Šta trenutno radiš 18

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Sto ode post?

Pa sta sam ruzno rekao?

Svako od nas ima neki flas vezan za drugog. Ko je bio poslednjih dana na Politici u kafani video je kako ljudi dozvoljavaju da samo oni imaju predikciju o drugome. A kad im se odgovori na isti nacin, kazu neprimereno je :lol:

Ja sam uvek imao averziju spram zena koje javno postavljaju svoje obnazene fotografije dok pritom pisu o ozbiljnim stavrima i to mi je je bio odraz beskarakternosti i nedoslednosti.

Ko nadje moju golu ili polugolu fotku neka me razuveri. A dosta muskaraca je radilo isto. Neke stvari ne idu ako zelis da te sredina postuje. Neko ce te postovati zbog akta, neko ce te postovati zbog pisanja. Jedno sa drugim moze da ide samo u Zadruzi.

Poslednja izmena:
Meni je smesno kad neko dodje i sebe proglasi superniornijim u odnosu na druge
A mozemo iz svacijeg pisanja izvuci po koju dijagnozu

Nije na nama da ikome sudimo kakav je covek. Da je do toga mi ne bi polovinu verovatno nikada ni lecili. Ali mi nismo u ulozi sudija nego smo tu da lecimo

Kondradiktorno.

Ako se ima stav ima se. Ako hoces da psihoanalizras nekoga, polazis kao uvek prvo od sebe. To ce ti reci svaki psiho. Kako ocekujes da budes lisena razumskih rezona ako si sama sa sobom nedosledna?

Mogao bih o Hipokratu danima ali me mrzi. Profesija kao svaka druga. Ima ljudi koji znaju posao, ima amatera koji misle da su najpaametniji jer pred laikom ume da glume Boga sluzeci se nerazumljivim i strucnim pojmovima a bolestan covek mora da im veruje jer misle da znaju sve.

Nekad znaju, a nekad omase.

Kao svako od nas, sa tom razlikom da mi kad omasimo smeju nam se na neznanju, ali kad lekar omasi, znamo recidiv omasivanja. Ali srecom postoje organi, tako da nema neke velike stete.

Eo metla zna nadam se. Kad si videla da je ikona lepote Djina Lolobridjida je ikada pisala o tome kakav je ona fotograf ili skulptor ili bilo sta? :lol:

Ili David Bailey ili Sam Haskins, ili najveci po meni od modernih fotografa Helmut Newton, a da ne spominjem Richarda Avedona i njegove ode modernoj zeni.

Superiorni umetnici kao pobrojani, a medju kojima ima jako puno drugih ne trebaju svoju superiornost da pokazuju proseravanjem sta su hteli da kazu svojim delom ili da objasnjavaju strucnost svoje profesije. Oni slikaju. Kao sto pisci pisu, kao sto reditelji reziraju. Stanley Kubrick je samo jednom dao intervju u zivotu, samo jednom. Cao bre. Covek je smatrao da je ono sto stvori to i nema sta da prica o tome.

Knjizevnik isto. Sta ima Stefan Cvajg da nam prica javno o Misel Fukou i politici tadasnje Francuske. Sve je rekao u noveli. Bloger isto. Forumska dosada takodje. Neko je trol ceo zivot, neko ozbiljan sagovornik. Zar ne zelimo svi da izadjemo iz ucmalosti prosecnosti? Zar ne zelimo svi da budemo superiorni a ne da ukazujemo prstom na nju jer shvatamo koliko smo nesavrseni?

Jerl' se trudimo da ucimo ceo zivot? Ili nam je zivot samo da lenstvujemo i frustriramo se?

Poslednja izmena:
jeste ali onda u ponoc

Halloween Hello GIF by Pablo

Ali zmaj car :rotf: oplakah
Juce ga zakaci lancani sudar u teraziskom tunelu, nije mu nista sve ok, njegov auto ogreban, nije strasno...
A on krenuo da fotka reviju, tu mu oprema u autu
I naravno sta se desi
Kaze njemu policajac aj kad ste vec fotograf slikajte nam za uvidjaj sve :rotf: Treba li da vam kazem da je budala cekao to ko zapeta puska, pa kad je krenuo da mu ga daje po uglovima ko felini :rotf:
Evo ga sad sedi razvija te fotke da ih nabudzi, sav ponosan :rotf:

Moje misljenje?! Pa...ja bas i nisam nacitana osoba.

Nema merljive koristi ali nam pomaze da osecamo dublje. Oko prati slova kao da tka, prica se podigne kao duh iz lampe i knjiga na kraju mrdne neku mrvu u nama.

Zato citanje samo po sebi ne znaci nista ali gradi sve samo je to "sve" u nama nevidljivo.

Pamtim iz nekog filma, krstas pita Saladina gledajuci rusevine koliko vredi taj Jerusalim dok Saladin odgovara "ne vredi nista ali znaci sve".

Dodju i novci, po juznjacki "dreskice", racunari ali treba to znati i primiti. Ne preceniti novac. Za nekog je rusevina kamenje a za drugog hram.

Mog malog mlati drugi mali. Ne ume da vrati, ne zeli da vrati, nema ni potrebe da vraca,
nadlazena osoba je korektna.
I zali se on svekru pa kaze "kada sam crtao on je prisao i isvrljao mi je trilobitu ali nisam se ljutio jer je koristio istu boju ali onda mi je udarao glavicu, ovakoooo, i onda je vaspitacica dreknula na njega, onda me ponovo udario, onda je ona dosla i odvukla ga"...moj svekar gleda pa kaze "da ti kazem, on ne ume drugacije, ne zna, nisu ga naucili kako treba da se ponasa".
Mnogo mi se svidelo, nemoj se ljutiti, nije on kriv sto misli da tako treba.

