Šta trenutno radiš? 16

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
to i radim, ali mi krivo sto moramo biti takvi :(

Mi smo stoka od naroda, gde god bili ja sam to uvek tvrdila. Ima nas radnih i vrednih, ali nekako kada uspemo u nečemu ponašamo se kao da će neko to da nam ukrade. Možda to vuče i korene iz našeg kolektivnog nesvesnog, svi mogući i nemogući ratovi su pretutnjali preko nas. Kao nacija smo nepoverljivi i čim neko nov dodje (makar to bio i neko sa naših prostora) odmah se pitamo u čemu je kvaka.
Sa druge stane itekako smo spremni da pomognemo i možemo da budemo složni ako imamo zajedničkog "neprijatelja".
Tu delim Bambino mišljenje, nisu oni loši, nego će im trebati vremena da te prihvate.
A za tu nemicu me ne čudi, ja sam sa njima najbolja iskustva imala kada mi je neka pomoć bila potrebna. I sa slovencima iako važe za gmazove veće od nas.

Mi smo stoka od naroda, gde god bili ja sam to uvek tvrdila. Ima nas radnih i vrednih, ali nekako kada uspemo u nečemu ponašamo se kao da će neko to da nam ukrade. Možda to vuče i korene iz našeg kolektivnog nesvesnog, svi mogući i nemogući ratovi su pretutnjali preko nas. Kao nacija smo nepoverljivi i čim neko nov dodje (makar to bio i neko sa naših prostora) odmah se pitamo u čemu je kvaka.
Sa druge stane itekako smo spremni da pomognemo i možemo da budemo složni ako imamo zajedničkog "neprijatelja".
Tu delim Bambino mišljenje, nisu oni loši, nego će im trebati vremena da te prihvate.
A za tu nemicu me ne čudi, ja sam sa njima najbolja iskustva imala kada mi je neka pomoć bila potrebna. I sa slovencima iako važe za gmazove veće od nas.
Kad kreneš samo od jezika, svaki austijanac te ispravi, dobronamjerno, naš samo čeka da se naruga, kao da je sam Gete. Čudni smo, malo je čudnijih od nas.

Meni je samo krivo sto smo takvi. Kao što sam rekla, meni pomoć ne treba, nisam o tome ni pisala, I nadam se da mi nece trebati pa da ih testiram kakvi su ljudi zapravo. Nego, vidim kako se ponašaju recimo Španci i Italijani prema svojima, pa onda lepo shvatim kakvi smo mi. Daleko od toga da sam ja neki autosovinista, od takvih se jezim :sad2: Ja uvek u svuda promovišem Srbiju i ne volim da pričam loše o nama bilo gde. Ovo samo vama kažem, jedna mala opservacija novopečenog gastosa :malav:

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back