Šta trenutno radiš 18

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nece ti biti dosadno 😂
Има акустичне халуцинације, није лако. Тако јој се одразило након оног са мамом.
Физички је супер, свако јутро се окупа, она стално мирише на чисто:heart: па фризура, шналица у коси. Лепо једе. Здрава је. Али ово...

Има акустичне халуцинације, није лако. Тако јој се одразило након оног са мамом.
Физички је супер, свако јутро се окупа, она стално мирише на чисто:heart: па фризура, шналица у коси. Лепо једе. Здрава је. Али ово...
samo da ona ne brine previse oko toga “sto joj se desava”
Makar iz mog iskustva sa nanom je to bilo najvaznije, nego sve okreces na salu i u svemu je razumes i ne protivurecis, to ih nekako smiri
Moja nana je imala i vizuelne halucinacije, pa mi kaze - smiri ovo tvoju decu malo, lepo sto si ih dovela ali mnogo su nemirni-
A ja nemam ni jedno dete, same nas dve i ja kazem - hocu nano, sada cu sa ih odvedem u drugu sobu- i kao odvedem ih i sve ok pa onda opet za pola sata/sat oni “dodju” pa ih opet posaljem napolje i tako u krug

samo da ona ne brine previse oko toga “sto joj se desava”
Makar iz mog iskustva sa nanom je to bilo najvaznije, nego sve okreces na salu i u svemu je razumes i ne protivurecis, to ih nekako smiri
Moja nana je imala i vizuelne halucinacije, pa mi kaze - smiri ovo tvoju decu malo, lepo sto si ih dovela ali mnogo su nemirni-
A ja nemam ni jedno dete, same nas dve i ja kazem - hocu nano, sada cu sa ih odvedem u drugu sobu- i kao odvedem ih i sve ok pa onda opet za pola sata/sat oni “dodju” pa ih opet posaljem napolje i tako u krug
Ja to prolazim privatno sa bakama i dekama h domu
Moras prosto uci u njihov film i onda super

ne mora kamen, pokazao sam mu i osnovni zahvat da obori kretencica. jer kretencici razumiju samo to (nasilje), a ja ne zelim da ispravljam njegove kretenske roditelje i njega jer me ne interesuju.
Моја сестра је сина учила да никад никог не дира први.
Емпатично је дете (сад има 15 год.), добар је друг, вољен је у разреду.
Али нека тројица су га од четвртог основне пикирала и јако, јако ружно провоцирала. Не физички али довољно је да напишем да су га звали "безоци", јер су му родитељи били разведени, а сад покојни отац (погинуо је скоро, пре месец дана), живео је у Русији. Наравно, контакт је постојао, виђање, телефонски разговори, али ипак безоци.
На крају су смислили да уринирају у посуду и полију га.
Један од њих је то одрадио, а реакција је и за нас била изненађујућа. Изломио га је од батина. То се дешавало пре 8-9 месеци.
У школи су покушали да га прозову на одговорност, сестра им објаснила да неће дозволити да се од жртве прави агресивац и обрнуто, уз пар сликовитих питања надлежнима о маштовитости психића који би да уринира по људима, и школа се повукла.
Очито је кроз батине морао да се позиционира. И добра ствар је што тим малим зликовцима више није никад пало на памет ни да га попреко погледају. Сад буквално иду на другу страну школског дворишта кад га виде.
И сама сам га подржала јер је систем очито заказао тј. наставницима је одузета моћ решавања тих проблема.
Џабе га васпитаваш да не буде такав, кад се неки садиста намери.

Али нека тројица су га од четвртог основне пикирала и јако, јако ружно провоцирала. Не физички али довољно је да напишем да су га звали "безоци", јер су му родитељи били разведени, а сад покојни отац (погинуо је скоро, пре месец дана), живео је у Русији. Наравно, контакт је постојао, виђање, телефонски разговори, али ипак безоци.
Један од њих је то одрадио, а реакција је и за нас била изненађујућа. Изломио га је од батина. То се дешавало пре 8-9 месеци.
У школи су покушали да га прозову на одговорност, сестра им објаснила да неће дозволити да се од жртве прави агресивац и обрнуто, уз пар сликовитих питања надлежнима о маштовитости психића који би да уринира по људима, и школа се повукла.
Очито је кроз батине морао да се позиционира. И добра ствар је што тим малим зликовцима више није никад пало на памет ни да га попреко погледају. Сад буквално иду на другу страну школског дворишта кад га виде.
И сама сам га подржала јер је систем очито заказао тј. наставницима је одузета моћ решавања тих проблема.
Taj mali pljunuti ja ovde. Vaspitan da ne diram nikog.

