Шта тренутно радиш? 15

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Moji nisu imali problema, ali je učiteljica mogla da bude i bolja. Prosečno.
Moji su jos kod uciteljica. Nisu im birane i svi su mi se sokirali kako mi mala nije kod te i te uciteljice?! :roll: Pa ona je najbolja bla bla...
Kod mene toga nema. Gde si upao upao. Kakva ti je uciteljica takva je. Nemam ja od njih prevelika ocekivanja. Znam plan i program i ocekujem da to savladaju. Ne pada mi na pamet da radim posao uciteljice, i tu sam vrlo jasna i striktna. Smatram da su mi deca pametna i lepo savladavaju gradivo, prema uciteljicama sam kulturna, fina, odmerena i postujem ih, kao sto ucim i svoju decu. Ocekivanja su realna, zblizavanja nema. Svako svoj posao. Pratim sta rade, koliko napreduju itd... bacim pogled... socijalizacija je zbog ove korone nula u skoli i to sam preuzela na sebe.
Nisam od roditelja koji ce braniti svoje dete. Vise sam za to da ga pustim i usmerim da se samo brani, da bude pametnije, nauci da ignorise lose, ceni sebe i svoje znanje itd...

citao sam pre par godina o liku u usa koji je pokrenuo ovo sa kamenjem
lik je za godinu dana postao dolarski milioner .. nalazio je oblutke i ljudi su trazili poruke na njima, on napise i onda ih posalje na trazenu adresu
Eto... prenecu detetu... mala je puna ideja
Mada ja sam bas vezana za oca,da se on iselio,a uselio novi covek,daleko od toga da bih bila sretno dete
Sve je to komplikovano
Ja mojima nikad ne bi oprostila da su se razveli dok sam ja zivela sa njima. Bukvalno nikad. Moj mentalni sklop to ne bi podneo i sigurno bi napravila pakao od zivota i sebi i njima.
Sad mogu da se razvode do mile volje.
Kad su svoj posao roditelja obavili.

Eto... prenecu detetu... mala je puna ideja

Ja mojima nikad ne bi oprostila da su se razveli dok sam ja zivela sa njima. Bukvalno nikad. Moj mentalni sklop to ne bi podneo i sigurno bi napravila pakao od zivota i sebi i njima.
Sad mogu da se razvode do mile volje.
Kad su svoj posao roditelja obavili.
Znas li koliko je ovo sebicno?

Što se tiče učiteljica, svoju i danas ne volim, jer nije bila realna, gledala je decu kroz to odakle su i čiji su, a ne kakvi su đaci i ljudi. Starije dete je imalo super učiteljicu, možda malo više blagu, ali njemu i nije trebala strožija, zadržao je uspeh koji je imao kod nje i voli da je sretne i danas. Mlađe dete ima super učiteljicu, to je moj trenutni utisak, zahtevna, uči ih da budu samostalni, ne viče, uči ih da su sva deca jednaka, motiviše ih da rade više i bolje, sad kad je trebalo penkalo, insistirala je da svi imaju obična, najjeftinija naliv-pera. Ne podilazi roditeljima, sve info da na vreme, uvek je spremna na komunikaciju, ali ne tipa da je neki roditelj pita šta je za domaći.

Nisam protiv razvoda, novog braka. Ali serijski kad vežeš, to onda nije do lošeg braka nego do tvije nestabilnosti.
ja sam mom ex m sto puta rekla u lice da on nije sposoban za zajednicu i zajednicki zivot
i onda mi samo jednog dana sinulo - nije do njega, do mene je
u stvari, ja sam ta koja je neprilagodljiva na ono sto mi ne odgovara
on je takav kakav je, sa svojim vrlinama i manama
a ja nisam mogla sa nekima da se nosim, ocekivala sam da se promeni
i cerka se saplice o iste te njegove osobine i svaki put joj kazem da to samo propusti i ne dozvoli da im pravi tenziju, jer je u sustini nevazno, pogotovo sto ne zive pod istim krovom
i posle razvoda nikad vise zajednicki zivot sa nekim nije mi bio opcija
prvenstveno zbog mog deteta, a posle i zbog mene
mislim da kad postanes roditelj, gubis pravo da sebi budes na prvom mestu
brak je interesna zajednica, koja zahteva puno kompromisa
ako nisi spreman na te kompromise u prvom braku, a sam si birao partnera, zasto mislis da bi ih pravio u sledecem

Znas li koliko je ovo sebicno?
A razvod nije?
Da li ih je neko naterao da se uzmu?
Prave decu?
i onda da mi budemo kolateralna steta jer oni grese?
To se naziva odgovornost.
Mozda je za neku decu to opcija, za neku nije.
Što se razvoda tiče, jako mi je sebično ovo što je Čičak rekla. Smatram da su neki ljudi, poput mojih roditelja, recimo, trebali da se razvedu odavno još i da su više štete naneli bratu, meni i njima samima, ostajanjem u lošem braku.
Ti poznajes sebe a ja sebe. Zato svako pise iz svog ugla.

A razvod nije?
Da li ih je neko naterao da se uzmu?
Prave decu?
i onda da mi budemo kolateralna steta jer oni grese?
To se naziva odgovornost.
Mozda je za neku decu to opcija, za neku nije.

Ti poznajes sebe a ja sebe. Zato svako pise iz svog ugla.
Meni je drago da ti zivis u svijetu u kom je sve jednostavno,gdje nema djece koja zele da se roditelji razidju jer ne mogu da gledaju i trpe majkine muke.

niko se ne razvodi zbog lepog i slatkog zivota u braku, ali sta zna Cicak
Svako od nas moze ove sekunde da se razvede uz najmanje 10 razloga.
A ne mora da bude čak ni da jedan roditelj trpi, neki ljudi su prosto toliko pogrešan spoj da trpe i oni sami i svi oko njih.
Dobro. I?
Deca treba da ispastaju za njihove lose izbore i greske?

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back