- Poruka
- 12.385
Sa jutuba
Kad odem na posao veceras napisacu
Kad odem na posao veceras napisacu
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Ja nemam života da se ubadam tim iglama, videću da dolaze kući jer imam pravo na to i da mi vade krv I sve što treba nego sam uvek prolazila od toga šta ima veze taman malo da prošetam.A ako moras da ih primas nek bar u pocetku dolaze, da te obuce, ako bas ne mogu da dolaze stalno
Koliko god da je lako, nije svakome lako, ne snalaze se svi isto
Naravno. Ili da daje neko od ukućana, kao recimo ja što dajem sveki. Ona ne vidi ni da navije broj jedinica, a ni da se bocne.naravno njoj se nije isplatilo da ide stalno da joj neko drugi daje, a mislim da u slucaju insulina svaki korisnik mora da nauci sam da daje insulin.
Afro, ne piju se tablete u situaciji postojanja tromba. Tek kasnije, posle injekcija, u fazi održavanja.Da kažu da i o jeste to ta vrsta igala, ali nije to tako jednostavno kako god tako izgledalo. Jel ti nije problem da saznaš koje su to tablete, bas bih ti bila zahvalna. Inače ni oce inekcije nisu jeftine, po danu su 1440,00.
Пију се таблете и веома су ефикасне: ривароксабан, апиксабан (оба блокирају фактор Ха коагулације) и дабигатран (инхибира тромбин). Годинама се користе, на пример, у свим фазама периоперативне медицине, нарочито у елективним заменама кука и колена где има "пуно" крви. Ривароксабан и апиксабан, као и дабигатран се користе и у превенцији можданог удара код атријалне фибрилације, тромбозе дубоких вена и плућне емболије. Што се тиче инјекција фраксипарина и еноксапарина дешавало се да пацијенти умру од можданог удара неколико недеља по операцији замене кука, иако су чак и после операције од стране теренске службе редовно добијали терапију.Afro, ne piju se tablete u situaciji postojanja tromba. Tek kasnije, posle injekcija, u fazi održavanja.
I te fraksiparinske su zaista smešne.
Ne oseća se ubod.
Pa da očigledno zavisi kako te ki ubode. Imam hematom na mestima gde me je juče ubila ona sestra iz Urgentnog jer je bila besna što je nisam poslušala da čekam jutro pa da mi daju u DZ nego sam išla da kupim a skupe su. To nikad do sad nisam doživela. Onda je htela da mi da u rame, a ja nisam dala jer me ramena bole od onoliki Zarzia, nego sam insistirao da mi da u stomak. Čelu noć i celi dan me bole ta dva uboda, a oni od jutros i od večeras ne.Afro, ne piju se tablete u situaciji postojanja tromba. Tek kasnije, posle injekcija, u fazi održavanja.
Ne oseća se ubod.
Govoriš o prevenciji, a ja o terapiji tromba koji postoji.Пију се таблете и веома су ефикасне: ривароксабан, апиксабан (оба блокирају фактор Ха коагулације) и дабигатран (инхибира тромбин). Годинама се користе, на пример, у свим фазама периоперативне медицине, нарочито у елективним заменама кука и колена где има "пуно" крви. Ривароксабан и апиксабан, као и дабигатран се користе и у превенцији можданог удара код атријалне фибрилације, тромбозе дубоких вена и плућне емболије. Што се тиче инјекција фраксипарина и еноксапарина дешавало се да пацијенти умру од можданог удара неколико недеља по операцији замене кука, иако су чак и после операције од стране теренске службе редовно добијали терапију.
Masno tkivo je prokrvljeno prilično tako da nije retkost da se ubode krvni sud. Napravi se hematom i to onda boli. Ne sam ubod.Pa da očigledno zavisi kako te ki ubode. Imam hematom na mestima gde me je juče ubila ona sestra iz Urgentnog jer je bila besna što je nisam poslušala da čekam jutro pa da mi daju u DZ nego sam išla da kupim a skupe su. To nikad do sad nisam doživela. Onda je htela da mi da u rame, a ja nisam dala jer me ramena bole od onoliki Zarzia, nego sam insistirao da mi da u stomak. Čelu noć i celi dan me bole ta dva uboda, a oni od jutros i od večeras ne.
Nista ja neću na svoju ruku, videćemo šta će dr sutra reci posle tog kolor diplera.
Dr je rekao da mi to daje prevencije radi dok se konačno ne utvrdi da li je ili nije tromb, on samo sumnja. Zato mi je dao Fraxiparin. U zivotu sam imala 3x upalu komplet vena na obe noge nikad ovo nisam dobila do sad u zivotu. Tad je bila mirovanje sa nogama na jastuku, obloge od razblazenog alkohola i aspirin 100. Tako 21 dan i to je to. Tad me je lečio nas najbolji ikada vaskularni stručnjak dr Dekleva.Govoriš o prevenciji, a ja o terapiji tromba koji postoji.
Kad tromb već postoji, mora da se izvrši njegovo razlaganje (liza). Fraksiparin/kleksan/fragmin se koristi u tom smislu.
Lizu tromba neće adekvatno raditi tableta. Tj. kod nekog i hoće ali nećemo da razikujemo.
