Шта тренутно радиш? 15

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nije statika problem kod nove gradnje. Problem je smanjenje kvadrature po clanu i planiranje stanova za porodice sa jednim djetetom. Nema planskih naselja nego se gradi zgrada na mjestu kuce. Nema trotoara, parkova...a statika ne pravi problem. Sve se gradi na strani sigurnosti. Tu je stara gradnja u minusu jer joj je izolacija dotrajala, oprema dotrajala, useljeni mravi, bube. U novoj gradnji imas taj grejs period od petnaest dvadeset godina do pojave bubasvaba.
Lose je Mirijevo jer je kliziste. Ali stata gradnja u nekim dijelovima Zemuna tone. Kud ces gore.
Ono sto sam primetila kod novogradnje su tanki zidovi. Sve se zivo cuje.

Bila do pošte i do pijace, jedva se vratih. A vreme ni za jaknu ni bez, grozno. Kad se šeta je druga priča.

Nego kad birate stan izbegnite nizbrdice ili neke zgrade u dnu ulice, nikad ne znate koliko je važno da je ravno i da se u zgradu lako ulazi, mladi o time manje razmušljaju. Prevoz je takođe bitan. Nije isto kad ti od busa do zgrade treba 2-3min ili 10, ma kako to izgledalo tu. Ako nema lifta ne preko 3-eg sprata.
Lepe su i kvalutetne zgrade na Paunovom bregu, dobra veza sa gradom i mislim dabi infrastruktura nije loša.

Bila do pošte i do pijace, jedva se vratih. A vreme ni za jaknu ni bez, grozno. Kad se šeta je druga priča.

Nego kad birate stan izbegnite nizbrdice ili neke zgrade u dnu ulice, nikad ne znate koliko je važno da je ravno i da se u zgradu lako ulazi, mladi o time manje razmušljaju. Prevoz je takođe bitan. Nije isto kad ti od busa do zgrade treba 2-3min ili 10, ma kako to izgledalo tu. Ako nema lifta ne preko 3-eg sprata.
Lepe su i kvalutetne zgrade na Paunovom bregu, dobra veza sa gradom i mislim dabi infrastruktura nije loša.
Nisam stigla ranije. Ti si vec primila terapiju i kreces se. Bravo ti! :heart:
Drzim pesnice da sve bude najbolje sto moze!

Nije statika problem kod nove gradnje. Problem je smanjenje kvadrature po clanu i planiranje stanova za porodice sa jednim djetetom. Nema planskih naselja nego se gradi zgrada na mjestu kuce. Nema trotoara, parkova...a statika ne pravi problem. Sve se gradi na strani sigurnosti. Tu je stara gradnja u minusu jer joj je izolacija dotrajala, oprema dotrajala, useljeni mravi, bube. U novoj gradnji imas taj grejs period od petnaest dvadeset godina do pojave bubasvaba.
Lose je Mirijevo jer je kliziste. Ali stata gradnja u nekim dijelovima Zemuna tone. Kud ces gore.

izolacije u starim zgradama i nema :)) misim imaju tu prefabrikovani elementi koju se slazu kao kockice i tako se pravi zgrada :))
ako uzmes stan u sredini bez vanjskih zidova bice ti toplo :))
mrava, buba i ostalog nisam vidio jos nigdje, a selio sam 8 puta u zadnjih par godina

Novograsnja je pakao za stare ljude. Covjek sa stapom ne moze da udje u mnostvo zgrada koje sam gledala. O invalidskim kolicima ni govora.
A sve je lux lux ful

А сада ништа. Само што више квадрата да продају. А то што је више у ходнику него собама и што ретко ко има честиту терасу, нема везе. Паркинг боље да не спомињем. Па још када се колима нагузе тик уз зграду, нека проба инвалид или неко ко гура дете у колицима да прође. Баш сам љута због те градње без икаквог смисла.

Novograsnja je pakao za stare ljude. Covjek sa stapom ne moze da udje u mnostvo zgrada koje sam gledala. O invalidskim kolicima ni govora.
A sve je lux lux ful
Znam zato i kažem. Ja zahvaljujući mojoj majci koja je bila mudra imam blizu i polaznu i krajnju stanicu busa. Nisam visoko, a i sve je na domak, pa mi opet bude teško kad ne mogu. Životni uslovi i potrebe se menjaju brže nego što smo svesni.

Ovaj sa terasom ima 58, 59m2. Dvije spavace, jedna je mala ali tu ce stati plakar i nas krevet a veca je ok i bice svrcanu dobra.
Kupatilo je ok. Dnevni isto ok. Ali kuhinja:lol:
Znaci uspjela sam da ucrtam frizider, sporet i sudoperu i da mi ostane mali prostor na koji moze da stane ketler i ploca iznad masine za sudove. Fioke cu morati na nekom ostrvcu da napravim.
Na kraju cu arhitektu/dizajnera da unajmim da mi smisli gdje cu sa tanjirima:lol:
Pa šta, tu terasa ima 20m2?...pazi šta je divka dobila za 60m2, dva mokra čvora, bolju strukturu, a ista kvadratura.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back