Šta trenutno čitate - utisci i preporuke

• Začetnik teme Začetnik teme ms
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Pa kako da me ne muči glad koja traje nešto manje od godinu dana. Da je pola godine još i nekako, ali ovako, evo jedva živ.

Što se tiče drugog pitanja, ja slabo čitam, a ovde dodjem kao voajer, da pročitam neku pametnu od ljudi koji čitaju knjigu ili dve dnevno.
Ja za razliku od ostalih znam da ne citas, svratis ovde u nadi da ce neko razumeti kako ne mozes da postignes 320 stranica neke knjige misleci da si duhovit
ali osim mene niko i ne razume zasto se i kada uopste i javljas. A da me stalkujes to radis. Nego ne smeta ni meni.
I na PDF Zene ( Biblioteka 3) pominjes ovaj Hamsunov roman, a vidim sada i ovde, a nemas namere da ga ikada citas.
Cela ti je strategija i logistika pala u vodu, Steta sto nisi ostavio post koji si napisao iz prve. A sigurna sam da nisu bile greskice u kuckanju.
Ja se inace ne javljam na topike na kojima se ljudi nerviraju ili raduju zbog fudbala ili tenisa jer me te teme ne zanimaju, a i ne pratim fabulu radnje..
Kazes da ne citas ( samo voajerises) ali imas ipak potrebe da se javnes i vec danima ( nedeljama) pricas o knjizi cije ja izdanje imam na 320 stranica.

Kako te ne bi stalkovao kad si tako slatka, medena i iskrena?

A, inače, drugi forumaši, jako dobro razumeju moje nastupe i insistiranje na Gladi, veruj mi.:D

Dalje, otkad sam na forumu, ti si tu da skočiš na bilo koji post novog člana koji ti se iz nekog tvog istripovanog razloga ne dopada, skačeš kada dođe neko mladji i otvori neku temu o nekom klasiku, skačeš kada se pojavi autorka knjige o Tesli, skačeš kad se spomene Žukov, skačeš kad se spomene rodoljubiva poezija, skačeš kada god se prodrma tvoja ideološka zatvorenost koja kao svoj osnov ima srbofobiju u svakom obliku.

I, kada na ovo dodamo prekopirane recenzije sa neta, koje predstavljaš kao svoje, šta dobijamo? Pa dobijamo jednu paradigmatičnu pojavu koja je uvek zgodna za moje ironične paskvile i podsmeh.

Prema tome...

Trenutno citam "Kaludjer koji je prodao svoj Ferari".Kupio sam tu knjigu iz ciste radoznalosti,da vidim sta je to toliko zanimljivo pa je svi toliko hvale i uzdizu.
Stigao sam do pola i kanim se da odustanem.Veliko razocarenje.

Svojevremeno sam JA napisala moju kritiku o toj knjizi i svi su me napali ovde kao i obicno, posto ja nisam robinja establismenta i mejnstrima. Ono sto zaista mogu da kazem je da je knjiga glupa. To je meni jedna prazna knjiga u moru praznih u kojoj neko odbacuje sve i zapocinje neki novi zivot. To moze da bude nadahnjujuce za nekog klinca ili nekog ko je siromasan, pa da se utesi, ali za MENE nije. Dakle, knjiga je glupa i slobodno je mozete zaobici. Ako bas neko hoce da cita knjigu tog tipa, eto, moze "Alhemicara". Ipak, umesto tih gluposti, bolje je da se ljudi okrenu pravim vrednostima. Pravim literarnim vrednostima, a to je Biblija i moj blog. U Bibliji ima mnogo prica, koje ljudima pricaju o tome da ne treba da budu bogati, a mopj blog, prosto, govori o zivotu i sta nas sve moze zadesiti na putovanju, koje traje, a zove se zivot.

Svojevremeno sam JA napisala moju kritiku o toj knjizi i svi su me napali ovde kao i obicno, posto ja nisam robinja establismenta i mejnstrima. Ono sto zaista mogu da kazem je da je knjiga glupa. To je meni jedna prazna knjiga u moru praznih u kojoj neko odbacuje sve i zapocinje neki novi zivot. To moze da bude nadahnjujuce za nekog klinca ili nekog ko je siromasan, pa da se utesi, ali za MENE nije. Dakle, knjiga je glupa i slobodno je mozete zaobici. Ako bas neko hoce da cita knjigu tog tipa, eto, moze "Alhemicara". Ipak, umesto tih gluposti, bolje je da se ljudi okrenu pravim vrednostima. Pravim literarnim vrednostima, a to je Biblija i moj blog. U Bibliji ima mnogo prica, koje ljudima pricaju o tome da ne treba da budu bogati, a mopj blog, prosto, govori o zivotu i sta nas sve moze zadesiti na putovanju, koje traje, a zove se zivot.
Evo Cico,samo da završim s ovim davežom od Basarinog Anđela atentata...Nekako mi ne ide...
Ali odmah prelazim na Bajbl I na tvoj blog...Samo me uputi kako da ga nađem...Msm,tu...Bajbl...

