Šta trenutno radiš 18

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Gledala sam lika kad je otišao da zvanično upozna mladu i familiju na Filipine.
Tašta mlađa od njega, teška sirotinja, on im dođe ko bog, pljušte pare, ljubav cveta,
svadba, papiri i najzad Amerika. A onda posle nekog vremena ponovo ga snimaju
kad ono mlada zbrisala sa nekim Huanom, on sav tužan, razočaran u život, u ljubav.
Smešni glupi ljudi. :roll:

Ja ne kapiram kako nekome amerika moze da bude zemlja iz snova
Jjebes drzavu gde nemas zdravstvenu zastitu
Neka fala
Morao bi amer mene da juri za nase papire, ne ja za njegove

Skoro mi bio lik, oce da se slika za nagradnu lutriju, izvlaci se za zelenu kartu
Ja ga pitam a sta ce ti
On sav u cudu, ko da bogohulim
Pa cekaj sta ces s njom, gde ces da ides da zivis tamo i sta ces da radis?
Oni sve sede pa cekaju takve budale, dele kuce za dzaba i mole te da radis :lol:

Sve sto imas da prodas ovde i dalje nemas za kucu/stan tamo
Gomila diploma nije priznata, dok se prebacis rodis mecku, da studiras ponovo kosta nekoliko desetina hiljada dolara
Sta ces tamo tako na slepo preko lutrije?

Ja razumem da ides u neku civilizovanu zemlju u evropi.... Ili kanada sko ti je do americkog kontinenta.... Imas neku struku koja je u deficitu pa ides na konkurse i sve po redu.... Od plate mozes da placas kiriju.... Kad se razbolis imas doktora, kad zatrudnis imas porodiljsko

Sta ces u zemlju u kojoj srednja klasa radi dva posla da prezivi, a ako se razbolis jeftinija ti sahrana nego lecenje

Žena koja je ovde imala odlično plaćen posao, kuću na moru i planini, para ko blata,
na nagovor muža pristane i odu u USA. Vratila se pre neku godinu razvedena, sin u
vojsci jer nije imala para da ga školuje a ni on nije bio sposoban, hronična alkoholičarka.
Radila u K-Martu ili tako nešto na kasi, moš misliti za koju platu, zdravstveno od 500
dolara godišnje koje pokriva vađenje krvi samo za osnovne rezultate, bez rtg, ne daj bože
lečenje raka, ma ni u najavi. To život??? Pola duše mi je umrlo kad sam je videla, šta je
postala od onakve osobe koja je imala ovde sve. Zaboravila sam, diploma pravnog, s tim
tamo samo da je stavi na zid kao deo tapete.

Ne znam deco
Ja sam pobegla glavom bez obzira odande... Jos sam ja isla znajuci sta me ceka i sa idejom da idem na kratko
Mogu misliti te budale sa tajlanda i sl zemalja kad mastaju uz filomove pa misle ko zna gde idu, jure te mladozenje

Amerika je dobra da ides ciljano da zaradis pare u odredjenim strukama, odes na dve tri god da nakupis dobru lovu i bezanija
Ili da usavrsavas skole za neke struke, ako dobijes stipendije, pa posle sa tim diplomama ides dalje ako si vrhunski strucnjak

Inace ovako da ides pa kao da zivis da juris zelenu kartu, da radis nesto osrednje, da budes niza klasa ili srednja.... Ma pali bre

Један мој бивши комшија је лепо успео као научник, молекуларна биологија је у питању. Он зна зашто је отишао.
Други случај - друг мог сина је тамо отишао да студира јер је добио стипендију преко спорта. Баш Филаделфија.
Завршио и брже боље се вратио.
Ништа му се није свидело тамо.

Ma super je za te top naucnike istrazivace stipendiste i sl... Da lepo izuce svoje skole i napreduju
Oni stvarno imaju mogucnost, jer je mentalitet tamo dobar za napredak u poslu... Oni kad vide da je neko vredan guraju ga... To ovde nemas

Ali ovo da ides kao pa ces sta, da budes u pekari prodavac... Da se udas a nemas dozvolu za rad, pa molis muza da ti kupi uloske.... Ne razumem... Pa ovde ces sa bilo kojim poslom bolje da zivis

Ma super je za te top naucnike istrazivace stipendiste i sl... Da lepo izuce svoje skole i napreduju
Oni stvarno imaju mogucnost, jer je mentalitet tamo dobar za napredak u poslu... Oni kad vide da je neko vredan guraju ga... To ovde nemas

Ali ovo da ides kao pa ces sta, da budes u pekari prodavac... Da se udas a nemas dozvolu za rad, pa molis muza da ti kupi uloske.... Ne razumem... Pa ovde ces sa bilo kojim poslom bolje da zivis
Европа је мила мајка за све преко баре. Квалитет живота неупоредив.

Ja nikad necu zaboraviti taksistu u orlandu koji izjavljuje jao blago tebi radis na brodu jedan posao
Molim, sta blago meni
Pa kaze ja radim dva posla, danju ko taxista, posle ko cuvar nocni, zena i dvoje dece i hipoteka, ne mogu da se sastave
On zavidi meni iz "zemlje treceg sveta" sto se drkam na brodu 15h dnevno :lol:
Sta dalje da pricamo

Ja nikad necu zaboraviti taksistu u orlandu koji izjavljuje jao blago tebi radis na brodu jedan posao
Molim, sta blago meni
Pa kaze ja radim dva posla, danju ko taxista, posle ko cuvar nocni, zena i dvoje dece i hipoteka, ne mogu da se sastave
On zavidi meni iz "zemlje treceg sveta" sto se drkam na brodu 15h dnevno :lol:
Sta dalje da pricamo
То они у филмовима не приказују. Гледала сам неки видео о сиромаштву у САД илустрован судбином самохране мајке која ради од јутра до мрака у неким фаст фудовима док јој деца чаме у собици мотела. Кућу ће купити никад, ни изнајмити, нема шансе.

Један мој бивши комшија је лепо успео као научник, молекуларна биологија је у питању. Он зна зашто је отишао.
Други случај - друг мог сина је тамо отишао да студира јер је добио стипендију преко спорта. Баш Филаделфија.
Завршио и брже боље се вратио.
Ништа му се није свидело тамо.
Drazen Zimonjic?

Moje starije ćerke školska drugarica je otišla kad je bila razmena srednjoskolaca. Tamo je počela sa igra košarku mislim za tu školu, posle upisala fax i dalje igrala. Sad koliko znam radi, neki je manji grad i vidim da je zadovoljna bas. Dodje jednom u 2-3 ,godine, pomaže roditeljima. Hbg nije sve i svud crno. Lično ih ne volim i nikad ne bih dalje od Evrope išla da sam opet mlada, ali svi smo različiti.

I dr. Terzin je tamo, ali on se baš bori. Mislim da je isto mikrobiologija u pitanju. Pa, više od godinu dana nije primao platu jer se nije hteo vakcinisati, ali mu nije palo na pamet da se vrati .Opasne sudske sporove je vodio zbog toga. Svako ima svoje razloge zašto je otišao. Njegovi su, čini mi se, verske prirode.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back