Šta trenutno radiš 4

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Моје мисли су тренутно окренуте лесковачкој мућкалици на начин ресторана "Космај".
Može i muckalica. Ako ti ne smeta mleveno - šarena dolma mi je favorit bošnjačke kuhinje - punjena paprika, punjena tikvica i punjeni paradajz, prilog pavlaka i kuvani krompir, tanjir šaren - takvo i ime
:heart2:

Kad tako tugaljivo kazes, kako da ne podelim s tobom. :rumenka:

:heart: In love do mononukleoze :lol:

Može i muckalica. Ako ti ne smeta mleveno - šarena dolma mi je favorit bošnjačke kuhinje - punjena paprika, punjena tikvica i punjeni paradajz, prilog pavlaka i kuvani krompir, tanjir šaren - takvo i ime

Не да не смета него волим све што је на форму пуњеног поврћа. Одгледах зимус и прављење соган-долме на 24 сата кујна, Турчин показивао.

Као што рекох кад вегетаријанац спреми патку...:sad2:

Pa kako se patka sprwma. Nas mrzelo pa je samo stavili u rernu

- - - - - - - - - -

...Latisi je muz sinoc kupio, pa je trebao danas da spremi...ali nema je da kaze kako je to proslo...

..a ta tvoja tovljena...ja nisam bas neki ljubitelj pacijeg mesa osim u supi...i to malo tek da da ukus, a ukus je fantastican...druge ptice su mi sladje...

Pa tovljena patka. Gde da ulivim divlju. :lol: zilave su patke.

A meni sve okice saraju po divljim prasicima, bambijima....al kosta samo tako. Patka je mislim bila na snizenju, a nije ni skupa. Bile su i prepelice, guscija dzigerica...al sve kosta koliko i racun za struju:lol:

- - - - - - - - - -

Inave u metrou su imali gorgonzolu kojoj istice rok trajanja 200 grama 125 dinara i mi kupili. Nista nam nije...tako je ova moja u francuskoj kupila neke predivne ovcije i kozije budjave sireve kojima je dok se vratila istekao rok trajanja...i mi jeli, preziveli:rotf: znala je da istice rok, nego bili jeftini.

- - - - - - - - - -

Budjavo je pa budjavo..sad dal mu je koji dan istekao rok nije bitno:lol:

A meni sve okice saraju po divljim prasicima, bambijima....al kosta samo tako. Patka je mislim bila na snizenju, a nije ni skupa. Bile su i prepelice, guscija dzigerica...al sve kosta koliko i racun za struju:lol:

- - - - - - - - - -

Inave u metrou su imali gorgonzolu kojoj istice rok trajanja 200 grama 125 dinara i mi kupili. Nista nam nije...tako je ova moja u francuskoj kupila neke predivne ovcije i kozije budjave sireve kojima je dok se vratila istekao rok trajanja...i mi jeli, preziveli:rotf: znala je da istice rok, nego bili jeftini.

- - - - - - - - - -

Budjavo je pa budjavo..sad dal mu je koji dan istekao rok nije bitno:lol:

...ma gde to vidis, nisma ni sumnjala da je to skupo ko litar krvi, nego eto cisto me zanima gde se to prodaje...ja ionako to ne bih jela...

...inace neki dan mi je apotekarka rekla da sve moze da se koristi 3-4-6 meseci od samog isteka roka...a i jeste realno, ne moze recimo
cokolada da bude dobra danas i kao sutra nije....bas ne moze....i ja tako kupim narocito ako znam da cu iskoristiti za par dana nikad nista
nije smetalo...

- - - - - - - - - -

....ja sam se sad setila da sam danas kupila iz gepeka svercovani sir onaj lepi motani iz Madjarske i neku dimljenu curetinu rezenu...sutra cu to da probam za dorucak..ccc..bas
sam izlapela...

Pa kako se patka sprwma. Nas mrzelo pa je samo stavili u rernu

- - - - - - - - - -

Pa tovljena patka. Gde da ulivim divlju. :lol: zilave su patke.
Доњи део ногу, срце, желудац, врат и глава у супу, крила и батаке одвојим, труп наденем полускуваним пиринчем, грашком, целером, першуном, мрквом, паштрнаком, додам неколико сувих обескоштичених шљива и мало бадема/полутки ораха, зашијем дебелим памучним концем и запушим је одназад малим лимуном, по дну земљаног суда разбацам наситно исецкану тртицу као иницијалну масноћу и наспем сасвим мало воде, ставим труп и око њега крила и батаке, поклопим и у рерну на око 170-180 степени на бањање од око 2,5-3 сата, увек су у питању велике патке од 3-3,5 кила живе ваге.
Сваких око пола сата преврнем труп, крила и батаке.
У последњих сат времена сасвим мале кромпириће, целе или евентуално сечене на половине/четвртке посолим, обиберим, поспем рузмарином и убацим у посуду... и то би било то.
Наравно поврће из супе и уз све то омиљени бели сос од мирођије.

