Шта тренутно радиш? 15

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Prevelik je obim strahota koji se u tom logoru desio, da bi moglo da stane u 2 sata filma
Mislim da je zato umetnicki nedoradjen, jer nije uspeo da izazove pravu reakciju kod gledaoca..ono nesto je ostalo da visi u vazduhu
Ukoliko neko nema predznanje o desavanjima, film ne moze da ga pogodi
Posle gledanja mislim da ovakav kakav je, zaista nije za kandidata za oskara
Gledala sam neki indijski ili pakistanski..iz tog okruzenja..kratkotrajni od svega 5 minuta I suze su mi isle
Ne znam ko stoji iza produkcije ovog filma, ali se bojim da je nastao zbog politike I da je narucen

Мали клинац, брат је тооолико сладак да немам речи. То детенце је најбољи глумац у филму.
Свиђа ми се онај део са вагоном у који улазе страдали. То му даје уметничку ноту.
Мада мислим да је требао бити свирепији. И ово је страшно, али млако наспрам стварног.

Мали клинац, брат је тооолико сладак да немам речи. То детенце је најбољи глумац у филму.
Свиђа ми се онај део са вагоном у који улазе страдали. То му даје уметничку ноту.
Мада мислим да је требао бити свирепији. И ово је страшно, али млако наспрам стварног.
Ovo moj muž celo veče ponavlja, on je oduševljen malim!
Meni je Dara odlična

Taj dio sa vagonom u koji ulaze mrtvi ima Nele Karajlić u svojoj knjizi "Solunska 28".

Prevelik je obim strahota koji se u tom logoru desio, da bi moglo da stane u 2 sata filma
Mislim da je zato umetnicki nedoradjen, jer nije uspeo da izazove pravu reakciju kod gledaoca..ono nesto je ostalo da visi u vazduhu
Ukoliko neko nema predznanje o desavanjima, film ne moze da ga pogodi
Posle gledanja mislim da ovakav kakav je, zaista nije za kandidata za oskara
Gledala sam neki indijski ili pakistanski..iz tog okruzenja..kratkotrajni od svega 5 minuta I suze su mi isle
Ne znam ko stoji iza produkcije ovog filma, ali se bojim da je nastao zbog politike I da je narucen
Film jeste naručen. Teško je strancima da iskomuniciraju sa filmom koji nema uvod, objašnjenje šta je prethodilo stravičnim zločinima. Zašto i kako je počela mržnja, malo istorijskog konteksta...može kroz flešove, trebalo je kako god, na početku filma..
I po ne znam koji put kažem da sa nestrpljenjem čekam film Lordana Zafranovića Deca Kozare koji heeeej, čitavih 20god pokušava da snimi.
E sad snima... A znamo Lordana (OKupacija u 26 slika, Pad Italije...)...to će.biti filmčina.

Čitam na više strana kako su skrivali Jasenovac, ali mi smo učili, gledali filmove, radili Jamu... Ne znam, mi smo i kući pričali o tome.
I moj deda je bio u logoru, nikad nikome nije pričao o tome, tek smo posle njegove smrti našli dnevnik, ispovesti i svedočenja.
Ali on je bio u Nemačkoj, posle i u Norveškoj, srećom.
U kući da...u školi slabo.Ja tek sad vidim koliko imam neznanje iz istorije,jer mi ništa nismo ni učili osim kongresa kpj koji su bili do detalja obradjivani u lekcijama.A skoro čitav npr.prvi svj.rat preskočen.
Jasenovac je bio pomenut,ali ne baš detaljno.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back