Šta trenutno čitate - utisci i preporuke

• Začetnik teme Začetnik teme ms
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Čitam Crno Sroleće - Vreme Jovana V Paleologa, znači XIV vek :) Svinje su debele, a knjige ne! :)
Е добро му име даде. Јел' Радић вешто фалсификује историју Срба, по поруџбини ко зна кога? И који не сме да изађе Јовану И. Деретићу на мегдан.

Е добро му име даде. Јел' Радић вешто фалсификује историју Срба, по поруџбини ко зна кога? И који не сме да изађе Јовану И. Деретићу на мегдан.

Izvini, po čemu je gorepomenuti inženjer kompetentan da izlazi prof. Radiću na megdan? Napisa Deretić brdo pseudoistorijskih knjižurina za kretene, nalupeta se i ostade živ.

Zavrsila konacno Crveno i crno i krecem Farenhajt 451
Zasto konacno? Nije ti se dopala knjiga?

- - - - - - - - - -

To ona zamlata koja tvrdi da su Srbi stariji od ameba?:zcepanje:

Na pitanje novinara odakle mu ideje, zašto je uopšte počeo da se bavi time, Deretić je odgovorio: „Ljudi, ja sam mator čovek, meni je dosadno, krenuo sam tako da ložim neke klince po komšiluku nekim pričama o tome kako su NASA, Vatikan, CIA i ostali odgovorni za to što je Peđa Mijatović omašio penal u Francuskoj i oni mi poverovali. Onda sam počeo da ih ložim kako smo pobedili na Kosovu 1389. a oni su i to progutali. Video sam da je ljudima lepo da veruju da ništa nije njihova krivica, da je bolje kad imaju nekog nepobedivog, zlog arhineprijatelja i nastavio sam da im pružam to. Onda sam otišao malo dalje i počeo da ložim o Srbima kao najstarijem narodu, klupko se samo odmotavalo i tako su nastale prve knjige. Ja sam hteo da prekinem posle toga ali izdavač nije hteo ni da čuje. Njima su te stvari bile suvo zlato i morao sam da nastavim sa izmišljanjem paralelnih svetova, krivo mi je samo što kad ja to radim mnogi su me nazivali ludakom a Tolkina su slavili. Ali eto, dosta je bilo, neču više da zajebavam budale, smorili su.“

Na pitanje novinara odakle mu ideje, zašto je uopšte počeo da se bavi time, Deretić je odgovorio: „Ljudi, ja sam mator čovek, meni je dosadno, krenuo sam tako da ložim neke klince po komšiluku nekim pričama o tome kako su NASA, Vatikan, CIA i ostali odgovorni za to što je Peđa Mijatović omašio penal u Francuskoj i oni mi poverovali. Onda sam počeo da ih ložim kako smo pobedili na Kosovu 1389. a oni su i to progutali. Video sam da je ljudima lepo da veruju da ništa nije njihova krivica, da je bolje kad imaju nekog nepobedivog, zlog arhineprijatelja i nastavio sam da im pružam to. Onda sam otišao malo dalje i počeo da ložim o Srbima kao najstarijem narodu, klupko se samo odmotavalo i tako su nastale prve knjige. Ja sam hteo da prekinem posle toga ali izdavač nije hteo ni da čuje. Njima su te stvari bile suvo zlato i morao sam da nastavim sa izmišljanjem paralelnih svetova, krivo mi je samo što kad ja to radim mnogi su me nazivali ludakom a Tolkina su slavili. Ali eto, dosta je bilo, neču više da zajebavam budale, smorili su.“

Ради ова пета колона. За Деретића све може да се каже, само не да се шалио!

Poslednja izmena:
Због Рајке треба увести порез на доконост.

Који год форум отворим ето је. Која год је тема она зна све. Сунце ти жарко, ја да живим 50 живота, не би знао ни 10000. део, оног што она у једном дану проспе.

Деротић!
Нешто не верујем да сам био написао Јеротић. Ајде да сад не сумњам да је овде неко умешао прсте, мада ... по неком искуству које имам...

Derotić, kao Tolstojevski? :)
Nautiluse, šta ti je danas? Rano si ustao...