Доњи део ногу, срце, желудац, врат и глава у супу, крила и батаке одвојим, труп наденем полускуваним пиринчем, грашком, целером, першуном, мрквом, паштрнаком, додам неколико сувих обескоштичених шљива и мало бадема/полутки ораха, зашијем дебелим памучним концем и запушим је одназад малим лимуном, по дну земљаног суда разбацам наситно исецкану тртицу као иницијалну масноћу и наспем сасвим мало воде, ставим труп и око њега крила и батаке, поклопим и у рерну на око 170-180 степени на бањање од око 2,5-3 сата, увек су у питању велике патке од 3-3,5 кила живе ваге.
Сваких око пола сата преврнем труп, крила и батаке.
У последњих сат времена сасвим мале кромпириће, целе или евентуално сечене на половине/четвртке посолим, обиберим, поспем рузмарином и убацим у посуду... и то би било то.
Наравно поврће из супе и уз све то омиљени бели сос од мирођије.

A ja strpala celu patku da se pece..na patki nema sta da se pojede, pile je isplativije. Ova patka je imala dva kilograma

- - - - - - - - - -

Imace, osmislila sam osvetnicki plan komsijama odozgo...moj stan nije ceo pod njihovim deo je pod krovom. E sad ja cu u skorije vreme da izdvojim sobu pod krovom, a spavaca ce biti dnevna, iste su velucine dnevna i spavaca. E onda kada se ja lepo izolujem ostavljacu sve telefone da svako jutro zvone u pet, stavicu ih na plakar sto je uz sam plafon...i boli me q. Ima da se bude svako jutro u pet:mrgreen: :zcepanje:

- - - - - - - - - -

Pa da vidim onda fsl ce da pusta vodurinu od jedanest uvece...a nesto li kaze...zao mi je radim ustajem u pet, ja od vode koju pustate ne mogu da zsspim i moram dobro da navijem satove da bih se probudila(ne ustsjem u pet, al me zabole)...:zaljubljena:

- - - - - - - - - -

Necu im ostati duzna sigurno ima da upropastim ritam zivots, zato sto me nerviraju...ali fino i nez svadje

Obozavam te debile sto se sete u ponoc da peru sudove ili sta rade. A ako pocnu namerno da treskaju u pols noci smetace i coveku u stanu pored mog, jer njihov stan ide preko dva stana, ali je uzi

- - - - - - - - - -

A posto je spavaca, koja je pod stanom iznad pretvorena u dnevnu sobu...bas volim kad mi neko dodje da se dernjamo, a i njima gore je spavaca iznad..pa se trudim da nemaju mira. Obavezno kad zatvaram plakar tresnem da se lepi cuje. Kako mrzim komsije

...samo da kazem odlican mi je ovaj kikiriki puter, malo je redji ali ne smeta...sad sam pojela parce namazano sa njim i domacim dzemom od kajsije...jaoooooo sta je to...odlicno,
a samo sam sebi napravila muku..razmisljam sa cim bi jos mogla da jedem taj puter....

Afro, a ja ga ne volim, mislim, nisam ljubitelj mesanja ukusa.... i sladoeld volim sikljucivo od vanile... jbg, dosadna, znam... haha!

...jao sto ja volim sve tako nesto da smuckam..a tek sladoled kud ga spomenu sad u ovo doba....svaki volim, ali svaki, nema tog koji ne bi jela....dobro ja sam zlo slatko mi
je oduvek bio favorit kad je hrana u pitanju, a sad ne bi trebala da jedem nista slatko, pa i kad jedem da biram sta i tako....i koji moj mi je trebao sad taj puter da pravim
sa cim cu ga jesti ako ne sa necim slatikim.....cccc....kakva sam ja budala ljudi moji :dash:

I ja volim samo vanilu. Najveći mi je gušt kad otopli, sesti u poslastičarnu i reći pet vanila i čašu vode s ledom:D

Hahaha, tvoja i moja vanila, kao nebo i zemlja....Ne mesaj, opasno po zivot...

- - - - - - - - - -

...jao sto ja volim sve tako nesto da smuckam..a tek sladoled kud ga spomenu sad u ovo doba....svaki volim, ali svaki, nema tog koji ne bi jela....dobro ja sam zlo slatko mi
je oduvek bio favorit kad je hrana u pitanju, a sad ne bi trebala da jedem nista slatko, pa i kad jedem da biram sta i tako....i koji moj mi je trebao sad taj puter da pravim
sa cim cu ga jesti ako ne sa necim slatikim.....cccc....kakva sam ja budala ljudi moji :dash:

:D :D :D
Uf! Ti bas u problemu. Najbolje idi na spavanje, ja uradim bas to, mislim, kad god imam slicnu zivotnu dilemu..... hahahah!

Hahaha, tvoja i moja vanila, kao nebo i zemlja....Ne mesaj, opasno po zivot...

- - - - - - - - - -

:D :D :D
Uf! Ti bas u problemu. Najbolje idi na spavanje, ja uradim bas to, mislim, kad god imam slicnu zivotnu dilemu..... hahahah!

...ajd sad ovo da izuzmem trenutno, veceras, al ne mogu samo spavati....da bih prespavala dilemu...:)

..smislicu nesto ili cu ga nekom dati...sta cu...

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back