Šta trenutno radiš 9

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ama Stela, ko je braća sa kim, zaboga? Mene lično te priče uopšte ne zanimaju, iza svega toga stoje pare. Sa svih strane. I Kolinda skače zbog istih a neretko se i ratuje zbog istih. Prozovu i zavade ljude pa krenu da se glođu dok radi leva ruka desni džep.
Što se Rusa tiče, volim njihov jezik, balet i književnost. I drage mi drugarice. Nisu nam braća ali nije bas ni da imaju prejak stav. Problem sa Hrvatskom je taj, nije u ljudima već u propagandi blagosiljanoj drzavom. Nevezano što se radi o nama i njima. Da se radi o bilo kome isto bih kazala. Dok god ne sankicionisu tu drzavnu retoriku ja ne smatram da treba da idem tamo. Medjutim, ja nemam familiju, nisam rodom odatle, nisam Titov pionir, kao što rekoh, maglovito se sećam i tog Zlatnog rata. Zašto onda moram da imam emotivnu vezu? Zasto nema pravo naša omladina da ide dalje? Bili su problemi. Ne želim da ulazim u to jer su emocije sa pravom jake.

Pevaju onog Tomsona, Tompsona, ne znam čak ni kako se zove, potpuno je to u redu ali to je odluka da ne žele mene vec njega. Kao država, ne kao pojedinci. Iz tog razloga ne želim da navijam za tu državu. Za Ivanisevica navijam. On je pojedinac. Simpatičan čovek.

Sa druge strane, uzmi u obzir još nešto. Mnogi Srbi opravdano imaju veoma jak stav o crnim uniformama, izlete mi, dresovima. Nije davno bilo. Imaju takva porodična iskustva. Ja nemam ali provokacija je jasna o kome god da se radi, naprosto mnogo je krvi na tom nožu i to bih kazala o kojoj god naciji da se radi. To su problemi koje oni moraju sami sa sobom da reše, da smanje lopovluk koji prikrivaju pozivajući se na stalne pretnje od nas čime opravdavaju takve ružne provokacije.

Čim ih mrziš imaš emotivnu vezu, uopšte nije problem ako navijaš za Ruse ili Francuze zato što ih voliš, simpatiziraš, šta već, problem je ako to radiš samo zato što ne voliš ove druge.
Kako naša omladina nema pravo da ide dalje? Ko im brani, Hrvati? Ili možda oni koje su sami birali da ih vode?

Ne znam ni što se čudiš na te priče o Rusima i bratstvu, kad na svakom koraku to možeš čuti. Zato sam rekla da meni nisu braća, ali to ne znači da možda neću nekad u budućnosti imati nekog Rusa za prijatelja i voljela bih posjetiti Rusiju i obići njihove gradove.

Kad spominješ muziku, nisam čula ni jednu Thompsonovu pjesmu, ali znam ga po imenu i da pjeva te nacionalističke pjesme, a s druge strane imaš Baju Malog Knindžu i nosila ti Drina sto mudžahedina, u čemu je razlika?

Spominješ i Ivaniševića, kod mene je obrnuto. Meni, recimo, on uopše nije simpatičan jer ga smatram priglupim, odnosno politički korektno "manje inteligentnim". Slušala sam par njegovih izjava, ne zna smislenu rečenicu da sastavi. Naravno, postigao je veliki uspjeh kao sportista, zaradio novac, ko sam ja da kažem da nije inteligentan, ali meni su njegove izjave previše glupe da bih ga simpatisala kao pojedinca, ali ako ostvari neki uspjeh za svoju zemlju meni je drago zbog moje rodbine i prijatelja da imaju zbog čega da se raduju.

i sve to da ponoviš još jednom, sa drugim detetom...:hahaha:

Sutra puni 18 meseci :D
Gledam ga juče, prebira po bojicama, bira boju kojom će da žvrlja i kažem baš mužu kako je vreme za novu bebu, ova je porasla :sad2:

- - - - - - - - - -

e, pa tako i nasem malencu.
a razbolio mi se, dobio upalu usiju, i dosli mi kod doktora tela mu uvaliti antibiotike odma, jos jednom ako pokusa ima da je promijenimo

O srce jedno.
Zato mu uvek vadimo krv da vidim sa čim se nosimo, da ga ne bi kljukali antibioticima gratis.

Nisam zaboravio ništa. Mislim da bi trebalo da pročitaš o tome malo više.

svaki put se nešto novo otkriva što se nama sviđa ili ne sviđa,ali je fakat da nema ljubavi među saveznicima ili ovim onim,sve je suvi interes....što pre to shvatimo,i što pre prestanemo da se samosažaljevamo i krivimo komšiju jer nama nešto ne rađa paradajz,biće nam drugačije...ne bolje,ali drugačije....

ljudi obično vide trn u tuđem oku,ali ne vide balvan u svom...

e kod upala usiju to nekad bas mora
imas i one sto se pregrme za par dana
al kad bole ushi to je za klince uzas

pa kao nisu mnogo bile upaljene, nego mu i nos curi, doduse i meni isto,,,
nervira me to odma antibiotik bez uradjene analize krvi. pa on je jos mali to je kao mala atomska bomba

- - - - - - - - - -

i ti drugo da praviš....:rtfm:

ja udaram, pa ako bude bude :))))

pa kao nisu mnogo bile upaljene, nego mu i nos curi, doduse i meni isto,,,
nervira me to odma antibiotik bez uradjene analize krvi. pa on je jos mali to je kao mala atomska bomba

mi smo uvek na upale ušiju odmah dobijali antibiotik bez krvne slike...
sve dok ga nismo odveli na more po preporuci spcijaliste ORL i izgnjurali ga do besvesti,nagutao se morske vode i na usta i na nos i na uši...svašta je izlazilo iz njega...tada je imao 2 i po godine...
od tada nikad više nije imao upale ušiju,ali na more je redovno išao...preventiva bato

