Šta trenutno radiš? 17

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Moj dvogodišnjak kad mu se radi ono što kažem, ali ipak mora malo da kontrira.
- Dođi da promijenimo pelenu! - Ali nećemo čarape!
- Idemo prati zubiće. - Ali nećemo okice!
- Idemo na kupanjac! - Ali nećemo jezik!
Advokat mali:lol:
Moj bas slabo prica. Ima neki svoj jezik koji jedino ja razumijem i sad i ja ignorisem, kako bi poceo da se izrazava.

Advokat mali:lol:
Moj bas slabo prica. Ima neki svoj jezik koji jedino ja razumijem i sad i ja ignorisem, kako bi poceo da se izrazava.
Čula sam da tako često bude s mlađom djecom, starija ih razumiju i oni prevode za njih, pa sporije progovore. Iako sam ja očekivala obrnuto, da mlađi imaju starije za primjer i da prije propričaju.
Nego, tvoj je, čini mi se, mlađi, tako da ima još vremena.

Moj dvogodišnjak kad mu se radi ono što kažem, ali ipak mora malo da kontrira.
- Dođi da promijenimo pelenu! - Ali nećemo čarape!
- Idemo prati zubiće. - Ali nećemo okice!
- Idemo na kupanjac! - Ali nećemo jezik!
Sad za vikend bila malena, i spremamo se da idemo na rodjendan, ajde reko kupanjac, guza da bude cista i da blista!
Aaa nee, veli ona, juce sam se kupala, pa necu i danas! 🙄
Ne vazi se juce, moras i danas, guza mora i danas da blista!
A neee, dosta mi je od juce, ma ne moram barem 4 dana da se kupam! 🙄
I sad ja posto znam za taj jadac da je svaki put borba sa kupanjem, a dobijam cesto iz dm one njihive kupkice, koje ja licno ne podnosim jer imaju one ogavne arome, te na kolacice, te kokosi, te karamele, kurcioalci... Onda ja to lepo cuvam u steku, znam ko ce da otkine na te kicaste mirise :zloca:
Izvucem kupku sa mirisom kolaca i kazem vidi sta sam ti uzela da mirises na kolacice, jaoo kako divno miriseee
Daj da vidim, jaooo sto je lepoooo
Oces da se okupas njome pa da sva mirises kao kolacic mljac mljac
Ajdeeee 😍

(:zloca: muhahah)

Čula sam da tako često bude s mlađom djecom, starija ih razumiju i oni prevode za njih, pa sporije progovore. Iako sam ja očekivala obrnuto, da mlađi imaju starije za primjer i da prije propričaju.
Nego, tvoj je, čini mi se, mlađi, tako da ima još vremena.
Moje iskustvo je da mali uvijek brze sve savladaju, kao sto im i skola ide sa manje stresa na pocetku.

Muči me pitanje...
Kakvi ljudi kuvaju i jedu u prostoriji gde su pločice ovakve
IMG_20221004_155743.jpg
IMG_20221004_155735.jpg

Moje iskustvo je da mali uvijek brze sve savladaju, kao sto im i skola ide sa manje stresa na pocetku.
Nadam se onda da će i kod nas tako da bude. Stariji kad je bio u uzrastu u kojem je mlađi već je pravio zvukove ba ba ba, ga ga ga i sl. Mlađi samo neke uzvike, ali nema glasova da su razumljivi. Znam da su svi različiti i ne bi trebalo upoređivati, ali nekad ne izdržim. Nije bitno ako i kasnije propriča, samo da propriča, to mi je i za starijeg bila najveća briga na svim procjenama razvoja.

Međutim, sad vidim da stariji u stvari mnogo više priča nego njegovi vršnjaci, on se odmah prebaci na određeni jezik u zavisnosti s kim priča, raspravlja se, objašnjava, prepričava... Imamo među prijateljima dvije djevojčice, jedna je mjesec dana starija od njega, druga 4 mjeseca starija i jednog dječaka koji je 4 mjeseca mlađi od njega. Ove dvije djevojčice pričaju, ali baš malo, poneka riječ, pogotovo ova što je samo mjesec starija. Dječak sutra puni dvije godine i ne priča uopšte, još nije rekao ni jednu riječ, priča nešto, ali oni ne razumiju. Imao je procjenu razvoja prošle sedmice i rekli su da ako za par mjeseci ne bude pričao da će onda morati na terapije. Njegova mama radi u vrtiću i ona mi je rekla da i djeca koja pričaju ne pričaju kao moj. Bojim se onda da ćemo mi od mlađeg očekivati da bude kao i stariji što se priče tiče, a da to nije realno.

Nadam se onda da će i kod nas tako da bude. Stariji kad je bio u uzrastu u kojem je mlađi već je pravio zvukove ba ba ba, ga ga ga i sl. Mlađi samo neke uzvike, ali nema glasova da su razumljivi. Znam da su svi različiti i ne bi trebalo upoređivati, ali nekad ne izdržim. Nije bitno ako i kasnije propriča, samo da propriča, to mi je i za starijeg bila najveća briga na svim procjenama razvoja.

Međutim, sad vidim da stariji u stvari mnogo više priča nego njegovi vršnjaci, on se odmah prebaci na određeni jezik u zavisnosti s kim priča, raspravlja se, objašnjava, prepričava... Imamo među prijateljima dvije djevojčice, jedna je mjesec dana starija od njega, druga 4 mjeseca starija i jednog dječaka koji je 4 mjeseca mlađi od njega. Ove dvije djevojčice pričaju, ali baš malo, poneka riječ, pogotovo ova što je samo mjesec starija. Dječak sutra puni dvije godine i ne priča uopšte, još nije rekao ni jednu riječ, priča nešto, ali oni ne razumiju. Imao je procjenu razvoja prošle sedmice i rekli su da ako za par mjeseci ne bude pričao da će onda morati na terapije. Njegova mama radi u vrtiću i ona mi je rekla da i djeca koja pričaju ne pričaju kao moj. Bojim se onda da ćemo mi od mlađeg očekivati da bude kao i stariji što se priče tiče, a da to nije realno.
Kad je sestrina mala bila uzrasta mog malisana, tek napunili dvije, ona je recitovala pjesmice.
Sjecam se da si bas davno pisala njegove prituzbe na suncano vrijeme, sto je vrlo slozena konstrukcija za taj uzrast.
Meni je zanimljivo koliko se kod njih vec sad vidi karakter. Ovaj moj je izgleda izraziti introvert. I ako bude pismen, def nece biti drustvenjak. Imali su procjene logopeda, i njega je ocijenila da je vrlo tihog, sve razumije ali nista ne imenuje ni onomatopejom sto je mene zaprepastilo jer kod kuce to radi, stalno brblja nesto svoje, komunicira sa nama, kad smo vani zna svaka zivotinja kako se oglasava i onda shvatim da on u drustvu cuti:/

To su slike nakon izlaska podstanara, o ostalim delovima stana ne bi, trenutno pokušavam da rešim kuhinju.
Sve te razumem. Ja sam iza podstanari morala da menjam sve sem parketa i pločica. Komplet stan je bio kao da su svakodnevno lozili logoru vatru. A nameštaj i tehnika razdaljini, tako da veruj neoribane plocice su najmanji problem. Jedan Axel će to rešiti, ako nemate veće štete i neplaćenih računa, pevaj, super ste prošli.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back