Šta trenutno čitate - utisci i preporuke

• Začetnik teme Začetnik teme ms
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Sva imena – Žoze Saramago, Laguna 260 str. 9/10
http://www.laguna.rs/n2070_knjiga_sva_imena_laguna.html

Amin Maluf - Levantski djerdan, Laguna, 220str. 10/10
http://www.laguna.rs/n193_knjiga_levantski_djerdan_laguna.html

Te dve knjige moram pod hitno da nabavim, cim izadjem iz ``onostranog`` i psiho-trilera. ;)
Ne znam kako vi, ali ja se uvek plasim da necu stici sve da procitam za zivota... imam tu neku bolesnu fiksaciju da necu uspeti da procitam sve te divne knjige koje cekaju da budu procitane...

Poceo sam da citam knjigu od Normana Vinsent-a Pila (Moc pozitivnog zivljenja) koju mi je majka preporucila. Procitao sam tek 2 poglavlja i ne mogu da opisem koliko mi se samo knjiga svidela. Prvom poglavlju on je naveo neke svoje knjige pa me zanima da li ste ih citali i da li ih preporucujete? A knjige o kojima se radi su: "Mozete da pobedite" i "Vodic do pouzdanog zivljenja" ? Hvala.

Nije nama koji volimo da citamo, lako. Uvek se nesto novo pojavi sto bi trebalo da se procita.
A jos zelim da nesto i napisem za svoju dusu... pa kad to sve da ``odradim``?

Ja imam problem što, kad mi se neki pisac svidi, moram da imam SVE. Evo baš držim papir i olovku i listam limundo i molim se da mi izbaci što manje naslova od jednog pisca :lol:
A bojim se, ne znam koliko ću živeti i hoću li stići sve... Šta ako me sutra udari autobus??? :lol:

Ljudima se jako sviđa "Ime ruže", bukvalno su oduševljeni, ali mnoge razočara "Fukoovo klatno" kada krenu da ga čitaju.
Ja nisam čitala nijedan njegov roman ali sam tako čula...

Baš tako. Ja sam jedna od tih ljudi. :) Roman Ime ruže me oduševio, uprkos najsitnijim slovima koja sam ikad videla, dok sam Fukoovo klatno batalila posle 200 strana. Sad mi ga jedan drug ne vraća skoro godinu dana. Očigledno se muči ko i ja. Ne znam kakva je situacija s Ostrvom dana pređašnjeg...

- - - - - - - - - -

Ni za ovog Bernharda živa nisam kako ću da ga doživim. Čujem da se i on mnogima ne dopada jer je težak.

Baš tako. Ja sam jedna od tih ljudi. :) Roman Ime ruže me oduševio, uprkos najsitnijim slovima koja sam ikad videla, dok sam Fukoovo klatno batalila posle 200 strana. Sad mi ga jedan drug ne vraća skoro godinu dana. Očigledno se muči ko i ja. Ne znam kakva je situacija s Ostrvom dana pređašnjeg...

- - - - - - - - - -

Ni za ovog Bernharda živa nisam kako ću da ga doživim. Čujem da se i on mnogima ne dopada jer je težak.

Jeste, "Ime ruže" ima užasno sitna slova, ali čitaoci istraju... :) Ok, možda postoji i neko izdanje sa krupnijim slovima, ali po bibliotekama se provlače starija izdanja.

A "Fukoovo klatno" ljudi "odbace" posle određenog broja stranica, ali uprkos tome to je jako tražena knjiga u bibliotekama i pravo je čudo naći je... :)

Kakva je knjiga? :) Razmišljala sam da uzmem da čitam...

Za sada mi se svidja. Sto kaze Direkt, jeste zapetljana ali bas vuce da se cita, nema sanse da bih je naprimer sada jednostavno odbacila - bas me uplela u svoj svet.
Trcim sad u radnju po mleko pa da skuvam kafu i nastavim sa uzivanjem:D
Inace ja sam citala samo Ime ruze koja mi se bas svidela. Fukoovo klatno nikak da mi dopadne saka:)

Ljudima se jako sviđa "Ime ruže", bukvalno su oduševljeni, ali mnoge razočara "Fukoovo klatno" kada krenu da ga čitaju.
Ja nisam čitala nijedan njegov roman ali sam tako čula...

Ime ruze je fantastican roman. Godinama mi se ta knjiga ''vukla'' po kuci, uopste nisam zamisljao da je tematika tako zanimljiva. Lik Vilijama mi je jedan od najupecatljivijih ikada.

Da li je neko citao knjigu Najmracnije mesto?

Pozdrav svim učesnicima ovog foruma. Ja sam nov ovde. Tema je zanimljiva, pa ću i ja dati mali doprinos. U skorije vreme sam pročitao dve knjige francuskog pisca Žan Mari Gistav Le Klezioa i obe su me oduševile, "Oniča" i "Tužbalica o gladi".
Čini mi se da ovaj pisac kod nas nema pažnju i publiku koju zaslužuje.

Poslednja izmena od moderatora:
Pozdrav svim učesnicima ovog foruma. Ja sam nov ovde. Tema je zanimljiva, pa ću i ja dati mali doprinos. U skorije vreme sam pročitao dve knjige francuskog pisca Žan Mari Gistav Le Klezioa i obe su me oduševile, "Oniča" i "Tužbalica o gladi".
Čini mi se da ovaj pisac kod nas nema pažnju i publiku koju zaslužuje.

Dobrodošao na temu i na forum!
Lijepo bi bilo da napišeš nekoliko rečenica o knjigama koje si pročitao - zašto ti se sviđaju i zašto ih preporučuješ drugima.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back