Šta trenutno radiš? 16

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Pa baš i nisi sasvim u pravu.
Pitaj ljude npr.u okolini Bihaća kako se provode sa migrantima.
Malo je simptomatično i od kud da baš kod nas i u Evropu bježe od rata,kad ima mnogo bližih i bogatijih država,otkud da bježe baš sad kad ratovi tamo traju decenijama i otkud da bježe u velikoj većini samo vojno sposobni muškarci?
Ima tu još pitanja bez odgovora,ali nije tema,pa da ne širim.
Inače,uvijek više vjerujem stanju na terenu i ljudima koji svjedoče događaje nego nekom lažnom "bratstvu i jedinstvu" sa tv-a.
Takođe ne stoji ni paralela sa našim izbjeglicama,jer naši nisu baš mogli ni gdje su htjeli,ni bez dokumenata.
Mislim,možemo se mi praviti mutavi, ali dolazak mnogo ljudi iz druge kulture, koji pri tom ne žele da prihvate ništa od kulture i običaja domaćina,nije baš povoljna stvar za domaćina.
I mislim da je Em u pravu po tom pitanju.

jel zivis ti medju njima u okolici bihaca?
ja ne zivim, a ovi s kojima zivim vidim i kako se ponasaju
i vidim i citave porodice

I ja sam bila u prirodi.:heart:
20211121-141740.jpg
20211121-141456.jpg
20211121-141025.jpg

jel zivis ti medju njima u okolici bihaca?
ja ne zivim, a ovi s kojima zivim vidim i kako se ponasaju
i vidim i citave porodice
Ne živim,ali čujem stanje na terenu i nije baš pohvalno.
To kako se oni zaista ponašaju se i razlikuje od toga da li su u manjini ili u većini.
Nemam ništa protiv ljudi kao ljudi,medju njima sigurno ima i onih koji samo bježe od rata , ali mi se ne svidjaju ti ilegalni putevi ulaska i dolazak kod nas...koji i bez njih jedva živimo.
Neka idu kod onih koji su im te ratove i izazvali.

Ne živim,ali čujem stanje na terenu i nije baš pohvalno.
To kako se oni zaista ponašaju se i razlikuje od toga da li su u manjini ili u većini.
Nemam ništa protiv ljudi kao ljudi,medju njima sigurno ima i onih koji samo bježe od rata , ali mi se ne svidjaju ti ilegalni putevi ulaska i dolazak kod nas...koji i bez njih jedva živimo.
Neka idu kod onih koji su im te ratove i izazvali.

pa i idu upravo tamo
mi smo usputna stanica

Malo sam popricala sa njegovom ekipom sa snowboardinga i biciklizma i dali su mi par dobrih saveta.
Zezali su me da su GoPro i Insta shminkerske kamere za influensere i Instagram kraljice, ali ako se bas odlucim za GroPro da radije uzmem sesticu ili osmicu. Desetka ima losije ocene, a nema nista bitnije bolje od ove druge dve. Da li ce snimati na 20, 30 ili 40m ispod vode je nebitno, jer mu za to ni ne treba. Ne treba mu ni live prenos snimaka direktno na mreze, Insta and co. :D Nije on u tom fazonu. A razlika u ceni izmedju osmice i desetke nije toliko velika.
Inace, desetka je u Mediamarktu 449€. To je najpovoljnije sto sam ti nasla.
Preporucili su mi Garmin Virb Ultra 30. Ona je tu negde oko 390€.
Onda DJI Osmo kamere koje su sve dobre. Slicna je cena.
Za nesto manje novca, a dosta dobra kamera, Roland je ima i kune se u nju, je Akaso Brave6. Nasla sam je na Amazonu za 119€.

I rekli su mi da Rollei lose kamere. Dobra je za staticne snimke, ali ne i za u pokretu.
Lamax i GoXtreme su ok i mogu da se nadju za 60-80€.

