Šta trenutno čitate - utisci i preporuke

• Začetnik teme Začetnik teme ms
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Za tu malu zemlju dva Nobelovca!!!
Ta je zemlja stalno u ratovima, mi im ne mozemo pomoci, a i nisu jedini koji stalno ratuju.

Zemlja je ogromna. Nije stalno u ratovima. U ratu je od 1994. godine, kada je ukinut aparthejd. Ja sam o tome pisala ovde na Putopisima. A pisala sam i ovde. To je bio vapaj za slobodom porobljenog naroda, a ispalo je da sam rasistkinja.

Zemlja je ogromna. Nije stalno u ratovima. U ratu je od 1994. godine, kada je ukinut aparthejd. Ja sam o tome pisala ovde na Putopisima. A pisala sam i ovde. To je bio vapaj za slobodom porobljenog naroda, a ispalo je da sam rasistkinja.
Pa ovaj covek pise o vremenu pre 1994, za crno stanovnistvo je i to bilo ratno stanje.
Ja sma mislila i na ratove poznate kao I i II Burski rat.
sto se velicine tice recimo Rumunija ima skoro pa duplo vise stanovnika, Bugarska nesto manje od njih, ali mi ne citamo autore
iz tih drzava, a trebalo bi da nam budu blizi nego Afrikanci.

Australija je bas velika, ima i vise stanovnika, a da nema ovoga o kome momentalno pisemo, tamo, mogli bismo
ladno da kazemo da ne poznajemo nijednog autora iz te ogromne drzave.

Pa ovaj covek pise o vremenu pre 1994, za crno stanovnistvo je i to bilo ratno stanje.
Ja sma mislila i na ratove poznate kao I i II Burski rat.
sto se velicine tice recimo Rumunija ima skoro pa duplo vise stanovnika, Bugarska nesto manje od njih, ali mi ne citamo autore
iz tih drzava, a trebalo bi da nam budu blizi nego Afrikanci.

Australija je bas velika, ima i vise stanovnika, a da nema ovoga o kome momentalno pisemo, tamo, mogli bismo
ladno da kazemo da ne poznajemo nijednog autora iz te ogromne drzave.

Ja sam upoznata sa njegovim delom. Ne bih se slozila da su crnci bili u ratnom stanju, oni su jako dobor ziveli, zato sada sede besposleni i zale za aparthejdom. Nemire je pravio Vatikan i Engleska preko Mendele. Posle kada je dosao na vlast pokazalo se ko je on i ko mu je porodica. Matori perverznjak, koji se ozenio zenom mladjoj 40 godina od njega, zena i cerka opajdare. Izopacenost i bolest. Burski ratovi su bili krajem 19. i pocetkom 20. veka i sada pokusava na sve nacine da se zatre secanje na njih i na hrabre Bure, koji su pretrpeli prve koncetracione logore na svetu. Zato je ucestvovala Engleska protiv aparthejda da se sakriju njihovi zlocini i genocid, koji i danas traje.

Da! Naravno, da sam citala tu knjigu. Knjiga o njegovom zivotu i siromastvu. Glupost, podseca na jednog od najglupljih pisaca, ali i najprecenjenijijh Dostojevskog. Knjiga je glupa. Tako mislim, iako sam je citala, kada sam bila mala i u vezi sa jednim Svedjaninom, koji je, ispostavilo se, bio manijak i pedofil. To ne utice na moj utisak o gluposti tog dela. Mislim da je on imao 44 godine, a lagao da ima 38. Odvratno! Dobro se secam, iako sam pocela da zaboravljam, a to sam napisala u mom najnovijem blog o Alchajmeru.

Kad privedem kraju ove sto sad citam, i sto ide jako sporo, nabavicu i tu knjigu pa cu je procitati.

To je poslednja knjiga koju sam kupila. 'Ajde, čekaću da nabaviš, pa da čitamo zajedno. ;)
Lažem, kupila sam Dablince (da imam), Č. Miloša, U dolini reke Ajs (valjda je nisam prerasla, Quentin preporučio) i Romansu, Apdajka. Nisu stigle još..

Trenutno citam "Kaludjer koji je prodao svoj Ferari".Kupio sam tu knjigu iz ciste radoznalosti,da vidim sta je to toliko zanimljivo pa je svi toliko hvale i uzdizu.
Stigao sam do pola i kanim se da odustanem.Veliko razocarenje.

Ja bi pre kupio hiv u prahu i popio ga na ex, nego ovu knjigu.

Video sam taj naslov jos pre neku godinu i cuo nekoliko citalaca te knjige kako odusevljeno pricaju o njoj. Konzumenti. Ne vidim nikakvu razliku izmedju snizenog parizera iz matijevica i ovog naslova.

Ja stvarno ne znam cime su ljudi tako odusevljeni kod ove knjige.
Ni sa cim.
Konzumenti nemaju svoje misljenje, oni se vode onim sto je u datom trenutku moderno. Posto je meni sam naziv indikativan da se radi o knjizi koja je projektovana da osvoji srca prozderivaca kulture ,cesto ovaj naslov uzimam kao paradigmu povrsnosti i zabluda. O tome je tako lepo svojevremeno govorio Tarkovski...

Mene ova knjiga ( Kuci - Vreme gvozdja) stvarno ubija, polako , ali sigurno.
Necu vise citati takve knjige jer ne mogu da spavam, probudim se i onda satima razmisljam o svim svetskim nepravdama.
Zato je Prust savsren, on se sikljucivo bavi nekim svojim licnim opsesijama, zabludama, zapazanjima, osecanjima.
Nije ga briga za gladnu decu i socijalne slucajeve, policiju koja ubija, a i omladinu koja bi da pravi revolucije.

- - - - - - - - - -

kod mene se kaže da ti dupe vidi put :lol:
Pa tako se kaze i kod mene, ali je Velebit Krajisnik, ne znaju oni za "srbijanske" finese.

Ne, njega muci Glad, cudi me da niko ovde ne kapira kako ga ta Glad muci ima tome i mesec dana.
A inace on Hamsuna nece nikada citati jer ga kvisinlizi i ne zanimaju.

Pa kako da me ne muči glad koja traje nešto manje od godinu dana. Da je pola godine još i nekako, ali ovako, evo jedva živ.

Što se tiče drugog pitanja, ja slabo čitam, a ovde dodjem kao voajer, da pročitam neku pametnu od ljudi koji čitaju knjigu ili dve dnevno.

Poslednja izmena:
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back