Igrice cine da ne cujemo, da ne vidimo...i lepo i ruzno. Sve zbog nekog novca koji mozda zaradimo za racunarskom stolicom.
Po mom misljenju, dete mora da sazri, da razvije sta treba pa onda da se pocasti sa ponekom igricom i da bude svesno da je to kao fliper, kao stoni fudbal, odmor i zabava.

ne bih se dalje zadrzavao. ja ucim svog da ako je slabiji saceka da se nasilnik okrene i nadje najveci kamen ili sta mu je pri ruci i da ga udari u glavu.

Ако могу као мајка одраслог детета да вам кажем, вама који имате добру, питому децу, оно што треба понављати док не прођу године несигурности, а увек се испостави као истина и сви ми то добро знамо само треба упорним понављањем те мантре осоколити децу ”Твоје време тек долази”. Код клинаца пролазе мангупи. Ко то прегура брзо схвати, већ око 16.-17.-18. да се сада цени нешто друго, и код девојчица и у друштву :) Они који се и даље сликају поред кола и такмиче ко ће више да попије ни нису битни.

Mozes da ga ucis do prekosutra da vrati ako nema to u sebi
Moj mali jeste bio zrtva nasilja u privatnom boravku u prvom razredu, tokom korone, pisala sam o tome
Dok nisam shvatala ozbiljnost ucili smo ga da vrati, nikada nije vratio, iako nam kaze -ok, vraticu-
Kada sam pitala psihologa objasnila mi je da tako samo stvaras fristraciju detetu koje nije sklono udaranju, jer on prosto nece da vrati a pored toga sto trpi nasilje on trpi i frustraciju jer ne vraca i izneverio je roditelje
To je kratko trajalo sve na svu srecu, samo zahvaljujuci tome sto on nama sve prica, ispisali smo ga i posle toga nikada nije imao problem

sada ima 11god, ima izgradjene odnose stvarno sa drustvom, drzi se celo odeljenje zajedno, medjusobno se nekako cuvaju, pupupu, stalno kuckam u drvo
Nisu bubice ni cvecke, decaci su, pice ih hormoni ali su ok deca

Sada ga ucim tome da se budala kloni, dolazi to vreme kada ce se sretati sa budalama sve vise a on idalje ima naivnost deteta
on recimo idalje ne pojmi kako onog malog niko nije zaustavio, zasto mu niko nije rekao
- stani, nemoj to sa radis-
Na kraju sam morala da mu ispricam surovu istinitu pricu o devojcici koja jeste to rekla..
Nevericu u njegovim ocima kada je cuo kraj price ja mislim da cu pamtiti do kraja zivota

Nisu sva deca ista, ma sta ih mi ucili, nekada insistiranjem nasim da urade ono sto mi zelimo samo cinimo kontru

Msm kakvo god da je dete
Ako je nezan kao moj
Kamen u ruku je bas ovo sto Tara kaze, frustracija jer on kao bice nema u sebi trunki agresije i zla
Moje dete bi se osecalo lose i zamerio bi i sebi i meni

S druge strane da mi je dete agresivno prirodno
Kamen u glavu tek onda ne bi bio moj savet jer bi mu samo potakla jos vise tu crtu j napravio bi sranje kad tad

Treba ih uciti da razgovaraju, razmisljaju, da koriste mozak i da pametno koriste situacije, da znaju kada je skloniti se, ne znal slabosti, vec superiornosti i intelekta

Posto imam vremena
Napisacu
Desava je sa mojoj malom skoro, na plivanju, trening

Isla je u drugu stariju grupu, to je izuzetak samo, moralo je tako taj dan
I vidim ja da je ona pola treninga trazila da presedi, rekla je treneru da se umorila.

Izlazi s treninga i grli me i krece kroz jecaj da mi prica kako je slucajno presla u traku jednog decaka i kako joj je on i jos jedan zbog toga rekao par ruznih stvari i uvreda.

Smirih je
I pricali smo
Rekla sam joj da ona ne moze da utice na to kako ce ta dvojica da reaguju ali moze na to kako ce kna da prihvati njihove reci.
Pitam je, da li bi ti tako postupila kao oni da ti neko predje u tvoju traku i dodirne ge nogom ili rukom. Kaze ne bi, slozila sam se i ja jer poznajem moju decu.
Rekoh vidis, to je razlika izmedju tebe i njih dvojice, zapravo tebi treba da bude zao njih jer nisu nauceni da reaguju na pravi nacin i zato sto ce sutra da izrastu i osobe kojima svako moze da izazove frustraciju i bes.

I dete je razumelo poruku.

Upravo to, nekada je hrabrost skloniti se, ja to bas cesto ponavljam malcu

Znam kako je v nezan i samo zamisljam da ga teras da ide protiv sebe, sta bi to u njemu stvorilo

Ja npr to nisam tada kapirala, kada smo mu govorili da vrati mislila sam da tako treba, iskreno, ali je direktorka tog priv boravka bila super, kada je saznala ona je sela i objasnila nam sve i insisirala na tome da j dodje opet, da cuje iz njenih usta da su deca koja su bila zlostavljaci - izbacena doslovno iz privatnog vracarakog boravka

I bilo joj je jako bitno samo da j shvati da nije sam, da nije kriv, da je super postupio i da su losa deca snosila posledice

И још нешто. Треба подржавати индивидуалност, не треба их гурати по сваку цену у друштво, можда им треба времена да одаберу људе спрам себе. Многи пристају на свашта да би били прихваћени, а то опет нису они него глума. И ниси сам али си опет усамљен.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back