Šta trenutno radiš? 13

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Не, нисам свесна, нити сам икада видела тако нешто.
То мора да су неки светски људи, као и власници.
Ja sam se toga nagledala
Mani se corava posla
Sve je to jedna papazjanija gde te vase ideje o pravdi i jednakosti mozemo da okacimo cicojki o rep
Ja sve kapiram, samo ne volim da se javno omalovazava ovako ko u oglasu, ili na razgovoru za posao
Imas prava da biras na osnovu cega hoces svoje zaposlene nije frka, samo ne pisaj po ljudima nadobudno

Ja sam se toga nagledala
Mani se corava posla
Sve je to jedna papazjanija gde te vase ideje o pravdi i jednakosti mozemo da okacimo cicojki o rep
Ja sve kapiram, samo ne volim da se javno omalovazava ovako ko u oglasu, ili na razgovoru za posao
Imas prava da biras na osnovu cega hoces svoje zaposlene nije frka, samo ne pisaj po ljudima nadobudno
Да, правда и једнакост по способности.
И све док власници размишљају као тај 1 посто људи који се буни, имаћемо овакву ситуацију.

То само у твом свету дебео човек мора да буде крезуб...сем тога, знам толико дебелих харизматичних, окретних и лепих људи, да ти твоји не би могли да им приђу, и сигурно би гостима били занимљивији.
Ово је мишљење дугогодишње ресторанске муштерије по белом свету и код нас.
Пре ће бити да то ви, газде, имате неки трип у глави.
Daj mi reci gde si videla takve ?
Evo bilo kakav ozbiljan restoran mi reci ?

Да, правда и једнакост по способности.
И све док власници размишљају као тај 1 посто људи који се буни, имаћемо овакву ситуацију.
To prvo nije 1 posto
Drugo srbija nije svet
Na zapadu se desavaju malo drugacije stvari i to polako stize i ovde
Svako zasto ima svoje zato
Licno nemam problem s tim, nek svako zada svoje kriterijume koje oce, hebe mi se, uvek ima i drugih, samo nemoj da jjede gowna i ponizava

Daj mi reci gde si videla takve ?
Evo bilo kakav ozbiljan restoran mi reci ?
О томе и причам, нисам видела, али мени не би сметало.
А селекцију вршите ви, власници, тражите нешто оку угодно, још само да их понудите као пословну пратњу, тако их некако бирате.

sad mi kvinsi dade repku i podseti me....najme sanjala sam, kao ostavila mi kvinski da joj cuvam torbu i otisla sa nekom mojom koleginicom s posla negde. i ja stvaim kvinsinu torbu u svoj ranac i zaspim u nekom kamenjaru ko ono kamenje u zoloskom vrtu i probudim se, a ono nema torbe. dodje kvinsi i pita gde je torba, ja reko nestala...nju uhvatio ocaj, kao samo torba kosta 18 hiljada dinara, a tek unutra sta sve ima i meni se u tom trenutku prikaze da je torba crvena, lakovana od lkkrokodilske koze, ko one cipele sto je leptir stvaljala ovde. :zcepanje:

cirkus...:lol:

To prvo nije 1 posto
Drugo srbija nije svet
Na zapadu se desavaju malo drugacije stvari i to polako stize i ovde
Svako zasto ima svoje zato
Licno nemam problem s tim, nek svako zada svoje kriterijume koje oce, hebe mi se, uvek ima i drugih, samo nemoj da jjede gowna i ponizava
Метло, још неко је макао из Србије и зна, на сву срећу, да Србија није свет.
Али из Србије треба да макну и газде, да мало прошире видике.

