Šta trenutno radiš 18

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Физички можда и има :lol:
Pa o fizickom zdravlju i pricam. Posle citanja dijagnoza, pocelo da me sve pecka, da osecam trnce, mrave kako mile, kuk mi ispo iz lezista, usta se iskrivila, sekutici poceli da se klimaju, dlake pocele da mi rastu ispod noktiju i pogledah u kucnu apoteku, a tamo samo Analgin za glavu koga uzmem preventivno kad pomislim na lekare i 8 dijagnoza od njih dvojice :sad2:

Ма сви смо ћакнути мање или више. А остали нека брзо оздраве :heart:
Daleko bilo. Kad odem na neku kafu sa starijima a to izbegavam posto volim mladje i svi krenu samo o bolestima jer svi manje vise svi bolesni cim predjes 40 i sve pocne da skripi, oma pocne da mi igra rame od nervoze.

Lek za sve bolesti je generalno u nama samima, u glavi. Jer nekad glava ume takve stvari da napravi telu da je to da ne verujes.

Zato ja dresiram glavu da misli svetlo i da gleda u buducnost dalekosezno. i jos uvek imam zmijsko telo i sve pogodnosti koje pripadaju uz njega :lol:

Mis, vidim vrh cipela bez da mi se zaklanja vidik :rotf:

i bas me interesuje tvoje misljenje kakve veze ima ljubaznost sa knjigama.
takodje, ne volim ni da ucim, nikad nisam ucio nego samo prepisivao i varao, pa eto, zivim

Moje misljenje?! Pa...ja bas i nisam nacitana osoba.

Nema merljive koristi ali nam pomaze da osecamo dublje. Oko prati slova kao da tka, prica se podigne kao duh iz lampe i knjiga na kraju mrdne neku mrvu u nama.

Zato citanje samo po sebi ne znaci nista ali gradi sve samo je to "sve" u nama nevidljivo.

Pamtim iz nekog filma, krstas pita Saladina gledajuci rusevine koliko vredi taj Jerusalim dok Saladin odgovara "ne vredi nista ali znaci sve".

Dodju i novci, po juznjacki "dreskice", racunari ali treba to znati i primiti. Ne preceniti novac. Za nekog je rusevina kamenje a za drugog hram.

Mog malog mlati drugi mali. Ne ume da vrati, ne zeli da vrati, nema ni potrebe da vraca, nadlazena osoba je korektna.
I zali se on svekru pa kaze "kada sam crtao on je prisao i isvrljao mi je trilobitu ali nisam se ljutio jer je koristio istu boju ali onda mi je udarao glavicu, ovakoooo, i onda je vaspitacica dreknula na njega, onda me ponovo udario, onda je ona dosla i odvukla ga"...moj svekar gleda pa kaze "da ti kazem, on ne ume drugacije, ne zna, nisu ga naucili kako treba da se ponasa".
Mnogo mi se svidelo, nemoj se ljutiti, nije on kriv sto misli da tako treba.

Igrice cine da ne cujemo, da ne vidimo...i lepo i ruzno. Sve zbog nekog novca koji mozda zaradimo za racunarskom stolicom.
Po mom misljenju, dete mora da sazri, da razvije sta treba pa onda da se pocasti sa ponekom igricom i da bude svesno da je to kao fliper, kao stoni fudbal, odmor i zabava.

Mis, ovo je tema sta radis, jel tako?

Razmisljam onako, ponukan tuznom svakodnevnicom o kojoj ovde citam.

Ali opet malo mi je bzvz onaj zakon o donaciji organa. Nikad necu razumeti odrasle ljude koji ih traze. Deca ok. to je jasno kao dan. Za decu treba dati sve i sto imas ili nemas. Ali posle nekog vremena i godina iskustva i zlopacenja, ybg, svako od nas se bori do iznemoglosti ili preda.

Vise verujem u Boga no u medicinu, jer sam na svojoj kozi u zivotu okusio neznanje lekara nekoliko puta. Jednom zbog njihovog diletantizma bio na ziletu zivota i smrti sa 28 godina. Imao vizije. Ne dao vam Bog takvih stavri. Dzaba sto vidim danas aure ljudi.

Zdravlje nema cenu, a duhovno zdravlje je vaznije. Jer koji ce ti telo ako ti je duh bolestan, zatrovan mrznjom, patologijom. Duh je jedini vecan, telo je samo ljustura.

