Šta trenutno radiš? 16

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Kod nas je za Uskrs običaj da se jaja sakrivaju u kući i oko kuće u dvorištu
Koliko znam tad se ne ide od kuće.

Za Božić je običaj da deca idu da korinđaju.
Tad se pevaju pesmice i skupljaju slatkiši.

Ovo sa halovinom postaje sve popularnije i popularnije.
Posebno među tinejdžerima.

Ono što meni izaziva revolt je kolika se pažnja poklanja halovinu i koliko se pojedini roditelji utrkuju ko će pomoći detetu za odabir što boljeg kostima.
Dok za korinđanje, bude onako ko preko...

Trudim se koliko god mogu da ispratim naše stare običaje i pravoslavne i katoličke jer takva mi obitelj.
Halovin u našoj porodici nije ni postojao.

Ni nzm odakle potiče ovolika velika popularnost prema halovinu, poslednjih 10ak godina.

Izvinte na malo dužem postu.

Zvala jutros Onkologiju zbog terapije. Rečeno mi je da ujutro odradim pcr test jer kažu postoji i neka produžena korona. Pojma nemam niko mi to do sada nije spominjao. Uglavnom oni će dobiti taj nalaz, a i ja, pa ćemo onda videti šta dalje.

Ili bolje rečeno zajebancije. Samo bzvz da mlatim na drugi kraj grada, a moraću još jednom kad isplaniraju terapiju, zbog ulaska u bolnicu. Luda kuća, ali šta ću.
Produzena Korona ili Long Covid se javlja u velikom broju slucajeva kod pac koji su prelezali i to u bilo kom obliku klinicke slike. Lakom, srednjem ili teskom. Karakteristeke su obicno glavobolja, bezvoljnost, slabost, bolovi u mišićima, kostima i zglobovima, malaksalost, tremor, nesanica, dijareja, gubitak apetita. Ide i do depresije.
A ima I organskih ostecenja. Napomenucu da svako ko je prelezao Covid u poslednjih godinu dana od cega god da umre pise se post Covid.

Produzena Korona ili Long Covid se javlja u velikom broju slucajeva kod pac koji su prelezali i to u bilo kom obliku klinicke slike. Lakom, srednjem ili teskom. Karakteristeke su obicno glavobolja, bezvoljnost, slabost, bolovi u mišićima, kostima i zglobovima, malaksalost, tremor, nesanica, dijareja, gubitak apetita. Ide i do depresije.
A ima I organskih ostecenja. Napomenucu da svako ko je prelezao Covid u poslednjih godinu dana od cega god da umre pise se post Covid.
Meni se spava pa sam mislila da je od korone, ali isto tako se spava i mojoj drugarici koja nije imala koronu. Nemam pojma rekli su mi da uradim test, uradiću, ne pravim pitanje. Jedina muka je što mi je daleko i moram rano da krenem.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back