Šta trenutno čitate - utisci i preporuke

• Začetnik teme Začetnik teme ms
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Sve sam ja to citala, sto vi navodite. Bas ste se raspisali, ipak, ja sam morala da vam se javim, jer se mnogi zanimaju gde sam ja. Ja tenutno citam svoj blog i vama preporucujem da ga citate, jer je stvarno realan i zivotan i bavi se MOJIM zivotom. Iz njega mozete da saznate najsvezije informacije i kretanja mog zivota. Ti pisci, koje vi navodite se bave nekom fikcijom, a ja zivotom.
Jao -kad ne stižeeemoooo...:rumenko:

Ala mi napadate Amerikance, ovo je gore nego Perl Harbur.:D

Ja stvarno ne znam od kud ova odbojnost prema americkim autorima.
Ja odlazem citanje nove knjige Frenzena kao kad macka ulovi misa pa nece da ga odmah smaze nego ostavlja kao neki dezert
za neki praznik ( mozda Bozic);)

Хахахха, нема то везе са америчким ауторима генерално. И сам рекох да ми је циљ да упознам америчку књижевност јер мислим да вреди, а наш школски/гимназијски програм је прилично европоцентричан, па нисам превише упознат. Тако да сам сам направио неку листицу дела, што споменутих овде :-), што нађених после дуготрајних претрага на интернету. Неће ме обесхрабрити један бледуњав утисак...

Amerika je mlada drzava, i sasvim je logicno da ne moze da parira evropskoj knjizevnosti po kvalitetu.

проблем ти је што до нас у Европу долази масовна америчка поп култура, а паметних размишљања и интересаннтних дела свугде имаш, па и у новонасталим државама на америчком континенту. :-)

иначе читам антологија песама Ане Ахматове у џепном формату.
Анна Ахматова "Двадцать первое. Ночь. Понедельник...". Стихотворения.
.

Prilozi

• 1444532231115.jpg
    1444532231115.jpg
    53,6 KB · Pregleda: 4
проблем ти је што до нас у Европу долази масовна америчка поп култура, а паметних размишљања и интересаннтних дела свугде имаш, па и у новонасталим државама на америчком континенту. :-)

Jeste, ali jbg, da nije tako ne bi ni bila masovna i popularna...

Pocela sam sinoc kasno da citam Frenzena ( kako se on izgovara na srpskom? Frencen ili Frenzen?) i kao
i obicno uzivam citajuci svaku i najbezazleniju recenicu.
Na samom pocetku glavna junakinja prica i izludjuje je kredit od 120.000 dolara koji je morala da uzme da bi zavrsila koledz.
Danas sam ronjala po netu u nadi da cu shvatiti razliku izmedju koledza i univerziteta, ali kao i obicno to su nama u Evropi
malo cudne i neshvatljive kategorije.

Valjda je koledž ono tipa internat van grada, da ne kažem grad za sebe, gde se živi i uči do ferija, kad se ide kući... Tako je barem u filmovima koje sam gledala...:)

Počela sam da čitam Žena koja plače o fatalnoj ljubavi između Pikasa i Dore Mar. Već na početku vidim koliko je Pikaso bio đubre prema njoj, koliko je iskoristio njenu popularnost i inteligenciju, stvorio slike koje nikada ne bi da nije bilo nje. Čak ni Gerniku... Vrlo zanimljiva knjiga.

Valjda je koledž ono tipa internat van grada, da ne kažem grad za sebe, gde se živi i uči do ferija, kad se ide kući... Tako je barem u filmovima koje sam gledala...:)

Počela sam da čitam Žena koja plače o fatalnoj ljubavi između Pikasa i Dore Mar. Već na početku vidim koliko je Pikaso bio đubre prema njoj, koliko je iskoristio njenu popularnost i inteligenciju, stvorio slike koje nikada ne bi da nije bilo nje. Čak ni Gerniku... Vrlo zanimljiva knjiga.

Nisam citala ovu ali jesam ' Zivot s Pikasom', Fransoe Zilot, s njom je bio posle Dore Mar. Covek je stvarno bio tezak ko crna zemlja.....

Univerzitet - svi smerovi, svi fakulteti, organizuje predavanja i ispite. Npr, Kembridž.
Koledž - deo univerziteta, mesto stanovanja, organizuje supervizije, upis studenata, diplomiranje. Npr, Triniti je koledž u okviru Kembridža. Ima 29 koledža u okviru Kembridža.
U Britaniji, međutim, pojam koledž može da se odnosi i na neke srednje škole.

Ja sam isla na koledj u Americi, a isla sam i u koledj u Engleskoj. Jedna od mojih srednjih skola u Svajcarskoj se zvala kolez. Sve ja to razumem, ali... ne mogu da stignem da pisem ovde, na blogu i da resavam ljubavne probleme.

U Britaniji, međutim, pojam koledž može da se odnosi i na neke srednje škole.
Svejedno, u srednju se u švici ide posle šestog osnovne, i nakon završene srednje si na nivou osnovne kod nas :)
A svi sa "srednjom" u švici veruju da su obrazovaniji od doktora nauka u Srbiji :malav:

Cica opisa švajcarski mentalitet u jednoj rečenici, alal joj vrela... pardon, vera :mrgreen:

Ti si izgleda nesto mnogo promiskuitetna s obzirom da ne ispustas bibliju iz ruke i veliki si vernik?! :mrgreen:

I da, slobodno nastavi da nista ne ucis na megadensu, i budi manekenka..mozda za godinu, dve udjes u farmu...tamo kako cujem takve haraju.... i dobijes priliku da prosvecujes preko tv-a

Nisam vise promiskuitetna. Ranije sam imala vise veza mesecno, sada samo vise veza godisnje. Sta je to sedam veza od pocetka godine? Ja jesam velika vernica i vrlo sam moralna, to svi znaju. Ja sam nevina i tek seks u braku.
Poznato je da sam ja ucestvovala u stranim rijalitijima, ali mi ovi nisu zanimljivi, posto ne volim svadju i psovke.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back