Шта тренутно радиш? 15

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Koja je to biljka?
Onaj covjek iz okoline Zrenjanina je tvrdio da koristi lokalne biljcice i da je sam otkrio da djeluju. Kcerka je nastavila ali nisam cula nikoga ko je kod nje isao. A on je bio djelotvoran.
Дивљи краставчић.

Prilozi

• 1.jpg
    1.jpg
    56,8 KB · Pregleda: 12
Znaci, veliki stan sa odlicnim rasporedom i dva mokra cvora za koji navija muz. Ja sam protiv jer mi se ne dopada lokacija, na dnu neke ulice u rupi, vec vidim prvu kisu i sliv niz ulicu. Ne dopada mi se ni pogled. A ni cijena.
Ili relativno mali stan, 53m2 plus terasa, samo jedan mokri cvor, prostor maksimalno iskoriscen, nema velikog plakara u hodniku a kuhinja spram kuvarice, nikakva. Fino orijentisan, ima i neku supicu na terasi, pri vrhu ulice pa nema vodurine. Muzu onako a meni ko bombona. Samo ta kuhinja, morala bih osmisliti neko ostrvce.
Морате написати приоритете све на папир, па за и против.
Имате бебу. Планирате ли још. Ту је онда квадратура важна. Близина вртића. Поготово школе да не будете робови и одводите и доводите, да могу сами.
Има ту сијасет питања.
тешко вам ми можемо суфлирати.

Имате бебу. Планирате ли још. Ту је онда квадратура важна. Близина вртића. Поготово школе да не будете робови и одводите и доводите, да могу сами.
Има ту сијасет питања.
Ovom malom vrtic u ulici. Ni velikom nije daleko ali treba da se predje veca saobracajnica.
Kao da imam roj bijesnih osa u zelucu:lol:

Znaci, veliki stan sa odlicnim rasporedom i dva mokra cvora za koji navija muz. Ja sam protiv jer mi se ne dopada lokacija, na dnu neke ulice u rupi, vec vidim prvu kisu i sliv niz ulicu. Ne dopada mi se ni pogled. A ni cijena.
Ili relativno mali stan, 53m2 plus terasa, samo jedan mokri cvor, prostor maksimalno iskoriscen, nema velikog plakara u hodniku a kuhinja spram kuvarice, nikakva. Fino orijentisan, ima i neku supicu na terasi, pri vrhu ulice pa nema vodurine. Muzu onako a meni ko bombona. Samo ta kuhinja, morala bih osmisliti neko ostrvce.
Ja bih veci stan sa lepim rasporedom.
Da je kuca u pitanju, onda bi mozda prevagnula lokacija jer kucu mozes da prosiris.

Има ту сијасет питања.

Mi kupili stan pored vrtića.
Treba li da kažem da je dobio vrtić na drugom kraju grada? :mrgreen:

Inače se slažem sve, al nisam mogla da se ne nadovežem :lol:

prvo udji u podrum i vidi da nema kakve vode. bilo gdje na zidovima ili da curi. ako ima okrenes se i odes

Mi kupili stan pored vrtića.
Treba li da kažem da je dobio vrtić na drugom kraju grada? :mrgreen:

Inače se slažem sve, al nisam mogla da se ne nadovežem :lol:
Tako sam ja gledala neke povoljne fine stanove. I pokazujem zetu, pa tu vrtici, tu skole, gradski prevoz malo daleko al nije strasno... Pokaze on meni na mapi, kaze a vidis ovo...pa sta je to...a ono u sred ciganskog naselja.