Izvini, po čemu je gorepomenuti inženjer kompetentan da izlazi prof. Radiću na megdan? Napisa Deretić brdo pseudoistorijskih knjižurina za kretene, nalupeta se i ostade živ.
Ни Тесла није био професор нити је завршио факултет. Јел' му ти због тога негираш све проналаске?
Као студент Тесла је свом професору, иначе чувеном у то време, изнео идеју о свом будућем проналаску који би био велико откриће у електроници. Професор је категорично тврдио да то што је Тесла замислио немогуће, па пошто је Тесла био упоран и покушавао да докаже како је сигуран да може, овај је пред студентима навео десетак разлога због чега је то немогуће и тако га практично исмејао. Огорчен, Тесла је напустио студије, посветио се својој идеји и коначно реализовао проналазак.

За разлику од тог професора, Радић зна да није у праву, да нема доказа о пресељењу Словена на Балкан. Зато он не излази на расправу Деретићу, а и другима.

Онај цитат нема везе с Деретићем, обична подвала.

Žan Žene "Dnevnik lopova".

Ovaj čudesni bludnik je za mene otkrovenje... a i sam barata sa biblijskim rečnikom u svom uzavrelom putovanju kroz evropske prestonice bede i razvrata, u najtananijoj lirici i najekspilicitnoj erotici takvog života.
Na momente dovodi do mučnine, dok svestrano opisuje simbole bede i ljubavi (pažljivo trebljenje vaški sa odeće ljubavnika), izaziva moral (još i danas) dok se sladostrasno divi falusi(ma), a opet i vrlo nežnu emociju na kraju tog putovanja kroz sopstvenu prošlost.
Vrlo je teško ne zaljubiti se u njega :)

p.s. zavozah se malo, ali sve u svemu, čitajte Ženea ako niste već

Žan Žene "Dnevnik lopova".

Ovaj čudesni bludnik je za mene otkrovenje... a i sam barata sa biblijskim rečnikom u svom uzavrelom putovanju kroz evropske prestonice bede i razvrata, u najtananijoj lirici i najekspilicitnoj erotici takvog života.
Na momente dovodi do mučnine, dok svestrano opisuje simbole bede i ljubavi (pažljivo trebljenje vaški sa odeće ljubavnika), izaziva moral (još i danas) dok se sladostrasno divi falusi(ma), a opet i vrlo nežnu emociju na kraju tog putovanja kroz sopstvenu prošlost.
Vrlo je teško ne zaljubiti se u njega :)

p.s. zavozah se malo, ali sve u svemu, čitajte Ženea ako niste već

Ja nikako da pročitam Ženea, a mnogo dobrog sam o njemu čuo. Imam kod kuće Gospu od cvijeća, vjerovatno s njom početi.

To što se tebi lično nešto ne sviđa ne znači da nije istina. Lepo vama zvuči žvaka da su svi u stvari Srbi.

То што приписујеш мени, у ствари ти желиш. Да се створи утисак како смо ми, Срби и сви Словени на Балкану, дошљаци односно уљези који су насилним путем завладали овим простором те да Шиптари имају право на Косово (и Метохију), а касније и на цео Балкан. Зашто не изађу на дискусију ти вајни професори? Не смеју, јер немају доказа за то што тврде! Наводно Словени дошли у 7. веку, а Илира већ нема у 8. веку. Па где нестали? А никакав погром није забележен, нити су некуд отишли. Толики народ, још је Херодот написао како су Трачани после Индијаца најбројнији народ на свету.

Ali je zato zabeleženo da krv "nebeskog naroda" teče žilama svih ljudi na planeti. Jovan T. Deretić je u ozbiljnom društvu (skrol gore) omražena osoba na koju se gleda sa podsmehom*. Ja nemam nameru više da trošim karaktere ovde na ništariju poput njega. Što veća budalaština - velikosrbi se više napale.

*Ju, kud napisah ovo! Sad će tu da leži njegova genijalnost. Galilej, Bruno, Tesla-Deretić...

Poslednja izmena:
А историчари су изнад дискусије, је ли? Ма немојте! Ако се плаше Деретића, могу да полемишу са другима. Знају они да немају никаквих доказа, осим једне сумњиве реченице Порфирогенита (који је живео много после наводног досељења Словена).
http://www.ivonazivkovic.net/Slobo-porfirogenit.pdf

Poslednja izmena:
Ne zelim da se ukljucujem u ovu raspravu ali...posto si skoro skocio na mene jer sam napisao da su sve religije izmisljotine, zanima me da li si tako kategorican u vezi dokaza i cinjenica i kada je rec o crkvi i pravoslavlju, koje jel'te se zasniva na sve samim cinjenicama i zapisima kroz istoriju koje nauka demantuje na prvu u svakoj sitnici!?

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back