Šta trenutno radiš? 13

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ја све могу с мером. Од колача до алкохола. Срећом, нешто теже ме ни не привлачи.
Мада верујем у лечење канабисом.

А што се Црне реке тиче, подржавам оно лопатање. Колико су муке свима око себе нанели, то је ништа. Па ме прогласите вештицом 100 х.
ja bi uveo strozije kazne za heroin, ostalo bi liberalizovao

ja uopste ne vidim problem u rekreativnoj upotrebi opijata :)))
svako mora da ima neki ventil. e sad, ja npr. ne umijem tako pa onda ne smijem nikako...
Znas kako nije isto ako duvam ja u 44 ili neko sa 17. Trava utice na neuro razvoj koji se kod tih klinaca nije jos zavrsio...Zaglupljuju u bukvalnom prevodu, i ovo uzimam kao nesto sto je svima dostupno svuda i na svakom cosku o drugim drogama ne bih ni pocinjala.

Znas kako nije isto ako duvam ja u 44 ili neko sa 17. Trava utice na neuro razvoj koji se kod tih klinaca nije jos zavrsio...Zaglupljuju u bukvalnom prevodu, i ovo uzimam kao nesto sto je svima dostupno svuda i na svakom cosku o drugim drogama ne bih ni pocinjala.
naravno, slazem se...ja sam tek kasnije poceo sa redovnom upotrebom, tad je jos bio rat pa srecom nije bilo toliko trave na ulici

svaki put :lol: :roll:
i kod njega u skoli je bilo random testiranje, rezultati su bili dobri. ne znam, verujem mu, do sada nije bilo razloga da ne verujem. stoji i to da se plasim, strepim. mozda cu ko macka, jedan test da imam pri sebi, pa jednom na prepad da ga iskoristimo :lol:
Imas u apoteci, kupis lepo test i casicu, nemoj da si nespremna ( e jbga gde ce sad da piski ) i neka zna da imas...i da mozes da ga iskoristis kad god ti se cefne. Na njihovu nesrecu trava se bas dugo zadrzava. ;)

Ја све могу с мером. Од колача до алкохола. Срећом, нешто теже ме ни не привлачи.
Мада верујем у лечење канабисом.

А што се Црне реке тиче, подржавам оно лопатање. Колико су муке свима око себе нанели, то је ништа. Па ме прогласите вештицом 100 х.
Ja bih sinove moje kume tamo poslala. Ja, koja sam najžešći protivnik fizičkog nasilja. Ali oni su toliko zaglibili, da bi ih možda samo ta lopata dovela u red.

mali su bre sa 17 da duvaju
ne znaju nista kao dupeta
ok mi je da duvnu tamo kasnije na faxu
ali sa 17 su toliko osetljivi i glupavi da je prerano da duvnu

plus sto njih vutra lako moze da odvede do hemije koja je dostupna za male pare
manje im treba za tabletu nego da se posteno napiju
grozno je vreme al ajd sad

strah i strepnja su ok i normalni, otvoris cevtoro ociju i nadas se najboljem pa kako se zalomi

isuse, kako cuza 10 godina da umirem svaki dan :malav:

sa sokom od narandze se rijesi za 10-ak dana iz krvi i urina, to rade likovi koji su zaposleni u ambasadama, konzulatima :)))
Nalivanje vodom ili sokom, posebno vodom smanjuje nivo kreatinina u mokraci sto ukazuje da je pokusano da se prevari test. Kapiram da sok od narandze zbog boje da bi se kamuflirala boja, ali nije to dovoljno...
Za vise saveta u dm :lol:

mali su bre sa 17 da duvaju
ne znaju nista kao dupeta
ok mi je da duvnu tamo kasnije na faxu
ali sa 17 su toliko osetljivi i glupavi da je prerano da duvnu

plus sto njih vutra lako moze da odvede do hemije koja je dostupna za male pare
manje im treba za tabletu nego da se posteno napiju
grozno je vreme al ajd sad

strah i strepnja su ok i normalni, otvoris cevtoro ociju i nadas se najboljem pa kako se zalomi

isuse, kako cuza 10 godina da umirem svaki dan :malav:
na rate, to je najgore :malav:
ja ako prezivim ovo, eto nove ture za 7, 8 godina :sad2:

Ja bih sinove moje kume tamo poslala. Ja, koja sam najžešći protivnik fizičkog nasilja. Ali oni su toliko zaglibili, da bi ih možda samo ta lopata dovela u red.
Ја сам као мама Далтон :lol: метар и жилет али имам ауторитет иако он има 188 за сада.
Да откријем тако нешто, од моје лопате не би ни стигао до туђе.
Сви смо другачији, верујемо у различите технике, присталице смо једног а противници другог...
Мислим да бих ја оставила све и у дивљину са њим у том случају. Да се цепају дрва, ложи ватра, траже гљиве, узгаја поврће, једна коза,... И књиге.
Па када се очисти и физички и ментално, међу свет под контролом. Али то није живот :(

