tara
Buduća legenda
- Poruka
- 35.576
kongresima su nas unisali ako se dobro secam

Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Svaki njegov film je tezak. Odjekne bas.Film jeste naručen. Teško je strancima da iskomuniciraju sa filmom koji nema uvod, objašnjenje šta je prethodilo stravičnim zločinima. Zašto i kako je počela mržnja, malo istorijskog konteksta...može kroz flešove, trebalo je kako god, na početku filma..
I po ne znam koji put kažem da sa nestrpljenjem čekam film Lordana Zafranovića Deca Kozare koji heeeej, čitavih 20god pokušava da snimi.
E sad snima... A znamo Lordana (OKupacija u 26 slika, Pad Italije...)...to će.biti filmčina.
Da,fali uvod,za one koji ne znaju.Fali,po mom misljenju i kraj,tj.opis onog što se desilo u cjelini.Film jeste naručen. Teško je strancima da iskomuniciraju sa filmom koji nema uvod, objašnjenje šta je prethodilo stravičnim zločinima. Zašto i kako je počela mržnja, malo istorijskog konteksta...može kroz flešove, trebalo je kako god, na početku filma..
I po ne znam koji put kažem da sa nestrpljenjem čekam film Lordana Zafranovića Deca Kozare koji heeeej, čitavih 20god pokušava da snimi.
E sad snima... A znamo Lordana (OKupacija u 26 slika, Pad Italije...)...to će.biti filmčina.
U kući da...u školi slabo.Ja tek sad vidim koliko imam neznanje iz istorije,jer mi ništa nismo ni učili osim kongresa kpj koji su bili do detalja obradjivani u lekcijama.A skoro čitav npr.prvi svj.rat preskočen.
Jasenovac je bio pomenut,ali ne baš detaljno.
Upravo tako.Prvi svjetski rat je bio ciljano malo obradjen. Od starije istorije je bilo najvaznije ko je kumu glavu odsjekao. Nista o velikim i znacajnim stvarima nije receno u nasim udzbenicima. Pisem za bosanske,ne znam kako je u Srbiji bilo.U kući da...u školi slabo.Ja tek sad vidim koliko imam neznanje iz istorije,jer mi ništa nismo ni učili osim kongresa kpj koji su bili do detalja obradjivani u lekcijama.A skoro čitav npr.prvi svj.rat preskočen.
Jasenovac je bio pomenut,ali ne baš detaljno.
Mi u Bosni nismo.Bila je jedna lekcija o Gavrilu Principu i to je to.Sjecam se da mi je to bila omiljena lekcija.Prvi svetski rat smo radili, posebno u gimnaziji, imali smo sjajnu profesorku istorije.
Uvijek se pazilo da se necija tanana osjecanja ne povrijede. Mislim da je tu uzrok za 90-te.Mi u Bosni nismo.Bila je jedna lekcija o Gavrilu Principu i to je to.Sjecam se da mi je to bila omiljena lekcija.
Ostalo kongresi i datumi,to sam mrzila.
Нас нису. А волела бих да јесу. Код нас је баш било површно све то у школи.Ne znam da li se nastavni program razlikovao toliko od republike do republike, deluje mi neverovatno, ali je možda moguće.
Pazi, mi smo obrađivali i temu racije '42., vodili su nas na Štrand i na kej, da obiđemo spomenik i položimo cveće. To je još učiteljica radila.
A živeli smo sa Mađarima, niko nas nije učio da ih mrzimo, ali smo učili da takav zločin ne sme nikad više da se ponovi.
Isto i za Jasenovac.
Ova deca sada, što povraćaju i pišaju po istom tom spomeniku, operisani od bilo kakve svesti i savesti... Ne znam..
Mi,recimo,nikad nismo ucili ni o kakvoj raciji,niti smo culi za madjarske zlocine.Ne znam da li se nastavni program razlikovao toliko od republike do republike, deluje mi neverovatno, ali je možda moguće.
Pazi, mi smo obrađivali i temu racije '42., vodili su nas na Štrand i na kej, da obiđemo spomenik i položimo cveće. To je još učiteljica radila.
A živeli smo sa Mađarima, niko nas nije učio da ih mrzimo, ali smo učili da takav zločin ne sme nikad više da se ponovi.
Isto i za Jasenovac.
Ova deca sada, što povraćaju i pišaju po istom tom spomeniku, operisani od bilo kakve svesti i savesti... Ne znam..
Jeste, al će on imatti najagroznije scene, Gaga je mala beba, samo kao finiš recimo, ne i okosnicu filma.Svaki njegov film je tezak. Odjekne bas.
Moja drugarica je nekad radila nekakve ankete po Vojvodini,i pricala je da u nekim mjestima Madjari nisu htjeli da govore srpski,iako su znali,pravili su se ludi.Нас нису. А волела бих да јесу. Код нас је баш било површно све то у школи.
Ишла сам у Соњу.
И ми смо имали за сваку годину и по једно мађарско одељење. И сећам се да никада нису ништа хтели са нама. А звали смо их. Ни екскурзије, ни матуру, ништа... Били су свет за себе.
Okupacija je najbrutalniji film koji sam gledala.Jeste, al će on imatti najagroznije scene, Gaga je mala beba, samo kao finiš recimo, ne i okosnicu filma.
Prvi svetski rat nije istoriografski pogodna za ceo srpski korpus..razumite, ili po novom pravopisu-razumejte...tkavo vreme bilo. To je Srbijanska tema, da odredimo kako možda nekome ne prija, al takoe. .....Ogromna bugarska zverstva po Srbiji su neobrađena tema, a oni u jednom trenutku dođoše do Valjeva.
O Jasenovcu, Staroj Gradiški i stratištima, stalno treba snimati filmove. I o Novosadskoj raciji treba film...
Mislim da je i sad tako, kad im se može.Moja drugarica je nekad radila nekakve ankete po Vojvodini,i pricala je da u nekim mjestima Madjari nisu htjeli da govore srpski,iako su znali,pravili su se ludi.
Нас нису. А волела бих да јесу. Код нас је баш било површно све то у школи.
Ишла сам у Соњу.
И ми смо имали за сваку годину и по једно мађарско одељење. И сећам се да никада нису ништа хтели са нама. А звали смо их. Ни екскурзије, ни матуру, ништа... Били су свет за себе.
Неће ни сада.Moja drugarica je nekad radila nekakve ankete po Vojvodini,i pricala je da u nekim mjestima Madjari nisu htjeli da govore srpski,iako su znali,pravili su se ludi.
Mislim da je i sad tako, kad im se može.
Evo pored mene leži Mađarica priča srpski lepo bez akcenta, a telefonom mađarski.
Ја на ту песму увек плачем.Ja sam u soku bila kad sam u Bg cula da pjevaju Tamo daleko, a moj djed je bio u zatvoru jer ga je neko prijavio da je to pjevao na nekoj slavi.
Неће ни сада.
Словаци су много питомији.
То видим и на послу, међу сарадницима. Мађари су другачији.

Austrougari,visa klasaНеће ни сада.
Словаци су много питомији.
То видим и на послу, међу сарадницима. Мађари су другачији.