Šta trenutno radiš ? 10

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
i tanjire gosti u krilo :lol:
ja volim da dekoracija ulepsa prostor, ne da prevlada i prostor i mladu i mladinu vencanicu :)

Prenapadan cvetni aranzman. Po pravilu gosti koji sede jedan preko puta drugog moraju da se vide, a ne da se izviruju preko cveca ili sveca. :)
Nizi arazmani, manje njih, ne tako da je sto pretrpan i da nemas mesta da bilo sta na njega stavis (kamera, telefon i sl), i da to stoji ne direktno ispred gosta vec ukoso, tj u tom nekom praznom prostoru izmedju dva mesta. Tako je to moja drugarica radila dok se bavila time.

ja sam za 56 godina bio prehlađen desetak puta i par gripova sam imao
poslednji put kad sam s komšinicom šeto po adi
pljuštala kiša, bio sam skroz mokar a bilo hladno
bila je to prehlada za medalju, nedelju dana nisam mogao ništa da jedem

kud svi turci, tu i dive
pocela sam da pisem knjigu..jos pre godinu dana
tema je..pa biografska
na zalost zbog trenutnih okolnosti u drzavi u kojoj zivimo, pisanje je malo stalo jer na papir ne mogu u ovom trenutku da stavim sve
ali hocu jer znam da ce doci vreme kad cu sebi moci bez posledica da olaksam dusu..i popunim knjigu do kraja

Hladnoca ranog martovskog jutra naterala je da uvuce bradu u debeo vuneni sal, nekoliko puta obmotan oko vrata.Zora je pocela tek da se pomalja kroz zamagljena zamazana stakla nezagrejanog kupea voza koji se priblizavao Mostaru.
Muka je naterala da posle svih lekara pomoc za cerku potrazi kod vidovnjakinje, za koju su joj svi koji su znali za njenu borbu rekli – ona jedino moze da ti pomogne.
Gazila je klizavu kaldrmu u kasabi trazeci broj na udzericama koje nisu odavale utisak lagodnog zivota. Otvorivsi nisku kapiju, skripa zardjalih nepodmazanih sarki je probudila uspavanog psa vezanog tankim lancem za kucicu, pa je na tren nesigurno zastala I zapitala se sta uopste trazi tu.
Pre nego sto je uspela da zakuca, drvena vrata sa kojih se davno sljustila farba je otvorila zabradjena zena u dimijama.
- Udji – pozvala je tiho, a na njenom licu tek nekoliko dubljih bora nisu odavale godine zene.Pogled sivih ociju pun razumevanja I topao dodir ruke joj je ulio poverenje da mozda ipak ovde moze da nadje lek za svoje dete.
Topla soba je mirisala na tek ispecenu pitu I vrucu kafu koju nije odbila kad je fildzan stavljen ispred nje.
- Znam da si ocajna, dosla si, a ne verujes mi. Moje nije da te ubedjujem. Nekima sam pomogla, nekima nisam. Za one kojima jesam bilo je leka, za one kojima nisam lek je bio u bozjim rukama. Daj mi sliku cerke.
Zbunjena sto uopste nije izgovorila zasto je dosla, pocela je da vadi novcanik. Drhtavim rukama nespretno izvukavsi iz pregrade sliku cerke, povukla je i ostale koje je nosila sa sobom. Tu su bile slike njene porodice, sve njene dece I unucica.
Ono sto je cula nije joj donelo olaksanje. Pogledavsi sliku vidovita zena joj je rekla da je na njenu cerku bacena kletva, ali I da na svojim ledjima nosi I placa karmicki dug za ono sto su njeni preci ucinili. To je u bozjim rukama I tu ona ne moze da pomogne, a za skidanje kletve ce da je posalje kod hodze po zapis. A ona moze I napravice melem kojim ce cerki trenutno da olaksa muke.
Vracajuci joj sliku, rasirila je gomilu I izvukla jednu na kojoj je bila trogodisnja devojcica.
- Ko ti je ovo?
- To mi je najmladja unuka od najstarije cerke, stara je slika, skoro je napunila deset godina.
- Ona ce da ima veoma zanimljiv zivot. Turbulentan, buran.I bice jako uspesna u onome cime se u zivotu bude bavila. Udace za starijeg muskarca, ali ce I da se razvede kad bude imala 38godina. Zivot ce da joj bude jedna velika borba. Ali ce iz svake da izadje jaca.