Evo, mali info za one koje zanimaju ovakve stvari.
Svaka čast, :ok:
Hfala
(Ipak mislim da je GoPro die beste..no, vredi sve razmotriti)

Bila na kafi da iskoristim još danas, ko da zna kad će nas otključati.
Po pitanju stranaca, ovde je sinoć bio protest protiv zaključavanja, u prvom redu zavezali srpsku bosansku i hrvatsku zastavu. Da li nas sad austrijanci manje vole zbog toga? Kažu bilo 30.000 do 40.000 ljudi. I opet će nas sutra zaključati.

Nesto razmisljam, ovi likeri npr. Pelinkovac…nedje sam citao da jednom kad se otvore i popije se recimo 20% boce, to ne moze dugo da stoji tako, vec se ‘osteti’ zar ne? Za nekih 6 mjeseci kako mi se cini?

Opet je tu 28% alkohola pa mozda samo promijeni ukus ali ne postane stetan.

Elem, ovaj je otvoren prije vise od godine-dvije, ko zna koliko godina tacnije i nedostaje tih 20% iz boce, malo sam prosuo u sudoperu, taj gornji sloj koji je najvise bio u kontaktu sa vazduhom a ovo ostalo ce da se testira da li je osteceno.

Bila na kafi da iskoristim još danas, ko da zna kad će nas otključati.
Po pitanju stranaca, ovde je sinoć bio protest protiv zaključavanja, u prvom redu zavezali srpsku bosansku i hrvatsku zastavu. Da li nas sad austrijanci manje vole zbog toga? Kažu bilo 30.000 do 40.000 ljudi. I opet će nas sutra zaključati.
To je najveca greska, mislio sam da je nas narod mnogo miran kad ode nedje sa strane.

A sveukupno mirise na proteste sto znaci policija koja tuce ucesnike.

ne vidim skolu kao gubljenje vremena, al kontam
da je bolje ovako sad pa kasnije nastave normalno
nego da ih rotiraju, prebacuju na online itd

Škola kao obrazovna institucija ne postoji odavno, ajde da se ne lažemo. Kriterijumi nula, dovoljno je da paziš na času i da imaš trojku.
Zastareo proglram koji se i dalje svodi na bubanje, a ako i hoćeš nešto kreativno za to mora nastavnik sam da se potrudi i materijal da nabavi od svog novca. Onda ga svi gledaju kao da je pao sa marsa, "šta on tu izvodi" "šta se pravi" "šta se šlihta direkoru".
Iz moje neposredne okoline znam desetak vrlo kvalitetnih učiteljica koje su dale otkaz i rade kao privatni tutori ili po izdavačkim kućama.
I ja sam isto uradila. Na jednom detetu mesečno zaradim skoro celu platu koju sam imala kao pedagog u školi.

Škola kao obrazovna institucija ne postoji odavno, ajde da se ne lažemo. Kriterijumi nula, dovoljno je da paziš na času i da imaš trojku.
Zastareo proglram koji se i dalje svodi na bubanje, a ako i hoćeš nešto kreativno za to mora nastavnik sam da se potrudi i materijal da nabavi od svog novca. Onda ga svi gledaju kao da je pao sa marsa, "šta on tu izvodi" "šta se pravi" "šta se šlihta direkoru".
Iz moje neposredne okoline znam desetak vrlo kvalitetnih učiteljica koje su dale otkaz i rade kao privatni tutori ili po izdavačkim kućama.
I ja sam isto uradila. Na jednom detetu mesečno zaradim skoro celu platu koju sam imala kao pedagog u školi.
pa nista, ajd je ukinemo onda
pa cemo klince slati na standardizovane privatne casove umjesto da je reformiramo

mada, po meni skola i sluzi da da bazicno opismeni i nauci da pratis cas tj da sjedis mirno 45 min bez sa te skidaju s lustera
+ komponenta socijalizacije
sve osim toga je na tebi
pa ce neko samostalno citati i uciti nesto, a neko nece

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back