Sto se tice doniranja organa, apsolutno ga podrzavam.
Sama sam deo te price i cesto radim sa pacijentima koji su potencijalni donori, cesto budem prisutna kada se trazi pristanak od porodice.
Poslednji put sam iskreno ostala ganuta kada su jedna majka i njeni sinovi iskreno i cistog srca odlucili da njihov suprug i otac bude donor, njihovi pogledi, njihovi razgovori, ljubav koja se osetila izmedju njih cak i u jednom takvim trenutku bola je bila neverovatna.
Razmisljala sam o njima dugo

bila je ona prica o onoj zeni sto je sefici dala bubreg a posle joj ova dala otkaz..tako nesto...

stop ti rece..zuta stampa.
Pa jbg
Ljudi su ljudi
Mislite da medju bolesnim ljudima nema manje dobrih, ovakvih i onakvih. Da se razvoljevaju po difoltu samo duse od ljudi.
Nije na nama da ikome sudimo kakav je covek. Da je do toga mi ne bi polovinu verovatno nikada ni lecili. Ali mi nismo u ulozi sudija nego smo tu da lecimo

Sta ocekujete?
Kada neko dobije bubreg npr?
Sta je duzan da radi?
Znaci prvo ne radi se uopste o vama i tome da li ce taj neko sutra biti zahvalan. Ne radite te stvari zbog toga
Radite iz nekih ubedje ja i uverenja i zato sto zelite da pomognete.
Pa duzan je bar da ne blati donora i da mu ne komplikuje zivot.A cim dospije do zute stampe,onda je to upravo to.
Mojoj pokojnoj babi je u osamdeset i nekoj konstatovano da nema bubrega.Dvadesetak godina prije je imala operaciju kicme.Ostala je sumnja da joj nije "usput"izvadjen i bubreg.Naravno,dokazati se ne moze.
Takodje njen sin je sa dvadeset godina poginuo u JNA,iako je bio krupan i visok,sanduk u kome je bio je bio lagan.To i jos neke okolnosti su pobudjivale sumnju na kradju organa.
Sledeci slucaj koji sam cula,tetka od moje prijateljice,operisana u Svajcarskoj,nesto bezazleno...da bi se na kraju ispostavilo da joj je uzeto nesto iz kicmene mozdine,dobila je cak i odstetu od drzave,ali ostala trajni invalid.
Znaci,zloupotreba ima,naivno je misliti da nema,sto naravno ne umanjuje humanost donora.
I ne znam zasto mislis da ako neko nije medicinski radnik,ne zna nista o tome.

Sto se tice doniranja organa, apsolutno ga podrzavam.
Sama sam deo te price i cesto radim sa pacijentima koji su potencijalni donori, cesto budem prisutna kada se trazi pristanak od porodice.
Poslednji put sam iskreno ostala ganuta kada su jedna majka i njeni sinovi iskreno i cistog srca odlucili da njihov suprug i otac bude donor, njihovi pogledi, njihovi razgovori, ljubav koja se osetila izmedju njih cak i u jednom takvim trenutku bola je bila neverovatna.
Razmisljala sam o njima dugo
Ti ne znas pricu one zene ciji je muz donirao spermu pred smrt, a drzava njegovoj udovici zabranila da istu koristi :lol:

Kakva nam je drzava takva ce biti i ta delatnost. Da je na celu drzave neki Gdin kao Djilas napr, verovao bi da ce se protokol podrzavati i da nece biti muljanja sa organima jer znam kakav je bio kao Gradonacelnik.

Sa ovima danas? Organi? Pa ti mutni likovi danas prodaju majku i oca zarad benefita sto rece Petar Bozovic u onom filmu, a nece nesto drugo mnogo osetljivije i tananije sto, zanimljivo donosi neverovatan profit. Posao bolji nego droga. Imas ga na svakom cosku.Mozes da smuvas da proglasis zivog mrtvim i iskasapis ga jer ruka ruku mije kod lekara.

Konacno profesija gde su bili pojedinci koji su majkama tek rodjene bebe prodavali a njima govorili da im je dete umrlo na porodaju je sve samo ne za Hipokrata. A videli smo za vreme korone sta su ti lupetali na sekundnoj bazi i samo i jedino zbog novca ili polozaja, a nekad i kombinacija ta dva.

Poslednja izmena:
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back