Kafić Šta trenutno radiš XIX

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
E pa čudo. Dobro se sećam da sam kupila ona dva dozera za tečni sapun, da sam jedan odmah počela da koristim, a drugi kao smestila u kupatilu u ono ormane ispod lavaboa, nema. I što nema tu, nego nema u celom stanu. Sve prevrnuh uzalud. Pa stvarno :deda2:

Odrecituj ti pesmicu poigraj se đavole pa je opet vrati i naći ćeš je.
Zašto to deluje ne znam al deluje.
Kad sam bila ljetos u Grckoj,u tom mjestu je bila crkva sa imenom sveca,neko cudno ime,meni nepoznato,kome kazu da se treba moliti kad hoces da nadjes stvar koju si izgubio.Ljudi koji su bili tu pricali su da to stvarno funkcionise.
Pokusacu da nadjem ime sveca,sad si me podsjetila.🙂

Kad sam bila ljetos u Grckoj,u tom mjestu je bila crkva sa imenom sveca,neko cudno ime,meni nepoznato,kome kazu da se treba moliti kad hoces da nadjes stvar koju si izgubio.Ljudi koji su bili tu pricali su da to stvarno funkcionise.
Pokusacu da nadjem ime sveca,sad si me podsjetila.🙂
Moja mama je imala običaj kad šije da izgubi iglu, toliko je volela šivenje, čak i dugmića.
Ubijemo se tražeći i ćale i ja, tepisi na podu ma nema šanse. Mama onda to izgovori i
igla se nađe. Uvek mi je bilo smešno ali brate deluje, deluje i na druge stvari ne samo
igle. Nije da je bila neka veštica iz Hogvorta, tetka je to primenjivala i na kokoške kad
odlutaju iz dvorišta, mada verujem da su se vraćale iz skitnje kad ogladne više nego
zbog ove mantre. :rotf:

Moja mama je imala običaj kad šije da izgubi iglu, toliko je volela šivenje, čak i dugmića.
Ubijemo se tražeći i ćale i ja, tepisi na podu ma nema šanse. Mama onda to izgovori i
igla se nađe. Uvek mi je bilo smešno ali brate deluje, deluje i na druge stvari ne samo
igle. Nije da je bila neka veštica iz Hogvorta, tetka je to primenjivala i na kokoške kad
odlutaju iz dvorišta, mada verujem da su se vraćale iz skitnje kad ogladne više nego
zbog ove mantre. :rotf:
Сестро, пиши, треба ми то као лебац :sad2:
Ја кад оставим нешто на сигурно место, то више Бог отац не нађе, моји ми кажу Само немој да оставиш на сигурно место, требаће нам :rotf:

Ja sam izgubila naocare,u kuci.
Jos ih nisam nasla,iako je od tad bilo i generalno spremanje,krecenje...nema ih,pa nema.🙂
A moja sestra je jednom izgubila lancic u kupatilu.Sve smo pretrazili i nema.
Posle par godina kad smo mijenjali radijator,nadjemo ga u radijatoru.🙂
Znaci,nikad ga ne bismo ni mogli naci,da nismo mijenjali radijator.A ko jos mijenja radijatore kad ih jednom postavi.😀

Сестро, пиши, треба ми то као лебац :sad2:
Ја кад оставим нешто на сигурно место, то више Бог отац не нађе, моји ми кажу Само немој да оставиш на сигурно место, требаће нам :rotf:
И зашто ми то нико до сада није рекао :mmmm:
He to sigurno mesto je u mom slučaju bio krevet, znaš ono podigneš ležaj pa je ispod bila rupa za posteljinu.
E, dobijem ja kutiju keksa čokoladnog i mama kaže nećeš sad da je otvoriš, kasnije. To kasnije je došlo posle
pola godine, kad je vadila jorgane za zimu da ih stavi u navlake. Kad sam tražila keks rekla je sakrila sam da
ne pojedeš sve, gde si sakrila neću da ti kažem, dobro. U međuvremenu je zaboravila gde ga je sakrila dok
nije pao sneg. Istekao rok keksu pa smo ga bacili. :sad2:

Ali najveci biser i otkrice,koje sam mozda vec ovde pricala,mi je bio kad sam nasla sto eura koje sam zaboravila da postoje.
Donijela sam s posla neke zakone da citam kod kuce jer je bilo obimno,citava kamara papircina.
I tu ubacim te pare,kao da ustedim.
I zaboravim na to,naravno.
Proslo je od tad mozda i dvije, tri godine i mene zove sefica da provjerim neki zakon.
I sad ja tu hrpu papira,koju sam mislila baciti,listam i gundjam u stilu...gdje me sad nadje, koji djavo sad da ovde trazim u toj gomili,kad ono...sto evrica izleti.
Posle sam se stvarno pitala da li je to bila bas slucajnost ili neka koincidencija?
Da mi nije sefica to trazila da nadjem,a zaista rijetko trazi tako nesto,ja bih te papire vjerovatno bacila,ne bih ni pogledala,a za pare sam totalno zaboravila...znaci,nikad ne bih nasla.🙂
Slicno mi se desilo sa jednim zlatnim prstenom,poklonom od roditelja.Dugo mi je stajao u nekoj kutiji jer inace slabo nosim zlato i nakit uopste.Znaci,vise godina ga nisam nosila.
I onda mi iz cista mira padne na um da ga stavim na prst.Par dana posle mi obiju stan i odnesu to malo nakita sto je bilo i samo mi je ostao taj prsten,koji je jedini bio emotivno vrijedan.

Poslednja izmena:
Ja sam izgubila naocare,u kuci.
Jos ih nisam nasla,iako je od tad bilo i generalno spremanje,krecenje...nema ih,pa nema.🙂
A moja sestra je jednom izgubila lancic u kupatilu.Sve smo pretrazili i nema.
Posle par godina kad smo mijenjali radijator,nadjemo ga u radijatoru.🙂
Znaci,nikad ga ne bismo ni mogli naci,da nismo mijenjali radijator.A ko jos mijenja radijatore kad ih jednom postavi.😀
Sestra je kao mala zagledala strininu burmu. I ispadne joj u kauc, izmedju sedalnog dela i naslona za ruku. Strina videla tacno gde je upala.
Okretali, tresli, rastavili kauc na kraju i burme prosto nema.
Prije nekoliko godina zove strina, podigli kauc da iznesu da bace i ispadne burma

To ti je ono kada staviš na sigurno mesto... Sakriješ od samoga sebe :lol:
Као мој сестрић који је летос радио, од дела плате купио себи нови кревет, део трошкарио, а део као склонио тј. сакрио од себе и заборавио на паре.
И пре неки дан нешто кућиште од компа отварао и мали генија нађе уштекане 4000 дин.
Ау, среће ли његове! :lol:

Sestra je kao mala zagledala strininu burmu. I ispadne joj u kauc, izmedju sedalnog dela i naslona za ruku. Strina videla tacno gde je upala.
Okretali, tresli, rastavili kauc na kraju i burme prosto nema.
Prije nekoliko godina zove strina, podigli kauc da iznesu da bace i ispadne burma
Nekad stvari prosto ne mozes da nadjes,iako su ti pred nosom.
Moja majka je tako izgubila pasos pred putovanje.Sve smo pretrazili,citavu kucu prevrnuli i nema ga.
Sta ce ode ponovo,izvadi novi.
I kad je dosla kuci sa tim novim pasosem,nadje u tasni stari.
A tasnu smo svi vise puta pregledali.🙂

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back