Шта тренутно радиш? 15

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Film jeste naručen. Teško je strancima da iskomuniciraju sa filmom koji nema uvod, objašnjenje šta je prethodilo stravičnim zločinima. Zašto i kako je počela mržnja, malo istorijskog konteksta...može kroz flešove, trebalo je kako god, na početku filma..
I po ne znam koji put kažem da sa nestrpljenjem čekam film Lordana Zafranovića Deca Kozare koji heeeej, čitavih 20god pokušava da snimi.
E sad snima... A znamo Lordana (OKupacija u 26 slika, Pad Italije...)...to će.biti filmčina.
Svaki njegov film je tezak. Odjekne bas.

Film jeste naručen. Teško je strancima da iskomuniciraju sa filmom koji nema uvod, objašnjenje šta je prethodilo stravičnim zločinima. Zašto i kako je počela mržnja, malo istorijskog konteksta...može kroz flešove, trebalo je kako god, na početku filma..
I po ne znam koji put kažem da sa nestrpljenjem čekam film Lordana Zafranovića Deca Kozare koji heeeej, čitavih 20god pokušava da snimi.
E sad snima... A znamo Lordana (OKupacija u 26 slika, Pad Italije...)...to će.biti filmčina.
Da,fali uvod,za one koji ne znaju.Fali,po mom misljenju i kraj,tj.opis onog što se desilo u cjelini.
Ovaj film je samo djelić slagalice.
Trebao bi neki bas veliki umjetnik i majstor u svom poslu da obuhvati sve i na pravi nacin prikaze.
A i za njega,ne znam da li bi uspio.

U kući da...u školi slabo.Ja tek sad vidim koliko imam neznanje iz istorije,jer mi ništa nismo ni učili osim kongresa kpj koji su bili do detalja obradjivani u lekcijama.A skoro čitav npr.prvi svj.rat preskočen.
Jasenovac je bio pomenut,ali ne baš detaljno.

Ne znam da li se nastavni program razlikovao toliko od republike do republike, deluje mi neverovatno, ali je možda moguće.
Pazi, mi smo obrađivali i temu racije '42., vodili su nas na Štrand i na kej, da obiđemo spomenik i položimo cveće. To je još učiteljica radila.
A živeli smo sa Mađarima, niko nas nije učio da ih mrzimo, ali smo učili da takav zločin ne sme nikad više da se ponovi.
Isto i za Jasenovac.

Ova deca sada, što povraćaju i pišaju po istom tom spomeniku, operisani od bilo kakve svesti i savesti... Ne znam..

U kući da...u školi slabo.Ja tek sad vidim koliko imam neznanje iz istorije,jer mi ništa nismo ni učili osim kongresa kpj koji su bili do detalja obradjivani u lekcijama.A skoro čitav npr.prvi svj.rat preskočen.
Jasenovac je bio pomenut,ali ne baš detaljno.
Upravo tako.Prvi svjetski rat je bio ciljano malo obradjen. Od starije istorije je bilo najvaznije ko je kumu glavu odsjekao. Nista o velikim i znacajnim stvarima nije receno u nasim udzbenicima. Pisem za bosanske,ne znam kako je u Srbiji bilo.

Био је увод, али штуро написан.
Нису довољно ни утицај цркве и покрштавање деце приказали.
Мени је фалило да тако кажем наслађивање муком једних и страх, понос, пркос, вера (она је код Дариног оца најјача)... других. Има документараца где је реконструкцијом догађаја приближено више емоција него овим филмом.

Ne znam da li se nastavni program razlikovao toliko od republike do republike, deluje mi neverovatno, ali je možda moguće.
Pazi, mi smo obrađivali i temu racije '42., vodili su nas na Štrand i na kej, da obiđemo spomenik i položimo cveće. To je još učiteljica radila.
A živeli smo sa Mađarima, niko nas nije učio da ih mrzimo, ali smo učili da takav zločin ne sme nikad više da se ponovi.
Isto i za Jasenovac.