Mda...Taj Anđeo smrti S.Basare...
Zaista ne znam šta smo Cveti skrivili mi koji ,ipak(:mrgreen:)rado čitamo njegove knjige ,pa I smarajuće kolumne...
Ovom knjigom nas ispokažnjavao smaranjem tipa:ni čitati dalje -ni ostaviti...
Ostaviti je teško,jer je to vrhunsko pisanje I izuzetna umetnost upotrebe reči,a s druge strane je to smaranje oko nečeg nevrednog tolikog ocrnjivanja belog,
tj.oranja belih njiva koje su slatinaste I jalove...Franc Ferdinand je ipak sporedan lik,drugoligaš,marginalac I sl istorije sveta,a ni slučajno represent
dvora Hazburga...
Na sreću,Basara ima već par novih knjiga izdatih-nadam se da nije I u njima zaždio u of...Oće to posle šes banki Cigane moj-sviraj mi ti...;)

No,ipak moram biti zahvalan Basari ,jer sam se I sam nosio mišlju da napišem bar priču o Mariji Tereziji koja je
I bila ktitor mog grada,a I osnovala (tapijom!)susedni Novi Sad...Moj grad se diči tvrđavom većom od Tauera,>Dunavskim Gibraltarom
I naravno-Exitom...:mrgreen: A za to ima da zahvali pre svih,toj raspusnoj,ali I vrednoj carici...Mada je I kasnije bilo neimara-recimo:
Mi smo imali prvi na Balkanu most preko Dunava (Franca Jozefa )kojim je I Orjent Ekspres pićio za Istambul !
Da nije bilo tako lose pod Austrougarskom kao pod Srbijom svedoče I crkve drugih vera I koncesija izgrađenih uz dozvolu I čak
finansijsku potporu magistrata...Sad dobiju samo "na žalost..."od naprednjaka I ostalih nazadnjaka...:mrgreen:
Mogao bi g-din Basara da njegov DSS menja u DASS (demonkratska austrougarska stranka Srbije:mrgreen:) I imao bi podršku bar
pedeset hiljada austrougarskih ostrvljana...Ako mu to nešto znači u životu I ako se ne zajebava samo...:hahaha::mrgreen:

Mene ova knjiga ( Kuci - Vreme gvozdja) stvarno ubija, polako , ali sigurno.
Necu vise citati takve knjige jer ne mogu da spavam, probudim se i onda satima razmisljam o svim svetskim nepravdama.
Zato je Prust savsren, on se sikljucivo bavi nekim svojim licnim opsesijama, zabludama, zapazanjima, osecanjima.
Nije ga briga za gladnu decu i socijalne slucajeve, policiju koja ubija, a i omladinu koja bi da pravi revolucije.

- - - - - - - - - -

Pa tako se kaze i kod mene, ali je Velebit Krajisnik, ne znaju oni za "srbijanske" finese.

E jake su vam finese... ti si pravi predsatavnik tih finesa... blah...

Kako te ne bi stalkovao kad si tako slatka, medena i iskrena?

A, inače, drugi forumaši, jako dobro razumeju moje nastupe i insistiranje na Gladi, veruj mi.:D

Dalje, otkad sam na forumu, ti si tu da skočiš na bilo koji post novog člana koji ti se iz nekog tvog istripovanog razloga ne dopada, skačeš kada dođe neko mladji i otvori neku temu o nekom klasiku, skačeš kada se pojavi autorka knjige o Tesli, skačeš kad se spomene Žukov, skačeš kad se spomene rodoljubiva poezija, skačeš kada god se prodrma tvoja ideološka zatvorenost koja kao svoj osnov ima srbofobiju u svakom obliku.

I, kada na ovo dodamo prekopirane recenzije sa neta, koje predstavljaš kao svoje, šta dobijamo? Pa dobijamo jednu paradigmatičnu pojavu koja je uvek zgodna za moje ironične paskvile i podsmeh.

Prema tome...

Zena koja toliko cita, a ima problem sa shvatanjem onoga sto neko pise na forumu ima malo dubljih problema... tako, da ne zamaraj se sa njom... ona i na temu odgovori, najobicniju, bez razumevanja.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back