Pa to ti kažem ubila me je kao mačem a ne onom iglicom, od sinoć je hematom i boli.Masno tkivo je prokrvljeno prilično tako da nije retkost da se ubode krvni sud. Napravi se hematom i to onda boli. Ne sam ubod.
Da se ne rizikuje jer brže deluju.Dr je rekao da mi to daje prevencije radi dok se konačno ne utvrdi da li je ili nije tromb, on samo sumnja. Zato mi je dao Fraxiparin. U zivotu sam imala 3x upalu komplet vena na obe noge nikad ovo nisam dobila do sad u zivotu. Tad je bila mirovanje sa nogama na jastuku, obloge od razblazenog alkohola i aspirin 100. Tako 21 dan i to je to. Tad me je lečio nas najbolji ikada vaskularni stručnjak dr Dekleva.
Moguće. Prvi put je to bilo kad sam imala 17 godina, tada je prvo put bila vrućina preko 35 stepeni u Beogradu i ja od te vreline na asfaltu dobih upalu vena.Da se ne rizikuje jer brže deluju.
Tad nije bilo ovih terapija.
Pretvorismo temu u pitaj dr, medjutim nametnu se sad i moj problemMasno tkivo je prokrvljeno prilično tako da nije retkost da se ubode krvni sud. Napravi se hematom i to onda boli. Ne sam ubod.
Пију се таблете и веома су ефикасне: ривароксабан, апиксабан (оба блокирају фактор Ха коагулације) и дабигатран (инхибира тромбин). Годинама се користе, на пример, у свим фазама периоперативне медицине, нарочито у елективним заменама кука и колена где има "пуно" крви. Ривароксабан и апиксабан, као и дабигатран се користе и у превенцији можданог удара код атријалне фибрилације, тромбозе дубоких вена и плућне емболије. Што се тиче инјекција фраксипарина и еноксипарина дешавало се да пацијенти умру од можданог удара неколико недеља по операцији замене кука, иако су чак и после операције од стране теренске службе редовно добијали терапијуAfro, ne piju se tablete u situaciji postojanja tromba. Tek kasnije, posle injekcija, u fazi održavanja.
Ne oseća se ubod.
Нисам писао само о превенцији тромбоемолије у ортопедској хирургији или СПАФ-а, већ и у лечењу дубоке венске тромбозе као и плућне емболије, где се поменути лекови користе већ 15 година (апиксабан мање, око 10 година јер је најновији). Друга је ствар што се наши клиничари држе "старе" школе нискомолекуларних хепарина.Govoriš o prevenciji, a ja o terapiji tromba koji postoji.
Kad tromb već postoji, mora da se izvrši njegovo razlaganje (liza). Fraksiparin/kleksan/fragmin se koristi u tom smislu.
Lizu tromba neće adekvatno raditi tableta. Tj. kod nekog i hoće ali nećemo da razikujemo.
Ne znam kako se ugrađuje port. Da je bilo koja druga klasična operacija, sa antikoagulantnom terapijom mora da se stane bar dva dana pre.Sofka, kako će sad ovi na IROS-U da mi ugrade PORT pored ovako razredjene krvi? Nemoj da mi se smeješ ja se ništa tu ne razumem.
Ne drže se samo naši te škole.Пију се таблете и веома су ефикасне: ривароксабан, апиксабан (оба блокирају фактор Ха коагулације) и дабигатран (инхибира тромбин). Годинама се користе, на пример, у свим фазама периоперативне медицине, нарочито у елективним заменама кука и колена где има "пуно" крви. Ривароксабан и апиксабан, као и дабигатран се користе и у превенцији можданог удара код атријалне фибрилације, тромбозе дубоких вена и плућне емболије. Што се тиче инјекција фраксипарина и еноксипарина дешавало се да пацијенти умру од можданог удара неколико недеља по операцији замене кука, иако су чак и после операције од стране теренске службе редовно добијали терапију
Нисам писао само о превенцији тромбоемолије у ортопедској хирургији или СПАФ-а, већ и у лечењу дубоке венске тромбозе као и плућне емболије, где се поменути лекови користе већ 15 година (апиксабан мање, око 10 година јер је најновији). Друга је ствар што се наши клиничари држе "старе" школе нискомолекуларних хепарина.
Pogođen neki ogranak senzitivnog nerva.Pretvorismo temu u pitaj dr, medjutim nametnu se sad i moj problem
Sredinom januara primih inj gentamicina, skroz bocno, malte ne ispod kuka
Nenormalna zarenja sam imala jace od mj dana u tom dijelu
Sad me cesto tu tako specificno zaboli, krene zarenje iz dubine nekako i traje po par sekundi, intenzivan bol
I da, cijelo to podrucije je od januara utrnulo i bolno da dodir
Sta bi se moglo desavati?
To se ugrađuje ispod ramena sa desne ili leve strane, neka cevčice se ubacuje u neku suplju venu srca radi se u lokalnoj anesteziji.Ne znam kako se ugrađuje port. Da je bilo koja druga klasična operacija, sa antikoagulantnom terapijom mora da se stane bar dva dana pre.
Liči mi na odlaganje, dok se ne reši problem s trombozom, ako je ima.