Шта тренутно радиш? 15

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Mozda se nisam dobro izrazila...prvenstveno mislim na Njemacku,Austriju,Svajcarsku i Sloveniju.
Rim je,recimo,prljav katastrofa.
U ovim navedenim drzavama sam i bila izvan centra.Sve je savrseno cisto,svaki pedalj njive obradjen,svaka livada pokosena,smeca nigdje,dvorista uredjena.
A Grci su ko i mi.Realno,cistoca i urednost im je slicna kao i u Cg.
Jedino su sve plaze i more,zaista bile ciste.
Kaznama su postigli red. 50€ ti mogu pisati kaznu u At ako bacis nesto na ulicu. Po dzepu kad udare svi su pedantni.

u kom smislu?
oni su realno i najcistiji jer su puni radnjica.

jedino da se sredi bolje osvetljenje

У ком смислу. Јбт. У ком смислу.

У ТОМ СМИСЛУ што ту спавају клошари и тргују Цигани, рецимо. Камена облога степеница изваљена, врат да поломиш.
То ти је слика пролаза у Бранковој, ако ниси упознат.

У ком смислу. Јбт. У ком смислу.

У ТОМ СМИСЛУ што ту спавају клошари и тргују Цигани, рецимо. Камена облога степеница изваљена, врат да поломиш.
То ти је слика пролаза у Бранковој, ако ниси упознат.
Jao jeste tamo je horor na šta ono liči.

Тамо, у пролазу. Дугачка коса и шешир.
Vuletove čudne priče - Ulični svirač napisao pesmu o Gavrilu Principu!!! Neven  Kogović - Vinovnik - YouTube

Видела сам ја смећа и на западу, ихахај. Само треба заћи мало изван центра.

Ovdje obrnuto. Prije bebe smo živjeli u centru i u toku noći se nakupi smeća po centru, pa ujutro očiste. Po centru ima i beskućnika koji spavaju po ulici, skoro svi su ovisnici. Kraj gdje smo sad je miran u toku noći i nema smeća.

ne kapiras da time sto je skupila nista nece postici
ovi ce i dalje bacati ..ali ako ih opomene..tad vise nece.
Ovo je nase igraliste u ulici.
Koje vidim sa prozora.
Tu se igraju deca iz ulice najvise.
I cisto je, ponekad kad vetar dune nanese smeca.
Danas sam spazila masku, i krenula da cistim, pa sam naisla i na plasticne flase, i jos kojekakvo smece. Sitnice.
Ne mislim da neko ciljano baca. Vise ostave na klupi, zaborave, ispadne deci...

Kad sam ocistila igraliste pokupila sam i smece u celoj ulici. Kad mi vec usput...

Mi zivimo u maloj ulici, i nije tesko da nam bude lepo i cisto. Mm i komsije npr.pokose i deo koji pripada komunalcu kad zaraste a njih nema. Tako i za ciscenje snega itd...

Ja mislim da kod nas u ulici niko ne bi mrdnuo da ocisti ili pomete ni metar tudjeg dijela.
Isto sam jednom pomela ulicu ispred dvorista komsinice preko puta koja zivi u inostranstvu.
Ostale komsije to ne bi radile ni u ludilu.Osim ako im ne plati.
Često cistim i groblje u selu u kom mi je otac sahranjen.Bar nesto sto mogu.I uvijek se iznerviram kako narod napravi smetliste,iako ima kontejner.
A tu u blizini je i manastir.Suma kraj puta od groblja do manastira je puna smeca.
Ali nikom to ne smeta.Cudi me sto bar manastir ne uradi nesto po tom pitanju.Mada oko manastira je sve uredno i sredjeno,ne mogu reci.
Ali bar mogu dovesti djecu iz skole jedan dan da to ociste.
Ali ti narodu ne mozes izbiti iz glave da ne baca otpad po sumi ili potoku.Bar na selu imas gdje zapaliti,a dolaze i komunalci.

Ovo je nase igraliste u ulici.
Koje vidim sa prozora.
Tu se igraju deca iz ulice najvise.
I cisto je, ponekad kad vetar dune nanese smeca.
Danas sam spazila masku, i krenula da cistim, pa sam naisla i na plasticne flase, i jos kojekakvo smece. Sitnice.
Ne mislim da neko ciljano baca. Vise ostave na klupi, zaborave, ispadne deci...

Kad sam ocistila igraliste pokupila sam i smece u celoj ulici. Kad mi vec usput...

Mi zivimo u maloj ulici, i nije tesko da nam bude lepo i cisto. Mm i komsije npr.pokose i deo koji pripada komunalcu kad zaraste a njih nema. Tako i za ciscenje snega itd...
Trebalo bi da je tako svuda.Ako komunalci nece ili ne stizu,nece nikom ruke otpasti da malo pripomognu.
A primijetila sam kod nas da kad komunalci ujutro metu ulicu , njih trojica metu kvadratni metar.🙂
I svi se kao nesto guraju oko te male gomilice,a ovamo ladno preskoce gomilu smeca koje se vidi iz aviona.
Valjda im male plate,sta li.🙂

Kod mojih roditelja u ulazu cesto se desi da po godinu dve nemaju cistacicu. Nece prosto penzineri da placaju i onda moja majka sta ce, uzme i oriba celu zgradu.
Tata je pre par meseci na poklon dobio slike, po dve za svaki sprat, i stavio ih je.
On je dogovarao i kad su menjali ulazna vrata, za reklamu na zgradi. I nove sanducice.
Krecenje bude isto kad se angazuju.
Jos su im ostali stari mali prozori u hodniku zgrade da se ili srede ili zamene i to je to.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back