Šta trenutno radiš? 16

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Kad smo bili na rodosu sretali smo stariji par iz istocne srbije. Djeca im uplacuju svake godine ljetovanje i on uredno nosi stapove za pecanje. Razocarani rodosom su bili posto nisu pronasli zivi svijet. A godinu prije toga bili na Kritu. Neko elitnije mjesto na istocnoj obali. Dunavski pecaros je bio odusevljen. I neprestano je gundjao na rodos, poredeci ga sa kritom:lol:
Tako da to izgleda sve zavisi gdje se zatekla.

Ja sam bila dva puta na Kritu. Prvi put u Retimnu a drugi u Agios Nikolausu.
Razlika je tolika kao da su dva razlicita ostrva.
Retimno je moj favorit jer mi je tamo bilo lepse ali 12 dana nisam usla u vodu. Crvena zastavica.
Agios je divan, pun uvala, cistog I mirnog mora a zivot se vrti oko vulkanskog jezera dubine 70m koje okružuju restorani. Plaze su male, zelene, super za plivanje.

Prvi put sam obisla tipicno ali drugi put sam isla autobusom, lokalnim, sa dedama I babama koji se krste kada se pojavi crkva I obilazila sela, kanjone, grickale su mi ribice noge u moru sa libijske strane koje je tamnije, hladnije, zivlje.

Mene je odusevljavala operacija Merkur, pa sam htela da vidim bas iznutra kakvo je ostrvo. Kada je Hitler poslao padobrance istrcali su svi muskarci, I deca I starci, I toliko su srcano branili ostrvo da Hitler nikada vise nije izveo padobransku bitku. To je lepa prica, Krit je bio vazan zbog severa Afrike ali Englezi su se povukli u Aleksandriju i odatle komandovali. Kada je krenula operacija Merkur civili su se borili kao lavovi, dede sa stapovima, cak je jedan od njih stapom ubio treniranog nemackog padobranca. U selu Hora Sfakion zive muskarci koji nisu skinulI crninu od tada. Ja sam trazila to selo pa sam lutala I za mene je Krit svet u malom, Turci sa Mlecanima, Amerikanci sa njihovim putevima I bazom, hrana koju je zastitio UNESCO, kanjoni, reke uz legendu o Minotauru.
Rodos je lep ali nije pupak Sredozemlja. Svima je bilo vazno da drze Krit a narod Krita dostojanstven I prgav. Zato mi je drag.

Nije mi dao đavo mira pa sam presvukla posteljinu, izmakla krevet pa usisala, i kad sam već tu, ajde i ostatak stana. Podesila mašinu da uključim u neko doba kad budem ustajala. Ovo nije humano koliko je vruće.
Odoh pod tuš pa da gledam nešto dok i ako zadremam.

Nije mi dao đavo mira pa sam presvukla posteljinu, izmakla krevet pa usisala, i kad sam već tu, ajde i ostatak stana. Podesila mašinu da uključim u neko doba kad budem ustajala. Ovo nije humano koliko je vruće.
Odoh pod tuš pa da gledam nešto dok i ako zadremam.
Vidiš ovo, pa množiš sa 5, toliko je na primorju. I to sam ja još bio u ekosistemu sa što manje ljudi i betona.... Nači, ovo je banja u BG.

I da, za gore pomenuto, nije Krit toliko vetrovit, koliko je Rodos. A na Kritu imaš gde i da utekneš pošto nije mali.

Gledao ja, otvara se neki zenba tu, i sad cene, kakve bre teretane, nisam ja bezmozga, moja bašta moja teretana... slane sobe i ostalo, masaže, za te pare stvarno bi trebala maserka i hepi end da upriličii..,uopšte se ne snalazim za taj cenovnik...nacrtali ne ljuti se čoveče, pa sve jedno do drugog šta imaju...samo me bazen zanima... ako je iole dostupan posebno i odem na probno plivanje. Čini mi se ništa od toga, al raspitaću se...Bah..

Vidiš ovo, pa množiš sa 5, toliko je na primorju. I to sam ja još bio u ekosistemu sa što manje ljudi i betona.... Nači, ovo je banja u BG.

I da, za gore pomenuto, nije Krit toliko vetrovit, koliko je Rodos. A na Kritu imaš gde i da utekneš pošto nije mali.
Znam. Kaže ćerka od Pt do Bd ujutro kad vodi decu u vrtić stoji u koloni po pola sata minimum. Pricaju da je toliko naroda da im nije jasno gde sav taj narod spava. Tačno je toliko sveta kao nekad kad smo mi bili mladi i imali radnička odmarališta, i bili zadovoljni kad imamo jedno kupatilo na 4 sobe. Večeri provodili na plažama, pevali, šalili se i sve nam bilo lepo. Sad kako god neko nije zadovoljan, ili mu mali TV ili mu slaba klima, a mnogi ni takav nemaju kod kuće. Ludilu nikad kraja.

Nisam spavala, širila veš jutros u 5h, u 6 pravila mnogo lep smuti, oduševila sam se. Bilo bi lepo da zaspim malo bar, ali teško.

Znam. Kaže ćerka od Pt do Bd ujutro kad vodi decu u vrtić stoji u koloni po pola sata minimum. Pricaju da je toliko naroda da im nije jasno gde sav taj narod spava. Tačno je toliko sveta kao nekad kad smo mi bili mladi i imali radnička odmarališta, i bili zadovoljni kad imamo jedno kupatilo na 4 sobe. Večeri provodili na plažama, pevali, šalili se i sve nam bilo lepo. Sad kako god neko nije zadovoljan, ili mu mali TV ili mu slaba klima, a mnogi ni takav nemaju kod kuće. Ludilu nikad kraja.

Nisam spavala, širila veš jutros u 5h, u 6 pravila mnogo lep smuti, oduševila sam se. Bilo bi lepo da zaspim malo bar, ali teško.
Možeš li nešto za spavanje da popiješ par noći? Mučiš se tako baš.

Haha, kako da spustiš ramena u krevetu haha..otvoriš vilicu, ovo je sjajno:
smatra da može svakome pomoći da nakon šest nedelja vežbanja uplovljavate u san za manje od 120 minuta.

Pustim film i zaspim, mučim Se, na jedno oko gledam, ne vredi...ko beba hoooo-hrrrrkkkk...

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back