Šta trenutno radiš? 16

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
brisel?
budimpesta?
jel na b?

😆
Ovo je Brisel :p
1637491265443.jpeg

I ti zivis u zemlji u kojoj nisi rodjena, samo ne nosis maramu, pa se prolaznici ne zgrazavaju.
Ne zgražavam se ja ni ljudi, ni marama, samo činjenice da ćemo i mi jednom živeti u takvom društvu, jer oni nisu spremni na asimilaciju. Volim način života na koji sam navikla, u kojem sam odrasla i koji bih želela da ostavimo sledećim generacijama u nasleđe. Ni ti ne bi poslala ćerku npr. u Avganistan, kao ni ja moju, ne bi ti se dopalo kako bi je tamo tretirali, ne razumem šta se čudiš kad kažem da je bolje da sačuvamo život na koji smo navikli.

Ne zgražavam se ja ni ljudi, ni marama, samo činjenice da ćemo i mi jednom živeti u takvom društvu, jer oni nisu spremni na asimilaciju. Volim način života na koji sam navikla, u kojem sam odrasla i koji bih želela da ostavimo sledećim generacijama u nasleđe. Ni ti ne bi poslala ćerku npr. u Avganistan, kao ni ja moju, ne bi ti se dopalo kako bi je tamo tretirali, ne razumem šta se čudiš kad kažem da je bolje da sačuvamo život na koji smo navikli.
a mozda nas kinezi sve koloniziraju i cao
a mozda slete vanzemljaci
svakako je ovo briga vas iz prvog svijeta i njegovih satelita
mi u medjuzemlju smo jos uvijek zauzeti migriranjem..takoreci migranti 😆

inace, svakog jutra na putu do posla prodjem pored tri gradilista na kojima rade (cujes arapski) i to ljudi
nikad nisam vidjela da se ponasaju agresivno prema bilo kome
u hostelu u blizini ih ima dosta smjestenih, sa i bez porodica
srecemo ih po ulici, u ducanima, na djecije igraliste dovode svoju djecu...ponasaju se kao i mi, ljudi ko ljudi...pobjegli od rata i kaosa koji rat nosi, zele sto i svako od nas zeli; da zive i rade

inace, svakog jutra na putu do posla prodjem pored tri gradilista na kojima rade (cujes arapski) i to ljudi
srecemo ih po ulici, u ducanima, na djecije igraliste dovode svoju djecu...ponasaju se kao i mi, ljudi ko ljudi...pobjegli od rata i kaosa koji rat nosi, zele sto i svako od nas zeli; da zive i rade
Tako je dok ih je malo, prošetaj nekom od no go zona u evropskim gradovima. Problem nastaje kad su u većini.

Naravno.
Zamisli kada bih ja pocela da prenosim vesti iz Austrije u kojima su Srbi pocinitelji kriminalnih radnji.
Ne mogu Arapi, svi zajedno, plus Iranci, ni da dobace do nasih...“uspeha“.
I opet to nista ne znaci za Srbe kao narod.

Nemam nameru da te ubeđujem, ni da dalje raspravljam. Prve ste potegle ovu temu. Kao što vidimo, i dalje nam se mišljenja razlikuju. NIšta novo.
.... :)

Ne moze sa njom da se razgovara normalno. Uzas koliko je u stanju da izvrce i potura i da se pravi da je u postovima procitala nesto sto uopste ne pise, pa kao onda pita o tome.

Uglavnom, isla sam u prirodu.
Dani su bas kratki i sunce brzo zadje.
Ne smeta. Volim ja i noc.

7DEF6972-198F-46D6-BD14-702357D5F3CB.jpeg

279ECF81-6BA5-4FD8-87F5-29D0FA27AAB1.jpeg

Pa baš i nisi sasvim u pravu.
Pitaj ljude npr.u okolini Bihaća kako se provode sa migrantima.
Malo je simptomatično i od kud da baš kod nas i u Evropu bježe od rata,kad ima mnogo bližih i bogatijih država,otkud da bježe baš sad kad ratovi tamo traju decenijama i otkud da bježe u velikoj većini samo vojno sposobni muškarci?
Ima tu još pitanja bez odgovora,ali nije tema,pa da ne širim.
Inače,uvijek više vjerujem stanju na terenu i ljudima koji svjedoče događaje nego nekom lažnom "bratstvu i jedinstvu" sa tv-a.
Takođe ne stoji ni paralela sa našim izbjeglicama,jer naši nisu baš mogli ni gdje su htjeli,ni bez dokumenata.
Mislim,možemo se mi praviti mutavi, ali dolazak mnogo ljudi iz druge kulture, koji pri tom ne žele da prihvate ništa od kulture i običaja domaćina,nije baš povoljna stvar za domaćina.
I mislim da je Em u pravu po tom pitanju.

• Podržavam
Reactions: Em.
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back