Kafić Šta trenutno radiš XIX

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Jeste.😀
Sve je dobro,samo da ne moram da se bakcem placanjem karata na jednoj nozi sa koferom.😀
Isla sam tada sa aerodroma,kofer u jednoj ruci,torba u drugoj,jos neka kesa usput i uletim u prvi bus na aerodromu sa nadom da ide prema centru,jer gdje ce drugo.😂
Podjem da platim kartu vozacu,on samo odmahuje glavom.Ukapiram da moram sama to obaviti.😀
Balansirajuci nekako,kofer se prevrce,a autobus malo,malo koci,dobauljam do aparata,a tamo jos sapatnika koji stoje pred aparatom i ne znaju kako se placa.
Trust mozgova,neki momak,djevojka i ja, ukapiramo da treba platiti karticom,koju sad treba naci u novcaniku i spustiti one stvari,u sve vecoj guzvi.
Neko promrmlja da treba i slikati telefonom.
E,pa mislim se ja,ima li sta jos da treba.
Tako je to kad covjek hoce da bude posten.
Zasto jednostavno,kad moze komplikovano?
U medjuvremenu bus ide kroz neko prigradsko naselje,Bogu za tregerima i ja se upitam da li sam u pravom busu. Jos samo fali da zavrsim u nekim kukurizima.😀
I posle jedno petnaestak stanica (brojala sam )
ukazase se obrisi Bg meni poznati...😂
Eto,pa vi vidite muke mladog Vertera u Bg.😂
Ма опуштено!
Код Срба и даље постоји душа и могућност да ти сам контролор објасни како да платиш. ;)

Била сам у Италији почетком септембра.
Лет ка тамо је био преко Беча.
Пријатељ згазио на жуту линију, а Аустријанка с амовима:" Плиз бихајнд јелоу лајн".
Наравно нико не реагује.
Устаје госпођа с места контролора пасоша још гласније :" Плиииз бихајнд јелоу лајн!!!".
Ма једи г крембилко, ево, померио сам се назад 20 цм.
Престала да печатира пасоше. Вероватно би га физички вратили тих 20 цм да се није сам евакуисао.
У Италији друга песма.
Осим, ако им заличиш физички на Русе. :confused:

Ne,nije upitna nego izjavna recenica.
Pricam sama sa sobom.🙂
Te dvije opcije mi mogu trebati.
Не читам све редом али А1 ти је за цео дан, а А90 је сат и по вожње.

Prilozi

• Screenshot_20240926_164345.jpg
    Screenshot_20240926_164345.jpg
    77 KB · Pregleda: 10
Ма опуштено!
Код Срба и даље постоји душа и могућност да ти сам контролор објасни како да платиш. ;)

Била сам у Италији почетком септембра.
Лет ка тамо је био преко Беча.
Пријатељ згазио на жуту линију, а Аустријанка с амовима:" Плиз бихајнд јелоу лајн".
Наравно нико не реагује.
Устаје госпођа с места контролора пасоша још гласније :" Плиииз бихајнд јелоу лајн!!!".
Ма једи г крембилко, ево, померио сам се назад 20 цм.
Престала да печатира пасоше. Вероватно би га физички вратили тих 20 цм да се није сам евакуисао.
У Италији друга песма.
Осим, ако им заличиш физички на Русе. :confused:
Ja sam se u Italiji cak svercovala u onom brodicu u Veneciji.
Nije da nisam htjela da platim,ali niko nije trazio kartu na ulazu.Posle cujem da je taj ulaz za domace,a drugi za turiste.🙂
Ali niko zapravo ne provjerava da li si turist ili ne.
Kod Svabe to ne bi moglo ni u ludilu.🙂

Čitam šta je pisala Limunada i smejem se, ne njoj, već naplatnom sistemu koji je blagi očaj.
Premijerki treba strpati mikrofon u usta svaki put kad izgovori reč digitalizacija.
Digitalizacija treba da olakša život čoveku, a ne da mu ga iskomplikuje.

Sad će neko reći da sam matora za učenje, za promene, za ukucavanje A1, A 90, 87, B16, C47... pola sata, zona ova-ona, trte-mrte.
A zašto bih pamtila ili učila nepotrebne informacije?
Šta meni treba da predstavljaju ti brojevi u životu?
Pa te brojeve u sistemu naplate treba da prepozna sam automat u autobusu, svaki put kad prisloniš platnu karticu.

Jeste.😀
Sve je dobro,samo da ne moram da se bakcem placanjem karata na jednoj nozi sa koferom.😀
Isla sam tada sa aerodroma,kofer u jednoj ruci,torba u drugoj,jos neka kesa usput i uletim u prvi bus na aerodromu sa nadom da ide prema centru,jer gdje ce drugo.😂
Podjem da platim kartu vozacu,on samo odmahuje glavom.Ukapiram da moram sama to obaviti.😀
Balansirajuci nekako,kofer se prevrce,a autobus malo,malo koci,dobauljam do aparata,a tamo jos sapatnika koji stoje pred aparatom i ne znaju kako se placa.
Trust mozgova,neki momak,djevojka i ja, ukapiramo da treba platiti karticom,koju sad treba naci u novcaniku i spustiti one stvari,u sve vecoj guzvi.
Neko promrmlja da treba i slikati telefonom.
E,pa mislim se ja,ima li sta jos da treba.
Tako je to kad covjek hoce da bude posten.
Zasto jednostavno,kad moze komplikovano?
U medjuvremenu bus ide kroz neko prigradsko naselje,Bogu za tregerima i ja se upitam da li sam u pravom busu. Jos samo fali da zavrsim u nekim kukurizima.😀
I posle jedno petnaestak stanica (brojala sam )
ukazase se obrisi Bg meni poznati...😂
Eto,pa vi vidite muke mladog Vertera u Bg.😂
de si ženska :malav:

Ja sam se u Italiji cak svercovala u onom brodicu u Veneciji.
Nije da nisam htjela da platim,ali niko nije trazio kartu na ulazu.Posle cujem da je taj ulaz za domace,a drugi za turiste.🙂
Ali niko zapravo ne provjerava da li si turist ili ne.
Kod Svabe to ne bi moglo ni u ludilu.🙂

Koristila sam svojevremno dosta onaj njihov crveni međugradski voz. Imaju aplikaciju na tel preko koje plaćaju kartu, lik drži aplikaciju otvorenu i čeka da li će naići kontrola. Ako ih nema, ne klikće. Stalno sam tako viđala. Čak sam se i ja u nekom trenutku prošvercovala :lol:

Koristila sam svojevremno dosta onaj njihov crveni međugradski voz. Imaju aplikaciju na tel preko koje plaćaju kartu, lik drži aplikaciju otvorenu i čeka da li će naići kontrola. Ako ih nema, ne klikće. Stalno sam tako viđala. Čak sam se i ja u nekom trenutku prošvercovala :lol:
To je nesto modernije,ja sam bila u stara,dobra vremena,kad bi te saputnici odmah prijavili kontroli ako vide da ne placas.😂

Na Majorci u međugradskom prevozu prisloniš karticu na automat kod prednjih vrata.
Kad izlaziš iz autobusa, prisloniš karticu na automat kod zadnjih vrata.
Skida ti novac sa kartice za onoliko kilometara koliko si se vozio.

Ne daj Bože da ne prisloniš karticu na automat kod zadnjih vrata. Naplatiće ti se onoliko koliko je vozio autobus tog dana.
Ukoliko se često voziš istom linijom, program na automatu prepoznaje tvoj broj žiro računa i daje ti popuste.
Što češće vožnje, to manja cena.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back