Vracajuci se za Beograd klackavim vozom, ljutila se na sebe sto je isla tamo gde joj je zdrav razum govorio da ne treba. Ovo je bio uzaludan put. Kakvi vidovnjaci, kakve hodze. Mora da potrazi misljenje jos nekog doktora, mora da postoji lek za njeno dete.Ne sme da dize ruke tek tako.

kud svi turci, tu i dive
pocela sam da pisem knjigu..jos pre godinu dana
tema je..pa biografska
na zalost zbog trenutnih okolnosti u drzavi u kojoj zivimo, pisanje je malo stalo jer na papir ne mogu u ovom trenutku da stavim sve
ali hocu jer znam da ce doci vreme kad cu sebi moci bez posledica da olaksam dusu..i popunim knjigu do kraja.

samo napises da su imena izmenjena i da je prica fikcija i nema veze sa osobama koje ce se propoznati u njoj :)

- - - - - - - - - -

pa u vordu pisem :)

ako planiras da je stampas nemoj u wordu :)
posle ces se zezati sa preslojavanjem.

samo napises da su imena izmenjena i da je prica fikcija i nema veze sa osobama koje ce se propoznati u njoj :)

- - - - - - - - - -

ako planiras da je stampas nemoj u wordu :)
posle ces se zezati sa preslojavanjem.

mnogo je tabe glavnih likova u to upleteno, caskom ti izgori auto, kuca..nije trenutak
ovo tek treba da ide na lektorisanje
nikad do sada nisam pisala knjigu, pa ne znam u kom formatu je najbolje to raditi

InDesign ti je najbolji za pripremu za stampu.
U wordu ti stamparije nece ni primiti.
A prebacivanje je posle muka osim ako ne platis da ti to urade :)
Ali ako ti je lakse da radis u wordu savetujem ti kad zavrsis to sta si pisala tog dana da to odmah prebacis u indesign.

Grejem se
Dan je bio kataklizma zbog ovog snega
Jedva sam se dovukla slosilo mi se danas
Još me bole i ruke i noge imala sam i deset minuta jeziv grč u stopalu jedva sam se po snegu doteturala kući sa punom kesom torbom i lap topom
Raduje me što sam od firme dobila dve karte za Mac u utorak pa ću da idem sa ćerkom koja me i nagovorila da idemo na koncert iako tog dana imam jezive obaveze na poslu
Ništa uzecemo taksi u povratku
Ovaj kijamet je nesnosan a najavili su još 30 cm snega
Naselje niko ne čisti naravno
Uf stvarno mrzim zimu i stvarno mi je ova tirada do posla i nazad prevozom mučna
Danas mi nije bilo dobro
Sad se malo oporavljam popila sam brufen da me puste bolovi
S obzirom na smet sutra radicu od kuće

Kod mene je takodje zavejano. A razlog su dijelom parkirani idioti po trotoarima. Ne znam ni kako se provuku kroz ulicice ista da razgrnu.
Jutros idiot prolazi pored mene I isprska me. Sve blokirano, ne moze se na trotoar I fali mi par koraka da smugnem iza auta ali ne, stoka ne moze da uspori. Pravo u baricu pa jos cesanje retrovizorom po torbi.
I takav je garant pljuvao putare kako mu nije cisto. Hronicno prebacivanje odgovornosti a ponasanje bahato da ne moze gore.

Nikako da se naviknem da prevoza nema da je hladno oblacim se ko medved vucem se ko mrcina kad dođem kući nisam ni za šta
Zima u Beogradu je grozna
I ništa se ne čisti
Ručak nisam ni kuvala ove sedmice koliko sam iscrpljena
Samo cekam da prodje ovo sranje od vremena da se vratim u život
Do tada preživljavam

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back