Poznavalac stvari
Legenda
- Poruka
- 60.338
Као што рекох кад вегетаријанац спреми патку.....sta uradi ona mala danas sa onom patkom kako li je to onaj njen spremio da mi je znati,nema je da se hvali....

Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Као што рекох кад вегетаријанац спреми патку.....sta uradi ona mala danas sa onom patkom kako li je to onaj njen spremio da mi je znati,nema je da se hvali....
Može i muckalica. Ako ti ne smeta mleveno - šarena dolma mi je favorit bošnjačke kuhinje - punjena paprika, punjena tikvica i punjeni paradajz, prilog pavlaka i kuvani krompir, tanjir šaren - takvo i imeМоје мисли су тренутно окренуте лесковачкој мућкалици на начин ресторана "Космај".
Kad tako tugaljivo kazes, kako da ne podelim s tobom.![]()
Može i muckalica. Ako ti ne smeta mleveno - šarena dolma mi je favorit bošnjačke kuhinje - punjena paprika, punjena tikvica i punjeni paradajz, prilog pavlaka i kuvani krompir, tanjir šaren - takvo i ime
Ko je jos jeo patku danas? Ja jela obicno pecenu...masna patka.
Као што рекох кад вегетаријанац спреми патку...![]()
...Latisi je muz sinoc kupio, pa je trebao danas da spremi...ali nema je da kaze kako je to proslo...
..a ta tvoja tovljena...ja nisam bas neki ljubitelj pacijeg mesa osim u supi...i to malo tek da da ukus, a ukus je fantastican...druge ptice su mi sladje...
Не да не смета него волим све што је на форму пуњеног поврћа. Одгледах зимус и прављење соган-долме на 24 сата кујна, Турчин показивао.
A meni sve okice saraju po divljim prasicima, bambijima....al kosta samo tako. Patka je mislim bila na snizenju, a nije ni skupa. Bile su i prepelice, guscija dzigerica...al sve kosta koliko i racun za struju
- - - - - - - - - -
Inave u metrou su imali gorgonzolu kojoj istice rok trajanja 200 grama 125 dinara i mi kupili. Nista nam nije...tako je ova moja u francuskoj kupila neke predivne ovcije i kozije budjave sireve kojima je dok se vratila istekao rok trajanja...i mi jeli, preziveliznala je da istice rok, nego bili jeftini.
- - - - - - - - - -
Budjavo je pa budjavo..sad dal mu je koji dan istekao rok nije bitno![]()
Доњи део ногу, срце, желудац, врат и глава у супу, крила и батаке одвојим, труп наденем полускуваним пиринчем, грашком, целером, першуном, мрквом, паштрнаком, додам неколико сувих обескоштичених шљива и мало бадема/полутки ораха, зашијем дебелим памучним концем и запушим је одназад малим лимуном, по дну земљаног суда разбацам наситно исецкану тртицу као иницијалну масноћу и наспем сасвим мало воде, ставим труп и око њега крила и батаке, поклопим и у рерну на око 170-180 степени на бањање од око 2,5-3 сата, увек су у питању велике патке од 3-3,5 кила живе ваге.Pa kako se patka sprwma. Nas mrzelo pa je samo stavili u rernu
- - - - - - - - - -
Pa tovljena patka. Gde da ulivim divlju.zilave su patke.
Hvala, Damo.
Dobra tema, sad mi jedna forumasica spomenula da je skoro ponoc.@tema: Spavanjac... laku noć!
Доњи део ногу, срце, желудац, врат и глава у супу, крила и батаке одвојим, труп наденем полускуваним пиринчем, грашком, целером, першуном, мрквом, паштрнаком, додам неколико сувих обескоштичених шљива и мало бадема/полутки ораха, зашијем дебелим памучним концем и запушим је одназад малим лимуном, по дну земљаног суда разбацам наситно исецкану тртицу као иницијалну масноћу и наспем сасвим мало воде, ставим труп и око њега крила и батаке, поклопим и у рерну на око 170-180 степени на бањање од око 2,5-3 сата, увек су у питању велике патке од 3-3,5 кила живе ваге.
Сваких око пола сата преврнем труп, крила и батаке.
У последњих сат времена сасвим мале кромпириће, целе или евентуално сечене на половине/четвртке посолим, обиберим, поспем рузмарином и убацим у посуду... и то би било то.
Наравно поврће из супе и уз све то омиљени бели сос од мирођије.
Afro, a ja ga ne volim, mislim, nisam ljubitelj mesanja ukusa.... i sladoeld volim sikljucivo od vanile... jbg, dosadna, znam... haha!
Afro, a ja ga ne volim, mislim, nisam ljubitelj mesanja ukusa.... i sladoeld volim sikljucivo od vanile... jbg, dosadna, znam... haha!
I ja volim samo vanilu. Najveći mi je gušt kad otopli, sesti u poslastičarnu i reći pet vanila i čašu vode s ledom![]()
...jao sto ja volim sve tako nesto da smuckam..a tek sladoled kud ga spomenu sad u ovo doba....svaki volim, ali svaki, nema tog koji ne bi jela....dobro ja sam zlo slatko mi
je oduvek bio favorit kad je hrana u pitanju, a sad ne bi trebala da jedem nista slatko, pa i kad jedem da biram sta i tako....i koji moj mi je trebao sad taj puter da pravim
sa cim cu ga jesti ako ne sa necim slatikim.....cccc....kakva sam ja budala ljudi moji![]()
Hahaha, tvoja i moja vanila, kao nebo i zemlja....Ne mesaj, opasno po zivot...
- - - - - - - - - -
![]()
![]()
![]()
Uf! Ti bas u problemu. Najbolje idi na spavanje, ja uradim bas to, mislim, kad god imam slicnu zivotnu dilemu..... hahahah!