Kafić Šta trenutno radiš XIX

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Može pitanjce? Imam male zvučnike za pc i to radi sasvim ok, ali ja bih da ih prikačim na lap top jer su mi tu baš oslabili ovi ugrađeni. Pokušala sam da ih prikačim al ne funkcioniše. Postoji li neki način da to uradim?

Može pitanjce? Imam male zvučnike za pc i to radi sasvim ok, ali ja bih da ih prikačim na lap top jer su mi tu baš oslabili ovi ugrađeni. Pokušala sam da ih prikačim al ne funkcioniše. Postoji li neki način da to uradim?
Moderni laptopovi imaju TRRS audio priključak, mala stereo bananica od 3.5mm ali taj konektor ima TRI crtice po sredini. (dva audio kanala plus mikrofon)
Tvoji zvučnici verovatno imaju običan TRS stereo konektor (dve crtice), i oni neće raditi kako treba kako god okreneš. Pogledaj sliku ispod i reci koji su tvoji.

Postoji adapter sa jednog na drugi, i preko njega će ti raditi kako treba.
Takođe, pretpostavljam da su aktivni zvučnici (imaju dodatnu struju ili ispravljač ili USB), ako su pasivni to neće raditi kako treba svakako i mani se pokušaja da ga napraviš da radi.

Moj predlog ti je da kupiš jeftine Bluetooth zvučnike i rešiš se kablova skroz, oni su sad odličnog kvaliteta i vrlo vrlo jeftini.

1752831909855.png

Evo ti ovde primere bežičnih/bluetooth. Oni kreću od 5 evra pa naviše, a čak i ti od 5 evra bolje sviraju nego laptop kome je otišao zvučnik.

https://www.itsvet.com/cenovnik-pda1-35.i?i434=382&option=

Moderni laptopovi imaju TRRS audio priključak, mala stereo bananica od 3.5mm ali taj konektor ima TRI crtice po sredini. (dva audio kanala plus mikrofon)
Tvoji zvučnici verovatno imaju običan TRS stereo konektor (dve crtice), i oni neće raditi kako treba kako god okreneš. Pogledaj sliku ispod i reci koji su tvoji.

Postoji adapter sa jednog na drugi, i preko njega će ti raditi kako treba.
Takođe, pretpostavljam da su aktivni zvučnici (imaju dodatnu struju ili ispravljač ili USB), ako su pasivni to neće raditi kako treba svakako i mani se pokušaja da ga napraviš da radi.

Moj predlog ti je da kupiš jeftine Bluetooth zvučnike i rešiš se kablova skroz, oni su sad odličnog kvaliteta i vrlo vrlo jeftini.

Pogledajte prilog 1757754

Evo ti ovde primere bežičnih/bluetooth. Oni kreću od 5 evra pa naviše, a čak i ti od 5 evra bolje sviraju nego laptop kome je otišao zvučnik.

https://www.itsvet.com/cenovnik-pda1-35.i?i434=382&option=
Dve crtice, znači ništa od toga, najlepše hvala na objašnjenju i odgovoru. Lap je Tošiba stara ko biblija, jedva radi plus je na Win 7, krš. Moraće da sačeka, nije neka velika frka još radi za sada, slabo ali radi. Kupiću te blutut kad stigne penzija, sad ne mogu. Hvala još jednom. :heart:

Napravila od jutros Grcima gibanicu sa sirom i kajmakom koji sam ponela. I krempitu. Sa' ću da ih utovim.
Vidim oni spremaju neki roštilj za večeras, valjda nećemo opet morati da pijemo cipuro. Poneli smo gorki list koji im se ne sviđa pa kao mi pijemo to, a u flašu smo sipali pola koka kole. Baš znaju da ubijaju da alkoholom.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back