Временом се мањају потребе. Оно што ми је било главно док је дете било мало, више ме не интересује.
Сада када ми се нешто допадне уочавам да то задовољава искључиво моје потребе. И укус. Ко велим, он ће врло брзо сам...

moje dete ulazi u stan od 60m2
spavaca soba, dnevna sa kuhinjom otvoren plan, dva mokra cvora - u jednom velika kada i komletan toalet, u drugom tus sa toaletom, koji je ugasila i ubacice tu ves masinu
stan je sa lepom terasom sa panorama pogledom
i ovaj stan kao ovakav je odlican za nju i onog sa kime bude delila zivot
kad bude doslo dete, deca..vidim problem..
do polaska u skolu ok, a posle je bas mali
da bi dete dobilo sobu, oni bi morali da spavaju u dnevnoj
a to znaci, bez kreveta sa dusekom na kome se odmoris kao covek, sa kombinovanim resenjima na izvlacenje
mislim da to nije dobro resenje i da ako nije samo par, nego porodica sa decom, treba veca stambena kvadratura

prvo udji u podrum i vidi da nema kakve vode. bilo gdje na zidovima ili da curi. ako ima okrenes se i odes
a ovo narocito
pisala sam vec da mi je prijateljica prodala stan u kosutnjaku i pobegla
zgrade malte ne u sumi, sve divno, priroda, kiseonik, mir, cvrkut ptica
kad se uselila u taj stan, tek onda je primetila popucali beton oko zgrade koji je krpljen malterom
onda je za godinu dana zivljenja u zgradi shvatila da je korenje okolnih lipa polomilo temelje zgrade i da ce u buducnosti bezbednost stanova u njoj da bude upitna
zbog lokacije, stan je prodala skuplje nego sto ga je platila
ona je doduse i ulozila u njega
ali to nisu uopste beznacajne stvari
ne gledas samo stanje svog stana, nego kompletne zgrade

a ovo narocito
pisala sam vec da mi je prijateljica prodala stan u kosutnjaku i pobegla
zgrade malte ne u sumi, sve divno, priroda, kiseonik, mir, cvrkut ptica
kad se uselila u taj stan, tek onda je primetila popucali beton oko zgrade koji je krpljen malterom
onda je za godinu dana zivljenja u zgradi shvatila da je korenje okolnih lipa polomilo temelje zgrade i da ce u buducnosti bezbednost stanova u njoj da bude upitna
zbog lokacije, stan je prodala skuplje nego sto ga je platila
ona je doduse i ulozila u njega
ali to nisu uopste beznacajne stvari
ne gledas samo stanje svog stana, nego kompletne zgrade
Штета... Каква локација!

moje dete ulazi u stan od 60m2
spavaca soba, dnevna sa kuhinjom otvoren plan, dva mokra cvora - u jednom velika kada i komletan toalet, u drugom tus sa toaletom, koji je ugasila i ubacice tu ves masinu
stan je sa lepom terasom sa panorama pogledom
i ovaj stan kao ovakav je odlican za nju i onog sa kime bude delila zivot
kad bude doslo dete, deca..vidim problem..
do polaska u skolu ok, a posle je bas mali
da bi dete dobilo sobu, oni bi morali da spavaju u dnevnoj
a to znaci, bez kreveta sa dusekom na kome se odmoris kao covek, sa kombinovanim resenjima na izvlacenje
mislim da to nije dobro resenje i da ako nije samo par, nego porodica sa decom, treba veca stambena kvadratura
Ovaj sa terasom ima 58, 59m2. Dvije spavace, jedna je mala ali tu ce stati plakar i nas krevet a veca je ok i bice svrcanu dobra.
Kupatilo je ok. Dnevni isto ok. Ali kuhinja:lol:
Znaci uspjela sam da ucrtam frizider, sporet i sudoperu i da mi ostane mali prostor na koji moze da stane ketler i ploca iznad masine za sudove. Fioke cu morati na nekom ostrvcu da napravim.
Na kraju cu arhitektu/dizajnera da unajmim da mi smisli gdje cu sa tanjirima:lol:

Штета... Каква локација!
ma da, lokacija je ludilo
ali kaze ona, kad dodje zima, ne ciste ulice kad zaledi, ne mogu autom da se popnem iz pozeske
ne mogu ni peske
imam problem sa nabavkom, nemam blizu apoteku, a od prodavnica samo neki sugavi aman
kad dodje prolece, i lipa olista i krene da opada polen, ne moze u stan da udje u obuci u kokjoj izadje napolje da izvede psa ujutru
sve se zalepi za djonove i bukvalno kao da vuces gomilu blata na obuci
blizu je onog mog bivseg prostora i iste probleme smo imali
nenormlano dobar vazduh jer se tu vrte neke ruze vetrova i uzas zbog ovog ostalog
kad se setim samo ciscenja parkinga od snega, od lisca, od lipe jer se sve unosilo u prostor
zena koja odrzava ocisti ujutru, a u podne mozes da places ili zasuces rukave

Ovaj sa terasom ima 58, 59m2. Dvije spavace, jedna je mala ali tu ce stati plakar i nas krevet a veca je ok i bice svrcanu dobra.
Kupatilo je ok. Dnevni isto ok. Ali kuhinja:lol:
Znaci uspjela sam da ucrtam frizider, sporet i sudoperu i da mi ostane mali prostor na koji moze da stane ketler i ploca iznad masine za sudove. Fioke cu morati na nekom ostrvcu da napravim.
Na kraju cu arhitektu/dizajnera da unajmim da mi smisli gdje cu sa tanjirima:lol:
Може ли се радна плоча урадити изнад машине за судове, тј. да је машина под њом?

Може ли се радна плоча урадити изнад машине за судове, тј. да је машина под њом?
Moze ona ugradna masina. Ostane slobodan prostor iznad. Ali to je mala povrsina.
Ovo je prilika da se bude domisljat kao japanci. Znas one njihove ideje kako smjestiti citav stan u 10m2:lol:

Moze ona ugradna masina. Ostane slobodan prostor iznad. Ali to je mala povrsina.
Ovo je prilika da se bude domisljat kao japanci. Znas one njihove ideje kako smjestiti citav stan u 10m2:lol:
Знам, то ми је генијално.

Знам људе у Бечу који имају мале, али високе станове. Кревет им је на стубовима уз плафон, а доле све остало за живот. И уоште није лоше.

Mi funkcionišemo u malom stanu, niko ne bi verovao koliko moraš biti kreativan da bi mogao da ga napraviš funkcionalnim.
Ako nemaš pošten radni element niti dobre kapacitete za skladištenje, dobro razmisli.
Imali smo ploču na mašini, ali su se vremenom na nju naselili pekarica i aparat za espreso, tako da nam je od slobodnih površina ostala samo površina iznad jednog fiokara, mislim 40cm širine. Od toga je više od pola zauzeto ketlerom, blenderom i ćasama u kojima mi stoje varjače, jer nema mesta :lol:
Znači nije toliko poenta u veličini celog stana, to još i nekako, ali kuhinja i kupatilo stvarno moraju biti funkcionalni.

kod nas je stara gradnja top sto se statike i tih stvari tice, bio je zemljotres i poslije su sve zgrade gradjene kako treba
Nije statika problem kod nove gradnje. Problem je smanjenje kvadrature po clanu i planiranje stanova za porodice sa jednim djetetom. Nema planskih naselja nego se gradi zgrada na mjestu kuce. Nema trotoara, parkova...a statika ne pravi problem. Sve se gradi na strani sigurnosti. Tu je stara gradnja u minusu jer joj je izolacija dotrajala, oprema dotrajala, useljeni mravi, bube. U novoj gradnji imas taj grejs period od petnaest dvadeset godina do pojave bubasvaba.
Lose je Mirijevo jer je kliziste. Ali stata gradnja u nekim dijelovima Zemuna tone. Kud ces gore.

Ovo je raspored naseg stana, ima oko 60 kvadrata i najvise mi smeta mala kuhinja. Ja bih bas rasmislila o velicni kuhinje.
Nama stane i masina za sudove, ali nije to to...

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back