Ova deca sada, što povraćaju i pišaju po istom tom spomeniku, operisani od bilo kakve svesti i savesti... Ne znam..
Нас нису. А волела бих да јесу. Код нас је баш било површно све то у школи.
Ишла сам у Соњу.
И ми смо имали за сваку годину и по једно мађарско одељење. И сећам се да никада нису ништа хтели са нама. А звали смо их. Ни екскурзије, ни матуру, ништа... Били су свет за себе.

Isto i za Jasenovac.

Mi,recimo,nikad nismo ucili ni o kakvoj raciji,niti smo culi za madjarske zlocine.

Svaki njegov film je tezak. Odjekne bas.
Jeste, al će on imatti najagroznije scene, Gaga je mala beba, samo kao finiš recimo, ne i okosnicu filma.

Prvi svetski rat nije istoriografski pogodna za ceo srpski korpus..razumite, ili po novom pravopisu-razumejte...tkavo vreme bilo. To je Srbijanska tema, da odredimo kako možda nekome ne prija, al takoe. .....Ogromna bugarska zverstva po Srbiji su neobrađena tema, a oni u jednom trenutku dođoše do Valjeva.
O Jasenovcu, Staroj Gradiški i stratištima, stalno treba snimati filmove. I o Novosadskoj raciji treba film...

Ишла сам у Соњу.
И ми смо имали за сваку годину и по једно мађарско одељење. И сећам се да никада нису ништа хтели са нама. А звали смо их. Ни екскурзије, ни матуру, ништа... Били су свет за себе.
Moja drugarica je nekad radila nekakve ankete po Vojvodini,i pricala je da u nekim mjestima Madjari nisu htjeli da govore srpski,iako su znali,pravili su se ludi.

Jeste, al će on imatti najagroznije scene, Gaga je mala beba, samo kao finiš recimo, ne i okosnicu filma.

Prvi svetski rat nije istoriografski pogodna za ceo srpski korpus..razumite, ili po novom pravopisu-razumejte...tkavo vreme bilo. To je Srbijanska tema, da odredimo kako možda nekome ne prija, al takoe. .....Ogromna bugarska zverstva po Srbiji su neobrađena tema, a oni u jednom trenutku dođoše do Valjeva.
O Jasenovcu, Staroj Gradiški i stratištima, stalno treba snimati filmove. I o Novosadskoj raciji treba film...
Okupacija je najbrutalniji film koji sam gledala.

Ишла сам у Соњу.

Ja sam išla u Žarka <333

Moja drugarica je nekad radila nekakve ankete po Vojvodini,i pricala je da u nekim mjestima Madjari nisu htjeli da govore srpski,iako su znali,pravili su se ludi.
Неће ни сада.
Словаци су много питомији.
То видим и на послу, међу сарадницима. Мађари су другачији.

Mislim da je i sad tako, kad im se može.
Evo pored mene leži Mađarica priča srpski lepo bez akcenta, a telefonom mađarski.

Meni je logično da će telefonom pričati na mađarskom.
Normalno mi je da među sobom pričaju na mađarskom.
Nije normalno da ti pričaš sa jednim na srpskom, a onda dođe drugi, prekine vaš razgovor i uleti na mađarskom. Ali to nije do toga što je Mađar, već što je nekulturno govedo.

Ja sam u soku bila kad sam u Bg cula da pjevaju Tamo daleko, a moj djed je bio u zatvoru jer ga je neko prijavio da je to pjevao na nekoj slavi.
Ја на ту песму увек плачем.
Оно- тамо су животе дали заједно отац и син, садржи све емоције које могу да ме преплаве, грудни кош ми се удвостручи као да ће да пукне.

Неће ни сада.
Словаци су много питомији.
То видим и на послу, међу сарадницима. Мађари су другачији.

Malo sutra, samo nisi naletela na grupu, ešće volja čo :lol:
Moj bivši je u domu živeo sa četiri slovaka, do kraja smo i nas dvoje propričali :lol:

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back