Kafić Šta trenutno radiš XIX

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ja sam se u Italiji cak svercovala u onom brodicu u Veneciji.
Nije da nisam htjela da platim,ali niko nije trazio kartu na ulazu.Posle cujem da je taj ulaz za domace,a drugi za turiste.🙂
Ali niko zapravo ne provjerava da li si turist ili ne.
Kod Svabe to ne bi moglo ni u ludilu.🙂
Нико не проверава нпр. карту за воз.
Али мислим да су казне папрене ако те ухвате да немаш.
Возила сам се од Фиренце до Болоње, нема контролора.
Али у градском превозу у Фиренци их итекако има.
У Немачкој исто нема редовних контролора у градском превозу али налете спорадично. С тим што их ја никад нисам срела. Мени звуче као урбана легенда. :lol:
У возовима их има.

Na Majorci u međugradskom prevozu prisloniš karticu na automat kod prednjih vrata.
Kad izlaziš iz autobusa, prisloniš karticu na automat kod zadnjih vrata.
Skida ti novac sa kartice za onoliko kilometara koliko si se vozio.

Ne daj Bože da ne prisloniš karticu na automat kod zadnjih vrata. Naplatiće ti se onoliko koliko je vozio autobus tog dana.
Ukoliko se često voziš istom linijom, program na automatu prepoznaje tvoj broj žiro računa i daje ti popuste.
Što češće vožnje, to manja cena.
A mozes li preskociti prislanjanje kartice kod prednjih vrata? :D
Ono,kao u zurbi zaboravis.😂

Na Majorci u međugradskom prevozu prisloniš karticu na automat kod prednjih vrata.
Kad izlaziš iz autobusa, prisloniš karticu na automat kod zadnjih vrata.
Skida ti novac sa kartice za onoliko kilometara koliko si se vozio.

Ne daj Bože da ne prisloniš karticu na automat kod zadnjih vrata. Naplatiće ti se onoliko koliko je vozio autobus tog dana.
Ukoliko se često voziš istom linijom, program na automatu prepoznaje tvoj broj žiro računa i daje ti popuste.
Što češće vožnje, to manja cena.

Haha dobra fora da naplate kaznu.
I ovo za popuste je dobra fora.

Haha dobra fora da naplate kaznu.
I ovo za popuste je dobra fora.
Mislila sam da moja srpska kartica neće biti prepoznata u tom naplatnom sistemu.
Ma svaka je radila, i od Komercijalne banke dinarska i od Inteze devizna, pa i od Poštanske štedionice.
Digitalizacija na nivou, a ne kao kod nas, puna su im usta digitalizacije, a sve rade uz pomoć štapa i kanapa, poruka na telefonu, kucanja nekih oznaka i brojeva.

Tu je vozač u službi konduktera.
Ako nećeš da platiš karticom, plati u kešu, ali tada je cena karte malo veća i ne ostvaruješ popuste.
Pređeš nekih desetak kilometara izađe ti karta 3 evra ako platiš u kešu.

Svojevremeno u Peking kada sam se vozila gradskim autobusom (ne važi za metro, tu ne možeš na peron bez karte), bili su autobusi sa i bez konduktera. A kako znaš koji je koji? Ako ima kinduktera u busu, isturi crvenu zastavicu kroz prozor :lol: I onda njemu paltiš kartu. Ako ga nema, ostaviš u tanjirić kod vozača :lol:
Ulazak je bio obavezan na prednja vrata, izađeš gde hoćeš.

Svojevremeno u Peking kada sam se vozila gradskim autobusom (ne važi za metro, tu ne možeš na peron bez karte), bili su autobusi sa i bez konduktera. A kako znaš koji je koji? Ako ima kinduktera u busu, isturi crvenu zastavicu kroz prozor :lol: I onda njemu paltiš kartu. Ako ga nema, ostaviš u tanjirić kod vozača :lol:
Ulazak je bio obavezan na prednja vrata, izađeš gde hoćeš.
Moji prijatelji pre korone otišli kod ćerke u Šangaj.
Kad je muž bacao smeće, nije se snašao gde će koju sirovinu da baci, pa se vratio u stan i izjavio da je bacio biorazgradivi otpad u neku od kanti, a da nije znao da pročita za šta kanta služi.

Sutradan su se vozili gradskim autobusom i njemu skinu sa kartice neku pozamašnu sumu, a njegovoj ženi i ćerki uobičajeno skinu sa računa cenu karte.
Stigne obaveštenje na bankovnom izveštaju da je to kazna za nepropisno odlaganje smeća.

Ludi Kinezi postavili video nadzor kod svake kante za smeće, identifikovali mu lice, u autobusu bio identifikovan kamerom, odmah mu naplatili kaznu.

Tako su mi pričali, pa ako su lagali mene, lažem i ja vas koji čitate.
Sve to zvuči kao ona krilatica : nećete verovati, ali kažu da je tako bilo.

Kad je muž bacao smeće, nije se snašao gde će koju sirovinu da baci, pa se vratio u stan i izjavio da je bacio biorazgradivi otpad u neku od kanti, a da nije znao da pročita za šta kanta služi.

Sutradan su se vozili gradskim autobusom i njemu skinu sa kartice neku pozamašnu sumu, a njegovoj ženi i ćerki uobičajeno skinu sa računa cenu karte.
Stigne obaveštenje na bankovnom izveštaju da je to kazna za nepropisno odlaganje smeća.

Ludi Kinezi postavili video nadzor kod svake kante za smeće, identifikovali mu lice, u autobusu bio identifikovan kamerom, odmah mu naplatili kaznu.

Hehe...nije onda ni ta digitalizacija bas pametna stvar.😀
Mada,za smece i ja bih kaznjavala.

Na kanti su bila kineska slova, otkud zna moj drugar kineski.
Onda neka ne baca smece u Kini.😀
Ja sam cula slicnu pricu,zapravo nije slicna,ali poenta je slicna...radnja se desava u Svici.
Kcerka otisla na odmor i ostavila ocu da se brine o njenom kucnom ljubimcu,macki.
Covjek hranio macku,ali nije znao da treba i da je seta.Neko iz komsiluka prijavio da ne vidja macku u setnji i stigla im neka velika kazna.
E,sad,ako su lagali mene,i ja lazem vas.😀

Приказивали су да имају ту могућност али није то заживело још увек чак ни код њих.
Како год, језиво да језивије не може бити.

Prvi put cujem za te magnete moram priznati.🙂
1727392022854.png

I imam da izjavim da mi nema mačka evo četvrti dan i da se zaista nadam da je zamađijao neku norvesku babu i da je rešila da ga zadrži, jer je on jedan nabolji, najmazljiviji, najumiljatiji, najmeksi i najlepsi stvor na celom svetu. I najbolji prijatelj jednom dečaku i srce će mi pući, baš mi je muka i ne mogu ni da mislim o tome.
Ma otišao u švaleraciju. Vratiće se mršav, očerupan i gladan. Kao svako odbeglo muško :mrgreen:

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back