Sta trenutno radis 8

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
...brze si se vratila nego sto si posla....sta bi?

- - - - - - - - - -

...vecerala domace bele slanine, prsute, kiselo mleko i belog luka pola glavice..+ hleb neravno...

...ujutro treba krv da dam, ako ne bude dobar nalaz ima da se besim....
Zelim ti dobar nalaz
Moja tetka (74 godine) je nedavno prosla kroz kemo ako hoces da je pitam cim je popravljala krvnu sliku,svaki put su joj nalazi bili odlicni.

- - - - - - - - - -

...vecerala domace bele slanine, prsute, kiselo mleko i belog luka pola glavice..+ hleb neravno...

Bitno je da budu bolji, nego sto su bili. Nemoj da te odmah brine, ako ne budu skroz dobri. Ponekad oporavak ide nesto sporije.

:cmok2:

- - - - - - - - - -

rekao sam ti da to izbaciš,ali ti ne slušaš

to znači, jesti više sardine, skuše, haringe, lososa, tune, oraha, ulje lanenog semena, ulje repice i sojino ulje

ograničiti ili potpuno izbaciti suncokretovo ulje, kukuruzno ulje i masna mesa

od mesa treba jesti kuvanu piletinu i teletinu, izbegavati prženje i jake začine

treba povecati unos tečnosti, i to vode, a izbegavati zasladjene i guste sokove.

Poslednja izmena:
Zelim ti dobar nalaz
Moja tetka (74 godine) je nedavno prosla kroz kemo ako hoces da je pitam cim je popravljala krvnu sliku,svaki put su joj nalazi bili odlicni.

...pitaj naravno, nikad nije visak takva informacija, mada ni ja nisam do sad imala problem pred terapiju, jedino u ono vreme kad se ocekuje pad leukocita onda su znali bas
da padnu drasticno, ali sam se izvlacila nekako...

- - - - - - - - - -

Bitno je da budu bolji, nego sto su bili. Nemoj da te odmah brine, ako ne budu skroz dobri. Ponekad oporavak ide nesto sporije.

:cmok2:

....ne bi trebali da budu losi, jedem pristojno obzirom kakav mi je apetit....

- - - - - - - - - -

Samo muzika Affro.
Nikako vesti, gluposti, samo muziku nadjes i pevušiš..

...nekako jos nisam spremna da pevam ni slusam bas neku veselu muziku, sve mi je jos sveze i tuzno zbog mame, ali i ovo sto sam uradila je veliki napredak za mene...doci cemo i
do muzike, samo mi treba jos vremena...

- - - - - - - - - -

rekao sam ti da to izbaciš,ali ti ne slušaš

to znači, jesti više sardine, skuše, haringe, lososa, tune, oraha, ulje lanenog semena, ulje repice i sojino ulje

ograničiti ili potpuno izbaciti suncokretovo ulje, kukuruzno ulje i masna mesa

od mesa treba jesti kuvanu piletinu i teletinu, izbegavati prženje i jake začine

treba povecati unos tečnosti, i to vode, a izbegavati zasladjene i guste sokove.

...aha, odlicno ovo sto su mi rekli lekari pojma nemaju, to da zanemarim i da slusam tebe iskljucivo....:aha:
...suncokretovo ulje ni nemam u kuci koristim iskljucivo maslinovo domace i to samo za salatu...ne przim bas
nista, bukvalno....jedem pilece belo uglavnom (na nos mi je izaslo) zacine ne podnosim smetaju mi zbog terapije...
...sokove ne pijem ama bas nikakve, cak ni domace cedjene jer mi smetaju takodje zbog terapije koja mi je unistila
crevnu floru....voda mi je osnovno pice....

......ovo boldovano je preporuka lekara sa onkologije za podizanje leukocita:ok:

...pitaj naravno, nikad nije visak takva informacija, mada ni ja nisam do sad imala problem pred terapiju, jedino u ono vreme kad se ocekuje pad leukocita onda su znali bas
da padnu drasticno, ali sam se izvlacila nekako...

- - - - - - - - - -

....ne bi trebali da budu losi, jedem pristojno obzirom kakav mi je apetit....

- - - - - - - - - -

...nekako jos nisam spremna da pevam ni slusam bas neku veselu muziku, sve mi je jos sveze i tuzno zbog mame, ali i ovo sto sam uradila je veliki napredak za mene...doci cemo i
do muzike, samo mi treba jos vremena...

- - - - - - - - - -

...aha, odlicno ovo sto su mi rekli lekari pojma nemaju, to da zanemarim i da slusam tebe iskljucivo....:aha:
...suncokretovo ulje ni nemam u kuci koristim iskljucivo maslinovo domace i to samo za salatu...ne przim bas
nista, bukvalno....jedem pilece belo uglavnom (na nos mi je izaslo) zacine ne podnosim smetaju mi zbog terapije...
...sokove ne pijem ama bas nikakve, cak ni domace cedjene jer mi smetaju takodje zbog terapije koja mi je unistila
crevnu floru....voda mi je osnovno pice....

......ovo boldovano je preporuka lekara sa onkologije za podizanje leukocita:ok:
to oni svima kažu,možete da jedete sve,tako i meni ko je blizak slušao te za onkologije,dok joj nije privatni dr. specijalista iz inostranstva rekao da sve to izbaci iz ishrane.slušaj ih i dalje

Ima jedna narodna, stara pametna poslovica: Lako je tuđim kujcem po koprivama. I ovde ima par takvih koprivaša koji neviđenom lakoćom pametuju i dele savete da se zgrozim. Ljudi, koji vam je???? :eek:

Afro, čuvaj se ti nas "stručnjaka" ovde, nadrilekara, osteopata i sličnih, drž se ti lekara , njihovog mišljenja, propisane terapije i njihovih saveta. I veruj u pobedu. :heart:

Svi spavaju... a ja otvorila sirom vrata terase i slusam koncert iz centra... ide Despasito :lol:
Stigli smo na moreeeee... :zaljubljena:
Zaljubila sam se u ovu kucu :heart: kao iz nekog filma... kao antikvarnica... svaki komad ima 1000 godina, a knjige... biblioteka prava... :zaljubljena:

Nemam ja to odavno. Uzeli mi...

- - - - - - - - - -

- - - - - - - - - -

Samo vikend. Dve lude noći i eto me nazad.

- - - - - - - - - -

Svi spavaju... a ja otvorila sirom vrata terase i slusam koncert iz centra... ide Despasito :lol:
Stigli smo na moreeeee... :zaljubljena:
Zaljubila sam se u ovu kucu :heart: kao iz nekog filma... kao antikvarnica... svaki komad ima 1000 godina, a knjige... biblioteka prava... :zaljubljena:

Sve se nadam da si negde dole južno na Costiera Amalfina pa da ti zavidim onako od srca ;)

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back