Nikog prvi. Ali kad dodju sadisti pa me cackaju i vredjaju krijuci se iza prijateljstva sa administracijom, popiju takve erudicione batine, pa me vise nikad ne citiraju vec samo serendaju nesto kao u trecem licu, ko ona iz vica sto pita: Dr. da li je moja drugarica trudna, pa opise svoj ciklus.

Oni strasljiviji kao neki promoteri vaxa, kad me vide oma idu u logout. Bas ko ti mali zlikovci koje si tako slikovito opisala.

И ја вечерас чувам моју.
Иначе је сада у трипу да су је сликала голу за часопис.
И да сам се ја удала.
И да је мој син попустио на факсу јер је са неком женом од 57 година у вези.
И да су власници неке кафане тетки сакрили бицикл јер је пијана, па да не погине.
Шоу :rotf:
Bice zabavno na forumu ako povuces na babu. :lol:

Taj mali pljunuti ja ovde. Vaspitan da ne diram nikog.

Nikog prvi. Ali kad dodju sadisti pa me cackaju i vredjaju krijuci se iza prijateljstva sa administracijom, popiju takve erudicione batine, pa me vise nikad ne citiraju vec samo serendaju nesto kao u trecem licu, ko ona iz vica sto pita: Dr. da li je moja drugarica trudna, pa opise svoj ciklus.

Oni strasljiviji kao neki promoteri vaxa, kad me vide oma idu u logout. Bas ko ti mali zlikovci koje si tako slikovito opisala.
opet bacas petarde po domu penzionera
pa ******, vis da pocrkasmo od starosti
nema se vise energije za fajt, ni za zivot...samo gledamo koliki je eurobor...pa u zavisnosti od toga nema vajde ni mjerit pritisak i tako 😬

Istu svar sam i ja uradila u osnovnoj.

kako sve nezne sinove imate. ja ne znam sta bih radila da imam tako nezno dete koje ne zeli da vrati. bila bih jako zabrinuta, odlepila bih.

To zavisi od situacije ali najvise od uzrasta dece.
Mala deca se pokarabase cas posla, vaspitaci to znaju da saniraju i najbolje je da se roditelji ne mesaju da se ne bi desila situacija da se roditelji na igralistu svadjaju a deca se pomirila.

Ovaj mali ima svoje bube. Njega su ostavili da ponavlja tako da je stariji od mog klinca preko godinu i po dana. Decaka mnogo grde, razlika je u visini i tezini ogromna, tom detetu preostro sude i meni je zao zbog toga.
Nije nikakav zlostavljac samo je sludjen.
Najveci zlocinci su roditelji druge dece koji su hteli protiv njega da pisu peticiju. Oni su punoletni i znali su sta rade. Sa tim decakom se niko ne igra osim par njih. Pitanje je kakvi su to udarci i bili jer su oni srecni nastavili da se igraju.

Zlostavljanje je kompleksniji proces i vrlo je opasno zakasniti sa zastitom, sa tim sam saglasna.
Licno se najvise pribojavam od III do VIII razreda ali uz malo srece...
Krenuo je dobro, socijalno i kognitivno...kognitivno odlicno, ima gomilu petica koje mu upisuju podstreka radi na zadatke, zavrsio je tu matematiku sa maksimumom poena i generacijom ispred svoje...pa sa svojom srecom.
Kao i svako dete. Nije zivot osnovna skola, ona dodje i prodje a vaspitanje ostaje sa nama zauvek.
Sama ne vracam kad god mogu da izbegnem i to mi je puno u zivotu pomoglo. Najpre da pronadjem sebi slicne a potom da zadrzim odnose koje imam. Nije ti uvek pravo ali tise reakcije smanjuju tenziju.
Govorim iz svog iskustva. Mozda za druge ljude ne vazi.

Istu svar sam i ja uradila u osnovnoj.
Многи.
После тог догађаја, тата нам је испричао да је и он идентичну ствар урадио.
Много су гадна деца данас.
Језиво је колико им фали емпатије.
А наставници, не дај боже да их кажњавају, одмах родитељи прете адвокатима.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back