Метло, још неко је макао из Србије и зна, на сву срећу, да Србија није свет.
Али из Србије треба да макну и газде, да мало прошире видике.
Cile vam je rekla surovu realnu stvar, i nista netacno nije rekla
To je tako
Samo je sastavila malko nespretno postove ko sto ona ume da bupne pa ostane ziva, pa imate burniju reakciju, realno i same znate da to sto je rekla je istina
Izgled je u mnogim poslovima vazan, u nekim nije, i to je tako, dil vid det

zanimljivo je to razmišljanje o izgledu radnika, samo me zanima koga će zapošljavati kad sve mlado, lepo, pametno i sposobno ode napolje..
pa ili će im poslovi propadati jer nema radnika ili će pojesti sopstvene reči kao prljavu čarapu i zapošljavati koga uhvate... već se vidi da ljudi neće da rade za džabe i budu robovi, radije odoše da okopavaju tuđe njive i peru tuđe roditelje sa sve diplomama fakultetskim, tako da će mediokriteti ostati sami sa sobom i
omrznutim ružnim ljudima koji ne treba ni da dišu ovaj vazduh...opet me opali inspiracija

zanimljivo je to razmišljanje o izgledu radnika, samo me zanima koga će zapošljavati kad sve mlado, lepo, pametno i sposobno ode napolje..
pa ili će im poslovi propadati jer nema radnika ili će pojesti sopstvene reči kao prljavu čarapu i zapošljavati koga uhvate... već se vidi da ljudi neće da rade za džabe i budu robovi, radije odoše da okopavaju tuđe njive i peru tuđe roditelje sa sve diplomama fakultetskim, tako da će mediokriteti ostati sami sa sobom i
omrznutim ružnim ljudima koji ne treba ni da dišu ovaj vazduh...opet me opali inspiracija
Ta diskriminacija po izgledu je i dosla.od napolju

О томе и причам, нисам видела, али мени не би сметало.
А селекцију вршите ви, власници, тражите нешто оку угодно, још само да их понудите као пословну пратњу, тако их некако бирате.
Pa ne bi ni meni smetalo.
Meni je zaista bitno nesto drugo kad odem u restoran ali kad sam pocela da obracam paznju, uvidela sam sablon.
Ne moze bakica od 60 da radi kao konobarica. I ne treba. To je posao za mlade. To je posao u kojem je jako bitno kretanje, brzina, spretnost, okretnost. Nije samo stvar spoljasnjeg izgleda. Vec mogucnosti.
Ima mladih koji nisu za taj posao, prosto nisu.
Ne moze troma, debela osoba da to radi.
Zna se sta se trazi za koji posao.
I to nije diskriminacija uopste.

Kod mene je npr.najmladja od svih otpala. Dzabe izgled i godine kad nema sposobnosti i znanje, kad je spora, sve radi naopako, s brda s dola...
Nece izgled presuditi, ali mora biti nesto u granicama normale.

Beogradske kafane ne bjeze od starih konobara.
Gojazne nisam vidjala, al gojaznih nema ni na polumaratonu. Nema jer nije lako prestajati smjenu. Ali starijih sa gradjom koja je daleko od sportske da.
I nista mi ne znaci da mi rucak servira namontirana djevojka umjesto starije garde.
Ne bezim ni ja.
Iskreno, najbolji konobari su muski konobari i to malo stariji, sa iskustvom.

Beogradske kafane ne bjeze od starih konobara.
Gojazne nisam vidjala, al gojaznih nema ni na polumaratonu. Nema jer nije lako prestajati smjenu. Ali starijih sa gradjom koja je daleko od sportske da.
I nista mi ne znaci da mi rucak servira namontirana djevojka umjesto starije garde.

upravo to htedoh da komentarisem...u bg nisu svi konobari ko iz fotosopa, u kaficima su obicno mladji, ali u restoranima i kafanama ima i starijih i daleko od toga da su super gradjeni. tako je i u drugim zemljama, nisu svi konobari mladi i zgodni.

na kraju krajeva i tamo gde sma radila nisu bili super zgodni. a na drugom mestu imali smo pomocne konobare i za to su birali klince, svi glavni konobari su bili stariji.

zasto se biraju muskarci, mislim da je to vise tradicija. a ozbiljni restorani ne biraju namontirane klinkesa sisom i doopetom, vec devojke koje imaju vise musku gradju i slabije zenske atrinute....ja radila na takvim mestima. sve zenske koje su bile konobarice nisu imale ni sisu, ni struk, ni quq. i uniforma obavezna, na jednom mestu su bili cak i tregeri. nekako moraju da budu neutralne. to po nekim kafancinama biraju te namontirane.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back