- - - - - - - - - -

ja udaram, pa ako bude bude :))))

to lutkooooooo...:zskace:

svaki put se nešto novo otkriva što se nama sviđa ili ne sviđa,ali je fakat da nema ljubavi među saveznicima ili ovim onim,sve je suvi interes....što pre to shvatimo,i što pre prestanemo da se samosažaljevamo i krivimo komšiju jer nama nešto ne rađa paradajz,biće nam drugačije...ne bolje,ali drugačije....

ljudi obično vide trn u tuđem oku,ali ne vide balvan u svom...

O čemu ti pričaš? Ja ne krivim nikog niti se samosažaljevam. Samo konstatujem činjenicu da nas Rusi nisu klali nikad, za razliku od nekih. Šta više, verovatno nam niko nikad nije pomogao toliko koliko Rusi u Prvom svetskom ratu.

Sviđalo se to ljudima ili ne, tako je kako je.

O čemu ti pričaš? Ja ne krivim nikog niti se samosažaljevam. Samo konstatujem činjenicu da nas Rusi nisu klali nikad, za razliku od nekih. Šta više, verovatno nam niko nikad nije pomogao toliko koliko Rusi u Prvom svetskom ratu.

Sviđalo se to ljudima ili ne, tako je kako je.

klali nisu,ali niko nije cvećka...
pričam ti o stvarima koje su narodu plasirane,a dešavalo se nešto sasvim drugačije..
to se i sada dešava...svuda u svetu...
manite me priča da nas neko voli...svi gledaju samo svoj interes...
svet je postao jedna ogramna pijaca i trguje se kako kome odgovara u određenom trenutku...

klali nisu,ali niko nije cvećka...
pričam ti o stvarima koje su narodu plasirane,a dešavalo se nešto sasvim drugačije..
to se i sada dešava...svuda u svetu...
manite me priča da nas neko voli...svi gledaju samo svoj interes...
svet je postao jedna ogramna pijaca i trguje se kako kome odgovara u određenom trenutku...

Ti očito onda laješ na pogrešno drvo. Ja nigde nisam napisao da nas neko voli. Naravno da je svima uvek prioritetan sopstveni interes. Ali eto, interes Rusa nekako nikad nije bio da nas kolju, za razliku od nekih.

Ti očito onda laješ na pogrešno drvo. Ja nigde nisam napisao da nas neko voli. Naravno da je svima uvek prioritetan sopstveni interes. Ali eto, interes Rusa nekako nikad nije bio da nas kolju, za razliku od nekih.

ja ne lajem,nego pišem i izražavam svoje mišljenje...
treba da te je sramota kako mi se obraćaš,jer ja tebe nisam niti jednom rečju vređala...
ako ne možeš sa nekim da razmeniš mišljenje,onda ili ignoriši ili pristojno razgovaraj..
strašno..

Nigde nije navela da ih mrzi, niti se iz posta to moze zakljuciti...dokle vise sa tim spinovanjem..

Dobro, izvinjavam se, nije da ih mrzi, ne voli ih, a to je opet emotivna veza. Jer da si ravnodušan bilo bi ti svejedno da li ćeš proći kroz Hr ili ne i ne bi imao stav nemam ja tamo šta da tražim.

Da ne bude da smo mi izuzetak, i drugi se tako ponašaju. Kad je Hrvatska pobijedila Englesku neki (irski) pabovi su davali besplatna pića jer im je bilo drago da je Engleska izgubila. To je ono što meni nije jasno, da svoju energiju trošiš na one koje ne voliš i da te raduje nečiji neuspjeh.

Pa jeste stvar izbora.
Prema komšijama sam skoro pa ravnodušna, ako izuzmem mutna dečija sećanja na odmor, najranija i najmutnija.
Zaista sam tako i pristupila prvoj utakmici koju sam gledala protiv Rusa. Kao žena koja ne zna ni šta je ofsajd i zašto penal kada nije on namerno igrao rukom, pažnju sam obratila na dresove, na crne dresove koji igraju na liniji sa nekadašnjom ustaškom uniformom. Nemoguće je da njima nije isto palo na um. Jeste sigurno ali time gađaju solidan procenat svojih ljudi koji takve stvari istorijski peglaju. E, sa tim već imam problem. Ne sa ljudima već sa stavom države. Sa sahovnicom na majici državnice koja skače kao drogirana. Bez grama dostojanstva.
Previše je tu sugestije. I tako, neočekivano, Rusi dobiše navijača u meni.

E onda nastupa stav da moram da ih podržavam da ne bih bila nacionalista. Ili moram da jedem bajadere iako su mi domaće bolje. I moram da idem na more kod njih iako su mi grčka ostrva klimatski finija. I moram da slusam Gibu iako zevam na sav glas. E, to ne razumem. Kao čovek spram čoveka napadati ljude je jedna stvar a dokazivati da ih ne mrzis tako što nekritički sve prihvatas je opozitni pol. Kada promene politiku možda cu misliti drugačije. Za sada, ja tamo nemam sta da tražim i nemam razloga da se pridružim Kolindi u skakanju.

E ovakav stav je jeres, iz vizure autošovinista.

Imamo pobednika:lol:
20180716_140948.jpg

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back