Шта тренутно радиш? 15

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Stela, on je rodom iz Hercegovine, zar ne?
Uzimam da je moguće da ga vi bolje znate od nas.
Ne znam šta ga čini kriminalcem. Ako znaš nešto volela bih da napišeš, možda sam u zabludi, ne sporim.

Ja sam na njega obratila pažnju kada je podigao glas uoči proslave 800 godina SPC budući da smo tada dodelili Vucicu orden. Grigorije se javno bunio i Vucic je krenuo da ga uništi.
Iz tog razloga i govorim postulatima demokratije, o slobodi govora, da mogu da iznesem primedbu a da ne krenu na mene tabloidi i ostali Pretorijanci. Mi klizimo u otvorenu diktaturu.

Kakva bre žute strancice, o čemu govoris?
Demokratskiji u kontekstu Monteskjea, ako ćemo precizni da budemo. Pojam demokratije koji se odnosi na razdelu vlasti tako da niko nema prevlast i monopol kojim teroriše druge. Na to sam mislila.
Demokratija kao pojam je istorijski menjala svoj oblik, današnji oblik je svojstveniji kalvinistickom metodu. Osnova moderne demokratije, nama poznate je temeljan rad Monteskjea u periodu formiranja SAD-a i revolucija najpre u Francuskoj a potom i dalje u Evropi i on podrazumeva osnovna načela demokratije.
Prvo, podela vlasti.
Drugo, saradnja opozicije.

Demokratija nije DS, zaboga.

Хвала на опширној али непотребној едукацији.
Какве то везе има са избором Патријарха и његовом будућом улогом, то ни милиција не зна.

Stela, on je rodom iz Hercegovine, zar ne?
Uzimam da je moguće da ga vi bolje znate od nas.
Ne znam šta ga čini kriminalcem. Ako znaš nešto volela bih da napišeš, možda sam u zabludi, ne sporim.

Ne znam odakle je, ali kao što su već ostali naveli, kakav može da bude ako mu je Dodik najbolji prijatelj, samo to je dovoljno.
Nego, dizao je kredite za svoje privatne poslove, vinariju, poljoprivredu i sl., a zalagao crkvenu zemlju, pišu i da je dugove ostavio patrijaršiji da izmiri.
On je postavljao voditeljke po RTRS, glavni je bio za zapošljavanje preko veze u ministarstvima.

čemu ta etiketa? kakve veze ima moje verovanje sa napisanim? kritikujem činjenicu da popovi ne žive ono što propovedaju,
da su izgubili verodostojnost, da su željni vlasti i to više ni ne kriju....omašila si komentarom potpuno

Каква етикета. Ја као неверник не знам ама баш ништа о појединцима, они који су у тој материји ваљда знају боље.

За Порфирија знам једино да је моје годиште и да столује у Загребу.

То ваљда ви верници знате. За мене је СПЦ институција, појединци су ми мање битни.
obraćaš mi se sa unapred stvorenim mišljenjem da sam vernik što uopšte nije bitno, jer sam pisala uopšteno o popovima a ne pojedincima
Каква етикета. Ја као неверник не знам ама баш ништа о појединцима, они који су у тој материји ваљда знају боље.

За Порфирија знам једино да је моје годиште и да столује у Загребу.
vidiš ja ni toliko nisam znala do danas, nije me zanimalo, tako da znaš više od mene, a mišljenje o crkvi kao instituciji stvaram na osnovu iskustva jer svaka institucija želi nečim da vlada, kroz politiku, kroz religiju, šta god, a zarad profita jer profit je cilj... instituciju vode pojedinci i od njihovog ponašanja zavisi uspeh onoga za šta se zalažu, bilo u skupštini bilo za oltarom...od zadnjih uspeha puca kičma svima redom...džaba pisanja, odo gledam vampire, s njima bar znaš na čemu si

vidiš ja ni toliko nisam znala do danas, nije me zanimalo, tako da znaš više od mene, a mišljenje o crkvi kao instituciji stvaram na osnovu iskustva jer svaka institucija želi nečim da vlada, kroz politiku, kroz religiju, šta god, a zarad profita jer profit je cilj... instituciju vode pojedinci i od njihovog ponašanja zavisi uspeh onoga za šta se zalažu, bilo u skupštini bilo za oltarom...od zadnjih uspeha puca kičma svima redom...džaba pisanja, odo gledam vampire, s njima bar znaš na čemu si

Ок, ја СПЦ поштујем. Немам намеру да се упуштам у непотребне анализе.

1613686691810.png

Ne znam odakle je, ali kao što su već ostali naveli, kakav može da bude ako mu je Dodik najbolji prijatelj, samo to je dovoljno.
Nego, dizao je kredite za svoje privatne poslove, vinariju, poljoprivredu i sl., a zalagao crkvenu zemlju, pišu i da je dugove ostavio patrijaršiji da izmiri.
On je postavljao voditeljke po RTRS, glavni je bio za zapošljavanje preko veze u ministarstvima.

Jel to proverena informacija?

Pitam jer je on prošao kroz strašnu medijsku hajku, za mišljenje o stanju u društvu ga je osudio i Sinod što je sramota, SPC je oduvek davala mišljenje o stanju u narodu.
Snimali su mu preteće klipove što se prvi put dešava da se jednom vladiki preti na takav način. Puštali su najgroznije uvrede za koje svako može videti da dokaza nema.
Puno intelektualaca iz Srbije je uz vladiku.
Trebjesanin je javno kazao da se Vučicev sistem plaši i stoga vladiku provlači kroz blato. Dizale su se i krivične prijave i čuda.
Kada nekog toliko napadaju ja se uvek pitam zašto im toliko smeta...
Ja mislim da im smeta jer su svesni da je Djukanovicu došao glave Amfilohije, niko drugi a ovom narodu je šmucave opozicije dosta i lako može da se okrene modernom i upeglanom Grigoriju sa njegovim "mladim ljudima spremnim na žrtvu". I zato im je opasan.
Ovako se pretilo Ivanoviću i Jankovicu, od skorijih situacija. Videli smo šta se desilo Ivanoviću.
Sve navedeno zbilja ne znam ali u ovoj konkretnoj situaciji nije mnogo od značaja jer se ne može dopustiti da svako ko se usudi da nešto kaže dobije ili navijače ili tabloide. Princip većeg i manjeg dobra, možda mu karakter i nije neki ali ne sme biti progonjen.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back