Ја сам као мама Далтон :lol: метар и жилет али имам ауторитет иако он има 188 за сада.
Да откријем тако нешто, од моје лопате не би ни стигао до туђе.
Сви смо другачији, верујемо у различите технике, присталице смо једног а противници другог...
Мислим да бих ја оставила све и у дивљину са њим у том случају. Да се цепају дрва, ложи ватра, траже гљиве, узгаја поврће, једна коза,... И књиге.
Па када се очисти и физички и ментално, међу свет под контролом. Али то није живот :(
ovo je i meni palo na pamet :)))

ovo je i meni palo na pamet :)))
То ми је реално. Јер ретко ко ту има чврсту вољу. Да је чврст не би дошао у ту ситуацију.
А боравити међу сличнима (па неко још нешто и дотури) или у цивилизацији где је све доступно када поклекнеш... Па продаће и родитеље и децу и све ако су заглибили.
Нагледали сам се свега... Од презнојавања и кривљења на поду и плакања и кајања "нећу никад више" преко претњи убиством и самоубиством до везивања, отимања, лупања главом о шток.... Далеко им лепа кућа.

@Kvinsi znam o cemu pises kada kazes da imas osecaj da vam klizi iz ruku, da ga vise ne prepoznajete u nekim trenucima.
grozan je osecaj, bin der dan det.
ja koja sam apsolutni protivnik fizickog kaznjavanja dece u svakom pogledu, sam se nasla u situaciji gde cerku drzim za oba clanka istovremeno tj stezem ih, pokusavajuci da je primoram da mi odgovori na pitanje ili cu joj ruke iscupati iz ramena...a ona, kao spricer hladna, gleda me belo dok je ja tresem..kad je tad nisam isamarala, necu nikada. pustila sam joj ruke i izasla napolje da se izduvam, znala sam da cu pogorsati stvar ako nastavim.
moj savet-odstupi.
ne ispituj, osim onog opsteg kakojebilogdestebili pitanja, pricaj kada on hoce da prica, kontrolisi ako negde prespava u smislu uzimanja broja telefona druga kod kog je ili roditelja, jos bolje (ja sam tako, ali Kaja je zensko i mozda mi je lakse dopustala tu vrstu kontrole), ako dodje kuci pijan, sutra mu skuvaj kiselu corbu da mu bude lakse u zelucu :) i veruj vasem vaspitanju, pokazace se ono uskoro, veruj mi.
savet koji si vec dobila od vise ljudi je isto ok-neka zove drugare kod sebe kada god je to moguce, po cenu da ispizdis od prljavih soljica i tepiha, drzati neprijatelja blizu je mudro.
bez ispitujucih pogleda ispod oka, bez zvocanja na prazno.
obaveze po kuci su bez izuzetka zaista-obaveze, od setnje psa, pa do usisavanja, mora da se ponasa kao clan porodice, a ne kao podstanar i to je to. :)
on je sportista, to je ogroman plus za njegovu mentalnu stabilnost.
pokazace je kad se najmanje budes nadala, videces.

Malo teška tema jutros.:(

Malo da presečem i pohvalim L. danas prvi put sama otišla u školu, usput navratila u radnju kupila sok, otišla do pekare kupila užinu i lagano do škole, ja za to vreme platila račune i lagano iza nje, kako je blistala kad sam stigla u školu i pohvalila je pred drugarima.
Pre nego što je ušla u školu kaže mama volim te, sutra idemo zajedno hoću da budem što više sa tobom, poljubi me i otrča sa drugaricom u gužvu.

jos bih da dodam na temu da vrv postoje razlike kad su u pitanju samohrani roditelji sa jednim detetom, kad su oba roditelja prisutna ili kad je 1 roditelj,a dvoje dece.

za slucaj 1 roditelj 1 dete, ukoliko je roditelj sam od detetovog detinjstva, mislim da na neki nacin nesvesno gura dete u svet odraslih i pravi ga skoro ravnbim sebi, odnosno pravi ga odraslom osobom.
to vidim iz mog primera...dok je baka bila ziva bila je jedna prica, ali kad je baka umrla nekkao je moja mamam pocela da se mic po mic oslanja na mene u smislu da mi je pricala neke price koje bi pricala baki. onda u 3 razredu mislim isli smo da kupimo poklon drugarici za rodjendan i falile su nam pare. svi su morali da idu kuci dazovu roditelje na posao da pitaju dal smeju da uzmu jos para. jedino ja nisam, jednostavno sam uzela pare ili kad je bila u bolnici mesec dana sa mojih nepunih 14 godina....nisam mogla da dobijem punomocje, jer sam bila maloletna, ali je rekla osobi koja je dobila punomocje da cim legne plata da meni sve pare....juhuhu zamislite dete od nepunih 14 godina potpuno samo mesec dana sa platom. :lol:
o sexu nije pricala to je ipak bila tabu tema za nju...ali posao i novac, i u druga desavanja i probleme sam bila full ukljucena.

nekako to vidim i kod drugih koji imaju taj odnos 1 prema 1.

plasila se uvek alkohola, mislim da na drogu nije ni pomisljala, ali se plasila alkohola, jer je moj otac bio alkos. naravno da sam ja pila i opijala se na zurkama, samo sto ona to nikad nije saznala. nije me videla ni da me je uhvatilo, a ne da dodjem mrtva pijana. to sma uvek pazila. nisma postala alkos.

pretpostavljam da u odnosu gde postoje oba roditelja nekako je jasnija granica roditelj - dete, nego kada je stanje u kuci 1 -1, kada su roditelj i dete vise upuceni jedno na drugo.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back