ne mora kamen, pokazao sam mu i osnovni zahvat da obori kretencica. jer kretencici razumiju samo to (nasilje), a ja ne zelim da ispravljam njegove kretenske roditelje i njega jer me ne interesuju.
Моја сестра је сина учила да никад никог не дира први.
Емпатично је дете (сад има 15 год.), добар је друг, вољен је у разреду.
Али нека тројица су га од четвртог основне пикирала и јако, јако ружно провоцирала. Не физички али довољно је да напишем да су га звали "безоци", јер су му родитељи били разведени, а сад покојни отац (погинуо је скоро, пре месец дана), живео је у Русији. Наравно, контакт је постојао, виђање, телефонски разговори, али ипак безоци.
На крају су смислили да уринирају у посуду и полију га.
Један од њих је то одрадио, а реакција је и за нас била изненађујућа. Изломио га је од батина. То се дешавало пре 8-9 месеци.
У школи су покушали да га прозову на одговорност, сестра им објаснила да неће дозволити да се од жртве прави агресивац и обрнуто, уз пар сликовитих питања надлежнима о маштовитости психића који би да уринира по људима, и школа се повукла.
Очито је кроз батине морао да се позиционира. И добра ствар је што тим малим зликовцима више није никад пало на памет ни да га попреко погледају. Сад буквално иду на другу страну школског дворишта кад га виде.
И сама сам га подржала јер је систем очито заказао тј. наставницима је одузета моћ решавања тих проблема.
Џабе га васпитаваш да не буде такав, кад се неки садиста намери.