Šta trenutno radiš ? 10

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
ne znam kako je kod vas, al kod mene je najezda paukova ovih dana
nema gde ne nalecem na njih
sad mi se ispred ekrana pojavila mala crna tacka
ja zazmurim na jedno, pa na drugo oko da proverim da me ne zeza mozda vid i shvatim da se maleni pauk spusta sa plafona
paucine naravno okom vidljive nema
a juce sam u paukovoj mrezi u dvoristu nasla ulovljenog skakavca
ove godine i je najezda skakavaca i puzeva
Mi sada imamo najezdu muva. Nikada ih u stanu, niti na poslu nisam imala, a sada su to rojevi. Pa i kod muza i kod drugarice na poslu isto uzas.

Secate se one najezde crnih, letecih oklopnjaka? Izadjes u grad, a svaki cas te nesto raspali po glavi. Leteli su kao nenormalni i kao lete, lete i tup, popadaju kao pijani... :)

Po meni to nije pokazatelj da je sex taboo, vec da su klinci bezglavi. Cisto sumnjam da ne znaju sta je kondom, niti tako se prave deca, vec su nepromisljeni i povrsni.
Moja drugarica je u gimnaziji ostala trudna. Nije da nista nije znala o kontracepciji, ali je glupavo mislila da ako im je jednom vadjenje na vreme proslo da ce tako uvek.

Ne baš.
Prvo i osnovno, problem sa tinejdžerima (osim što im čeoni režan još uvek nije do kraja formiran, a samim tim i nemogućnost racionalnog zaključivanja) je taj što umesto da se obrate roditeljima, informacije skupljaju sa interneta i isto tako neinformisanih vršnjaka. Tu spada i ovo čuveno vadjenje pre snošaja, jer su pročitali/čuli kako tako nikako ne može doći do trudnoće, pa eto prošlo im je jednom, znači istina je, hajmo i drugi put, treći sve dok se ne završi trudnoćom.
Čak i roditelji koji imaju izgradjen odnos sa decom, umeju da cvikaju od ovakvih tema, jer oni sami u tom periodu nisu navikli da sa njihovim roditeljima o tome razgovaraju. To je model ponašanja koji je prenosi učenjem kroz generacije, kao i većina modela ponašanja uostalom.

Ima ovde još štošta da se kaže, mrzi me da pišem.

Po meni to nije pokazatelj da je sex taboo, vec da su klinci bezglavi. Cisto sumnjam da ne znaju sta je kondom, niti tako se prave deca, vec su nepromisljeni i povrsni.
Moja drugarica je u gimnaziji ostala trudna. Nije da nista nije znala o kontracepciji, ali je glupavo mislila da ako im je jednom vadjenje na vreme proslo da ce tako uvek.

pa klinci ce uvijek biti nepromisljeni
to ide s tim uzrastom
samo je poenta kako ih usmjeris i koliko informacija im das
zapadno drustvo je generalno dugo stigmatiziralo neke normalne stvari tipa trudnocu - koja je kazna, u malogradjanskom kiscanskom svijetu, ukoliko se desi van braka, i to za zenu...koja je dugo bila i komoditet, a ne ljudsko bice
nigdje u zapadnom svijetu nije puno bolje, ni gore nego kod nas
mozda pojedine skandinavske zemlje imaju zdraviji odnos prema ljudskom tijelu, seksualnosti i porodici, al to je to
najdalje sto smo stigli
kondom je tu po sebi savrseno nebitan
on je samo jedno od sredstava mehanicke zastite
i to ne cak ni narocito dobro

Mi smo u petom razredu detaljno ucili o svemu. Vrstama kontracepcije, trudnoci, zenskom i muskom telu, seksualnim odnosima. Nemoguce da se skolstvo toliko promenilo, pa da prve informacije dobijaju tek na netu. :think:
i svi ste pazili na casu? zatim ste otisli kuci i matorce pitali sve sto je ostalo nejasno i nedoreceno? nesto ne vjerujem u to...al vrlo dobro znam da su nase generacije bitno drukciji roditelji

i svi ste pazili na casu? zatim ste otisli kuci i matorce pitali sve sto je ostalo nejasno i nedoreceno? nesto ne vjerujem u to...al vrlo dobro znam da su nase generacije bitno drukciji roditelji
Secam se i knjige i slike golog muskarca i zene i detaljnije genitalnih organa. Izmedju ostalog je to bilo i na kontrolnom.
Ne mogu da se setim da li sam mamu pitala bilo sta drugo osim onaj deo o menstruaciji. Ne jer me je bio blam, vec me sex tada nije ni zanimao.
Mozda nove generacije brze odrastaju i u tom smislu ide raskorak, ali ja sam u tim godinama jos igrala lastisa sa drugaricama. :D

Secam se i knjige i slike golog muskarca i zene i detaljnije genitalnih organa. Izmedju ostalog je to bilo i na kontrolnom.
Ne mogu da se setim da li sam mamu pitala bilo sta drugo osim onaj deo o menstruaciji. Ne jer me je bio blam, vec me sex tada nije ni zanimao.
Mozda nove generacije brze odrastaju i u tom smislu ide raskorak, ali ja sam u tim godinama jos igrala lastisa sa drugaricama. :D
ima i toga
djeca su nam sve krace djeca :(

ma jok.....alkohol i bas me briga nacin razmisljanja..mislis da sadasnji klinci ne znaju dovoljno?
ma daj :D
To je verovatno i problem. Povrsnost i nedostatak osecaja odgovornosti. Ili sto bi klinci rekli YOLO. :D Cisto sumnjam da se radi o manjku informacija.

A to Yolo - Prica drugarica kako je jednom nesto grdila cerku i pita je:“Zasto si to uradila?“ A mala joj odgovori:“YOLO!“ Bukvalno jolo. :D :D

ne znam kako je kod vas, al kod mene je najezda paukova ovih dana
nema gde ne nalecem na njih
sad mi se ispred ekrana pojavila mala crna tacka
ja zazmurim na jedno, pa na drugo oko da proverim da me ne zeza mozda vid i shvatim da se maleni pauk spusta sa plafona
paucine naravno okom vidljive nema
a juce sam u paukovoj mrezi u dvoristu nasla ulovljenog skakavca
ove godine i je najezda skakavaca i puzeva
Ti si neki bubolog!
Prvo si mala najezdu zutih bubamara,pa smrdibuba,pa sad paukova :lol:

ma jok.....alkohol i bas me briga nacin razmisljanja..mislis da sadasnji klinci ne znaju dovoljno?
ma daj :D

Ovo što Tonči piše...

Ti si neki bubolog!
Prvo si mala najezdu zutih bubamara,pa smrdibuba,pa sad paukova :lol:
pa kad sam sumska zena :lol:
i skakavaca je najezda..onih malih zelenih..
jutros berem izdanke nane za limunadu i shvatim da ih je basta sa zacinskim biljem puna
pojeli su mi skoro sav bosiljak
borim se da uberem neki list za sebe za salatu :)
al ziva bica, treba i oni da prezive..podelicemo ovo sto je poraslo :)

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back