan i dovidjenja... Posto je radnja na dva nivoa, donji nivo je radionica gde su oni sa njim, a gornji je ovaj de sam ja sa zenom usluzni deo sa kupcima i stampanjem. Nisam imala prilike da se druzim sa njima. Ono sto znam je da su to dvoje tu duze vec....
Nikome nista nije jasno sta on radi sad i sta mulja. Moja teorija je da on nema mesta za mene tamo i da mu trebam samo da mu sredim sve u fotosopu pripremim posle oni stampaju kad oce... Ne znam da li sam u pravu....

A možda mu odgovara radnik od kuće, jer nema prostora ?
Pa nije to dogovor, dogovor je pocetna plata jedna suma, a kasnije da poraste kad budem naucila u radnji sve. Ako ostanem od kuce nema da raste, zaglavicu se. Drugi problem je ja ne smem duzi period od kuce da radim tako da to ne moze da funkcionise na duze.... Ako bi bilo hibridno sa mesanjem u toku nedelje malo radnja malo od kuce to bi bilo ok za mene, ali tad se opet dovodi u pitanje rast plate. Ja nemam nameru da mu radim duzi period za dogovorenu pocetnu platu jer je sam kriv sto je obecao znacajno povecanje plate kad se usemim

Trebalo je da idemo na neki koncert klasicne mjuzike (bah) ovde u selu i sad partnerka se razbolela a ja necu da idem bez nje (msm sranje je, ona je svakako veci fan od mene) i kao ajde da poklonimo karte komsijama, pastoru i pastorici (??). I kaze komsinica - mi idemo isto, hocete da vam preprodamo karte? 😄 Zamisli popove koji valjaju karte pred koncert 😄

Što kaže Refer ta radnja jako dugo posluje. Pričulo bi se da su dileje. Mada sve je moguće.
Ne bi me iznenadilo ništa. Treba mu radnik, jedno dogovori, ispadne nešto drugo, počevši od ugovora u kom su uslovi drugačiji od dogovorenog, to za početak. Nastavak je sve uvrnutiji. To što se ne čuje ništa ne znači da se ne dešava, oštećeni ćute da se ne priča o njima kako su teški za saradnju pa mu prolaze sve te zakulisne radnje.

Ne bi me iznenadilo ništa. Treba mu radnik, jedno dogovori, ispadne nešto drugo, počevši od ugovora u kom su uslovi drugačiji od dogovorenog, to za početak. Nastavak je sve uvrnutiji. To što se ne čuje ništa ne znači da se ne dešava, oštećeni ćute da se ne priča o njima kako su teški za saradnju pa mu prolaze sve te zakulisne radnje.

A za tu cifru se nikome ne isplati da tuži.

Back