Шта тренутно радиш? 15

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Mačko, ne znam šta da ti kažem. Mora i u seoskoj prodavnici neko da radi. Sada, zašto to nisam ja, nego neko drugi, duga je priča...U selu ko nema zemlju, mora da bude negde zaposlen. Jer od nečeg mora da živi. A izabrao je da bude zaposlen, da bi sutra imao neku penzijicu, od koje bi opet mogao da živi.
Ja imam sreće da ne moram da budem zaposlena. Da ne moram da imam ni šefa ni direktora, i da radim koliko hoću i kada hoću.
Pa ja sam navela primere koje znam a da nemaju veze da zemljom a mogle bi žene da rade.
Skoro ja pitam za neki pleteni džemper na Instagramu.. lep. Kaže ona 400€. Doobrooo... pitam ja jednu moju tetu sto strika da mi da odokativno koliko vune i koliko dana rada. Pomnozismo i sabrasmo. 200 čistih ostaje i još malo preko. Alal vera.

Pa ja sam navela primere koje znam a da nemaju veze da zemljom a mogle bi žene da rade.
Skoro ja pitam za neki pleteni džemper na Instagramu.. lep. Kaže ona 400€. Doobrooo... pitam ja jednu moju tetu sto strika da mi da odokativno koliko vune i koliko dana rada. Pomnozismo i sabrasmo. 200 čistih ostaje i još malo preko. Alal vera.
Moglo bi svašta da se radi, ali nije baš jednostavno. Treba pronaći tržište, treba pratiti trendove, treba imati smisla za biznis...
Ja nikada nisam želela da budem zaposlena. Dok nisam počela da petljam sa tortama, radila sam na pijaci. Posle sam davala deci časove iz srpskog. Onda sam počela da pravim kolače, pa prešla na torte. Ali to sam ja. Ne prepametna, i ne vanserijski sposobna, ali snalažljiva.
Ja sam izabrala da petospratnu mladenačku tortu, namontiranu, sa sve stalkom visoku 80cm vozim 35km, i trudim se da stigne u jednom komadu. Verovala ili ne, gaće su mi bile mokre. Ali sam zato isto tako izabrala da ne sedim za kasom u prodavnici, i da me bole uši što na rafu piše jedna cena za kiselu vodu, a kompjuter očita drugu. I onda se mušterija buni, ja sležem ramenima, ona nedoneta pa se požali mom šefu, i meni op, ode tri meseca po 10% od plate.
Meni je bolje ovako, nekom drugom nije.

Cini mi se da sam ovde poninjala,ali ponovicu opet,kupila sam to neko indijsko ulje za rast kose.Platila ga negdje oko deset eura.Bilo je kao od nekih biljaka.
Samo sam jednom namazala kosu ,uzasno je smrdilo.Ali to je bio neki smrad koji kod nas,sigurna sam,ne postoji,uvlaci se u pluca direktno i izaziva nagon za povracanjem.
Bacila sam ga momentalno,da ga moje oci ne vide.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back