Andreas Sam
Zainteresovan član
- Poruka
- 104
Zar se to ne podrazumeva?
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
cico, jesi li čitala bibliju?
cico, jesi li čitala bibliju?
Ma ša ćitala...PISALA!
Kako bre nisi do sada napamet naucila tu Bibliju. Sta tu ima da se cita dvadeset godina. Pravi hriscani citaju neke teoloske rasprave, Bibliju znaju napamet od svoje valjdaEvo, stigla sam kuci iz izlaska i malo procitam pred spavanje. A mozda i necu da spavam. Nastavicu da citam.
Kako bre nisi do sada napamet naucila tu Bibliju. Sta tu ima da se cita dvadeset godina. Pravi hriscani citaju neke teoloske rasprave, Bibliju znaju napamet od svoje valjda
petnaeste godine zivota.

Ima nešto slično, super stvar...
Dobro drvo
Nekada je postojalo Jugodrvo!
Jugodrvo, ugodrvo, godrvo, odrvo, drvo, rvo, vo, o!

Situacija je sledeća.
Pošto je došla faza da me slabije rade ruski klasici, feudalni sistemi, kolektivizacija i ostale zajebancije, jel ima neko da mi preporuči nekog modernijeg pisca, ali pisca koji bi mogao da zadovolji moj, kao Velebit veliki intelekt, slovensku dušu, provicljivost, rezonovanje i unikatnost koja me odlikuje u sagledavanju društvene stvarnosti?![]()
Jesi ti čitao Peljevina?
Em je Rus, em je savremen, em se uklapa u tvoj antikapitalistički weltanschauung.
Ja bih ti preporučio neki od njegovih ranih romana: Čapajev i Praznina, Generacija P, Omon Ra, Život insekata.
Zapisano. Uh, ovo će biti katarza, ako je istina.![]()
A možeš da pročitaš i Krvavi meridijan Kormaka Makartija. Čisto da ti se Amerika zgadi još više kao civilizacija zasnovana na nasilju. Jedino što je Amerikanac napisao...
Jesi ti čitao Peljevina?
Em je Rus, em je savremen, em se uklapa u tvoj antikapitalistički weltanschauung.
Ja bih ti preporučio neki od njegovih ranih romana: Čapajev i Praznina, Generacija P, Omon Ra, Život insekata.
Situacija je sledeća.
Pošto je došla faza da me slabije rade ruski klasici, feudalni sistemi, kolektivizacija i ostale zajebancije, jel ima neko da mi preporuči nekog modernijeg pisca, ali pisca koji bi mogao da zadovolji moj, kao Velebit veliki intelekt, slovensku dušu, provicljivost, rezonovanje i unikatnost koja me odlikuje u sagledavanju društvene stvarnosti?![]()

Inače, vidim da je i M. Bazdulj u Vremenu otkrio ovu Elenu Ferante o kojoj ja pričam ima dvije godine. Možda je neko i prevede/objavi kod nas sad. Baš da ne čitam i to u engleskom prevodu.
možda negde ime hrvatski prevod, jer guglanjem videh neku najavu prevoda za 2015 i između ostalog Elena Ferrante "Dani zaborava" u prevodu Ane Badurine...